Местата, на които сте на ръба на света

Дестинации, където ще се почувствате като Марко Поло или Христофор Колумб
7 фев 2014 08:28, Мария Дуковска
2
Местата, на които сте на ръба на света
Снимка: amusingplanet.com

Преди векове хората са вярвали, че Земята е плоска и едва ли не могат да паднат от нея, ако достигнат някоя от крайните ѝ точки. Днес обаче всичко стои по различен начин.

Всички знаят, че Земята е кръгла и умишлено търсят интересни места, на които да се почувстват, сякаш стъпили на ръба между земята и пропастта.

За щастие на авантюристите, съществуват места, на които всеки човек може да се почувства като Марко Поло или Христофор Колумб. Ако и вие сте ентусиасти и търсите силна тръпка и неописуемо преживяване, със сигурност трябва да се спрете поне на една от дестинациите, където може да застанете на ръба на света.

Повечето такива места се намират на хиляди километри от България. Най-близкото е едно невероятно кътче в Норвегия, наречено Нордкап. Дестинацията действа като притегателна сила за много туристи. Кой би устоял на това да стои над повече от 300 метра над океана, възхищавайки се на безкрайното небе и известните северни светлини?

Влезте в галерията на Tialoto.bg, за да разберете кои са другите вълнуващи места, след които сякаш светът свършва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Елате в България!Тук се живее на ръба...
1
1
 
1
 
! Отговори
Любопитни А? преди 10 години
Всички знаят, че Земята е кръгла и умишлено търсят интересни места, на които да се почувстват, сякаш стъпили на ръба между земята и пропастта.И любопитнии македонецо бе казал:Ако вероятно е кръгла значи съм ограничен до едно кълбо.По-добре е да е плоска и "умишленно да търся интересни места"."на които да се почувствам " сякаш съм си у дома .Кофти е че този народ така лесно се подлага на пропаганда от сръбски комунисти и трудно ще осъзнае, че ще търси дотогава своя дом.