Хотел - достоен за един богат клошар

Южна Африка предлага едно доста мизерно място за почивка
27 дек 2013 09:30,
2
Хотел - достоен за един богат клошар
Снимка: Emoya Hotel & Spa

Тематичните хотели и ресторанти могат да предложат на своите гости едно невероятно изживяване, когато са създадени с вкус и удобства. Но Shanty Town е нещо много по-различно - той е най-безвкусния и грозноват курорт, който можете да си представяте.

Намира се в близост до Блумфонтейн, Южна Африка и е управляван от Emoya Luxury Hotel and Spa и изглежда като бедняшки. Курортът се състои от 10 колиби, направени от дърво, скрап и ламарина. Но, за щастие, вътре в тях има течаща вода, електирчесто, гейзери, подово отопление и дори безжичен интернет! За да вдъхнат малко уют на мястото, управителите са поставили и парафинови лампи, свещи и радио пред всяка колиба.

Гостите на уникалния хотел са насърчавани да си загряват водата на огън и да взимат участие в беседите на открито край запален огън, около който се подреждат столове, направени от автомобилни гуми.

И преди да решите, че това „удоволствие" ще ви излезе доста евтино, трябва да знаете, че нощувката струва 82 долара – повече от половината месечна заплата на повечето жители на Южна Африка.

Курортът е доста известен в страната, а и не само. Той често е определян като „обиден", „вулгарен", „безвкусен" и дори като „бедно порно" от американския критик Стефън Колберт. Но според собствениците Shanty Town е просто „запълване на празна ниша".

„Редовно чуждестранни туристи казват, че искат да спят в истински коптор, а не просто на обиколят мястото с автобус. И точно така се роди идеята – да направя мое малко местенце, с уникална тайна кръчма, където да създам тематичен хотелски комплекс", поясни пред Huffpost Бъкс Уестрад.

Вижте снимките на комплекса, в който едва ли бихте искали да спите, в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има "гейзери" ?!?!?!?