Приказка насред Никарагуа

Еко хотел приютява любителите на природата
8 мар 2015 21:45, Мария Дуковска
3
Приказка насред Никарагуа
Снимка: adelto.co.uk
Макар че в последно време се говори много повече за екологичните проблеми, пред които е изправена нашата планета, те продължават да бъдат също толкова сериозни, както преди 10 години например.

Ето защо напоследък все по-модерни стават еко хотелите, които са и най-подходящото място за хората, които са природозащитници, макар и само по душа.

В далечната и екзотична Никарагуа хотелът Morgan’s Rock предлага екошик от най-висок клас. Той цели да покаже красотата на района Сан Хуан дел Сур, в който е разположен, но с минимално негативно въздействие върху околната среда.

Собственикът Ерик Понкон споделя: „Искахме гостите да останат свързани с най-основните и фундаментални елементи на природата, били те звуците на океана, приповдигнатото усещане за естествения бриз, освежаващата миризма на дъжд върху неасфалтираните почви, както и многообразието от звуци на животни – малки, средни и големи, през деня и нощта!“.

Ако вече поне малко сте заинтригувани, със сигурност ще се зарадвате да разберете, че Morgan’s Rock е заобиколен от природен резерват – залесена земя, тропическа гора и плаж. Екохотелът предлага 15 дървени бунгала за настаняване, които идеално се сливат с околната природа.

За построяването на хотела са използвани само повалени от бури дървета, вулканична скала и други по-малки камъни. Дървен мост свързва бунгалата с плажа, построени на леко възвишение. Що се отнася до храната, голяма част от нея е морска, а другата се отглежда в специално изградена ферма.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте една екоприказка в пределите на Никарагуа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия нямат ли асфалт и бетона ? Тук преди време ББ мечтаеше и лунната пътека да асфалтира, ако му дадат пари!Явно демокрацията им куца.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фототапета в детската кърти!
1
0
 
7
 
! Отговори
Съжаление преди 9 години
Чудесно местенце за релакс, ама да беше малко по-близо ....