Защо трябва да отидете на аюрведа почивка

Няколко причини, които ще ви убедят
22 окт 2014 21:35, Теодора Драгоева
4
Защо трябва да отидете на аюрведа почивка
Снимка: adelto.co.uk

Съществуват хиляди места по света, на които човек може да отиде. От екзотични острови през пустини до джунгли и планини. Всеки човек има различни интереси и предпочита определен тип пътувания. Някои обичат да се слеят с културата на чуждата страна, да живеят като местните, докато други предпочитат да почиват сред лукса на петзвездния хотел.

Независимо от предпочитанията обаче, всеки човек трябва да отиде на аюрведична почивка поне веднъж в живота си. С края на лятото хората търсят естествени начини да останат здрави и сияйни по време на студените месеци. Ето защо именно сега е идеалното време, в което може да се отдадете на аюрведа почивка. Аюрведа е „наука за живота“ и „сестра на йогата“, която обещава изключителни резултати за вашето благополучие.

Ето няколко причини, които да ви убедят, че наистина се нуждаете от подобен вид почивка:

1. Аюрведа е древна система на здравето, която има холистичен подход към него. При нея много важна е връзката дух-тяло и всички аспекти на начина на живот.

2. Аюрведа търси причината за заболяването, а не се занимава само с неговите симптоми.

3. Аюрведа предлага силно индивидуален подход към всеки човек и оценка на неговите специфични нужди. Прави се индивидуален план за лечение.

4. Тя може да лекува широк спектър от заболявания - от акне до диабет, напълно естествено.

5. Аюрведа е предпочитан метод за лечение от звезди, като Джулия Робъртс, Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън, Мадона и Кайли Миноуг.

6. Храната по време на подобна почивка е различна за всеки човек, вкусна е и много здравословна.

7. Аюрведа е перфектна превантивна мярка срещу болестите, тъй като засилва имунната система и вашия организъм.

8. С помощта на аюрведа може да научите повече за растенията, билките и техния ефект върху тялото ви.

9. Аюрведа почивката се характеризира не само с положителен ефект от лечението, но също така и с приятни моменти – масажи с топли масла са сред най-релаксиращите преживявания, които бихте могли да имате.

10. Хората, посветени на аюрведа, смятат, че това е начин да пречистят тялото си, да се подмладят и да се заредят за цяла година напред.

Един от най-добрите центрове за аюрведа е Barberyn Ayurveda Resorts в Шри Ланка. Той е един от първите курорти, започнали да предлагат традиционна аюрведа на западните си посетители. В Европа и по-точно в Австрия пък се намира Ayurveda Resort Sonnhof. Той е разположен на високо плато с изглед към алпийската величествена панорама на планината Кайзер. Там може да изпитате силата на индийската медицинска наука и да се радвате на добро здраве, красота, баланс и високо качество на живот.
 

А сега влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте какво ви очаква, ако отидете на аюрведа почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
със сигурност лекува диабет, и изобщо всички индийци до един са в отлично здраве, а ако не са, то е защото не са посетили курорта в Австрия
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как не разбра.Модерен начин да те изгърбят от упражнения и да ти вземат и пари за това.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аюрведа е наука за живота и сестра на йогата, която обещава изключителни резултати за вашето благополучие.Нищо не разбрах...