Красивите библиотеки на Рим и Париж

Снимки, които ще ви омагьосат
20 яну 2015 09:48, Мария Дуковска
4
Красивите библиотеки на Рим и Париж
Снимка: boredpanda.com

Париж и Рим са две от най-известните столици в Европа, които всяка година са притегателно място за милиони туристи от целия свят. Двата града са достатъчно колоритни и богати на забележителности, за да действат като магнит на хората.

Въпреки това и Париж, и Рим са места, където може да се насладите на едни от най-изящните библиотеки в света. Библиотеки, които имат сякаш магично въздействие върху вас. Библиотеки, които са като свещени места за любителите на книги.

Френският фотограф Франк Бобот не само изпитва удоволствие от това да се потапя в историята на някоя книга, но и обича да снима красиви библиотеки в градовете, които посещава. Логично, Париж е опознат най-добре, макар че красивите му библиотеки напълно го заслужават.

През 2012 година Франк започва поредицата „Къща за книги“, в която документира някои от най-страхотните библиотеки в света.

В галерията на Tialoto.bg може да се убедите защо Париж и Рим умеят да привличат любителите на книги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Парижбиблиотекарим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех... после как да не заобичаш книгите и четенето? Мога само да си мечтая да чета в такава атмосфера! Да не говорим, че освен красиви, тези библиотеки разполагат и с едни от най-големите книжни колекции в света! С две думи мечта! Хем винаги има какво да прочетеш, хем обстановката е супер!
3
3
 
0
 
! Отговори
Alex преди 9 години
Франция е доста по напред от тъпите жабари...
2
9
 
5
 
! Отговори
до Путкиноблиз-а преди 9 години
Сподели на тебе колко ти плащат? Много е гадно да си ***, самотен, беден и безперспективен панелен таласъм, нали? Нещастен копейкаджия..
1
10
 
7
 
! Отговори
соросоид-БЛЮДОЕДОЛИЗ преди 9 години
На Масква библиотеките са грозни. Въобщевсичко руско е най противно на света. Благодаря дедко, че ми плащате за простотиите дето ги ръся.