Любопитни факти за Канада – част втора

Какво още трябва да знаете за тази страна
25 яну 2015 22:15, Теодора Драгоева
15
Любопитни факти за Канада – част втора
Снимка: Jim Trodel

Канада е много далеч от нашата страна и макар да няма белите плажове на екзотичните острови, като всяко ново място, тя има какво да ви предложи.
В първата част с интересни факти за Канада вече се запознахте с част от характеристиките на тази страна, време е да прочетете и втората част любопитни факти.
Ето ги и тях:

14. В Канада са измислени много полезни и важни неща. Някои от тях са електронният микроскоп, инсулинът, керосинът, електрическата печка и моторните шейни.
15. В страната има повече вътрешни водоеми, отколкото в която и да е друга държава в света.

16. На територията на Канада се намира един от водопадите на Ниагара.
17. В страната се намира най-малкият затвор в света. Площта му е само 270 квадратни метра.
18. Бобърът е символ на Канада – почти толкова известен, колкото кленовият лист.
19. Канада е една от най-богатите страни в света. БВП на глава от населението е около 46 000 долара. За сравнение във Великобритания БВП на глава от населението е 34 500 долара.

20. Канадците много обичат животните. Почти във всеки дом има домашен любимец.
21. Канада е една от най-добрите страни за живеене. Тя няколко пъти дори получава титлата „най-добра страна за живеене“ според ООН. Хубавото на тази държава е, че там има високи доходи, нисък процент престъпност, а хората са много дружелюбни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Канада, заедно със САЩ (Сатанинските Афро-американски Щати) и Аборигенска Австралия са ДИВАШКИ СТРАНИ!!! Тия измислени класации са за Лековерни ***-шарани, защото по-друг начин няма как да привлекат будали които да им заселват дивашките територии и да им вършат черната и неквалифицирана работа! Не им се връзвайте на рекламата! БЪЛГАРИЯ Е 100 ПЪТИ ПО-ХУБАВО МЯСТО ЗА ЖИВОТ! ВЕРВАЙТЕ МИ!! :-)))
9
9
 
1
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
не знам кво са измислили в Канада но дипломата на автора с сигурност ако не е някой третокласникАве като толкова много измислят що не земат да измислят как да си намерят колата преди да се стопи снега а?И много моля канадците да не се преточват насам, нали си имате USA там ходете при тях не идвайте тука само, на следващите избори Абът и няй вероятно ще получи следващ мандат и ще ви хлопне вратата да не се преселвате насам, и аз ще гласувам за Абът въпреки че не съм му фен но ще ви удари греда
8
1
 
8
 
! Отговори
Канак преди 9 години
До Анонимен 8Абе в началото и аз мислех,че Щатите са по-добре,но вече не
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7Добре сме си в америката и без френски.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Канада температурите рядко падат под 40С -миналата година само от декември до февруари бяха така, а после се качиха на минус 30...Зимата е 6 месеца.Лятото е около +35 редовно.Билетът до България от Монреал през лятото или зимните празници е около $1500 долара. Ако не говорите френски (за Квебек) изобщо не стягайте куфарите-ще работите по ресторанти и пицарии до пенсия.Ако обаче сте с двата езика и добра професия(разбирай програмист само) имате шанс да живеете по-добре отколкото в БГ.Успех!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Инсулинът е измислен от канадската фирма Eli Lilly, а ниагарския водопад е точно на границата на Сащ и Канада.
4
0
 
2
 
! Отговори
QC преди 9 години
До ИлкоНе, в Канада.
3
5
 
6
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Gledaite: "В Канада са измислени много полезни и важни неща. Някои от тях са електронният микроскоп, инсулинът, керосинът, електрическата печка и моторните шейни."Leele lelee.. "izmisleni" - izmislena i e diplomata na taq jurnalistka.
2
0
 
3
 
! Отговори
Илко преди 9 години
А не греша!
1
2
 
3
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Инсулинът май е в Дания измислен!