Мраморните пещери в Чили

Те са поредното творение на природата, което спира дъха
20 фев 2014 13:21, Мария Дуковска
0
Мраморните пещери в Чили
Снимка: beautifulplacestovisit.com

Ако ви попитат кое е най-красивото природно място, което сте виждали, едва ли в ума ви ще изплува само един впечатляващ пейзаж. Творенията на природата са безброй, разпръснати дори и в най-закътаните кътчета на Земята. Прекрасни лагуни, живописни планини, екзотични острови, безкрайни пустини...

Ако обаче ви попитат коя е най-красивата поредица от пещери в света – отговорът със сигурност е само един.

Мраморните пещери в Патагония, Чили, представляват 6000-годишна скулптура, изсечена от вълните на езеро Хенерал Карера, което се простира между чилийско-аржентинската граница. Мястото е известно още като „Мраморната катедрала”, а сложните пещери са част от мраморен полуостров.

Въртеливите шарки на пещерите всъщност са отражение на лазурните води на ледниковото езеро. Ето защо те се променят в зависимост от нивото на водата, продиктувано от метеорологичните условия и сезона. Посетителите на това невероятно място са очаровани именно от способността му да се променя.

В началото на пролетта плитките води са тюркоазени и създават кристален блясък срещу въртеливите стени на пещерите. С идването на лятото водните нива се вдигат и създават тъмносин цвят, който придава на Мраморните пещери уникална неземна сянка.

За да достигне до вълшебното място, човек трябва да се впусне в дълго и трудно пътуване, започвайки с полет до чилийската столица Сантяго. След това туристите трябва да пропътуват почти 1300 километра до следващия голям град Coyhaique. Следват още 320 километра пътуване по неравен черен път с кола до езерото.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте уникалната красота на Мраморните пещери

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари