Мястото, където можете да стъпите върху динозавърски отпечатък

То се намира близо до град Бруум в Австралия
30 яну 2014 17:27, Мария Дуковска
1
Мястото, където можете да стъпите върху динозавърски отпечатък
Снимка: Flickr

Динозаврите може да са живели преди милиони години на земята, но все още будят интерес и страхопочитание у хората. Някои дори дотолкова се интересуват от времето на динозаврите, че биха пропътували хиляди километри, само за да разгледат доказателствата за тяхното съществуване.

В Западна Австралия, на около 6 километра от град Бруум, се намира плажът Cable и един изключително живописен район с червени пясъчни скали. Именно на това място могат да се видят следи от стъпки на динозаври, които някога са обитавали и бродили в тази област.

Отпечатъците са разположени върху плоски скали, намиращи се на около 30 метра от морето. По тази причина свидетелствата за динозаврите могат да се видят единствено при отлив. Стъпките са отпреди 130 милиона години и се простират в продължение на 80 километра по протежение на крайбрежието.

За улеснение на туристите има изградени пешеходни пътеки, водещи надолу към плоските пясъчни скали. Двойки гипсови отливки пък са направени като копие на оригинални динозавърски следи. Те са разположени на върха на скала и служат като алтернатива за посетителите, които не искат да ходят по хлъзгавия риф, който може да се окаже дори опасен.

По време на периода Креда Бруум е била масивна делта на река, в която живеели много динозаври. На това място са идентифицирани най-малко девет различни вида следи от динозаври. По този начин се доказва, че преди милиони години в района са живели представители на всички основни групи динозаври.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте скалите, грижливо пазещи динозавърските стъпки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Що да ходим чак до хАвстралия, в ПарламENDа е пълно с динозаври...