Любопитни факти за Пуерто Рико

Какво не знаете за тази карибска държава
14 мар 2015 21:09, Теодора Драгоева
29
Любопитни факти за Пуерто Рико
Снимка: fortherock

Макар Пуерто Рико да е съсед на Доминиканската република, много по-малко туристи предпочитат да почиват именно в тази островна държава. Това със сигурност обаче не означава, че тя няма своите положителни страни, дори напротив.
И ако вие също както много други хора знаете повече за останалите държави в региона и не толкова много за Пуерто Рико, време е да поправите грешката си. Достатъчно е да прочетете следващите интересни факти за Пуерто Рико:

1. Христофор Колумб открива страната на 19-ти ноември 1493 година.

2. Сан Хуан е столицата и най-големият град в Пуерто Рико. Той е разположен на брега и днес представлява оживен и модерен мегаполис. Градът е политическия и икономически център на островната държава.

3. Сан Хуан е основан през 1521 година, което го прави втория най-стар град в Америка след Куско в Перу. Всички стари сгради са добре поддържани и до днес са запазили своята характерна архитектура.

4. Основната планинска верига в Пуерто Рико се нарича „La Cordillera Central“ и е най-високата точка в страната.

5. В Пуерто Рико се намира най-голямата подземна река в света, носеща името „Kamay“.

6. Пристанището на Сан Хуан е най-голямото и най-активното океанско пристанище в Карибско море. Повече от половината от външната търговия на страните от региона минава през него. Всяка година то посреща и над 1 милион туристи от круизи. По тази причина магазините на пристанището продават разнообразни продукти от целия свят.
 

Още по темата, както и снимки на страната можете да прочетете и видите в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сиднито все няма време от шума напарите, а все тук кисне
19
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Лопез е от КОСТА Рико.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуерто Рико е остров на който се намира строго секретна американска военна база. В Пуерто Рико човек може да отиде на ВАКАНЦИЯ единствено с Резервиран билет за отиване и връщанеШляенето на тези по спицифични места Е строго Забранено
17
2
 
3
 
! Отговори
до17 преди 9 години
а също Дженифър Лопез и Марк Антъни
16
3
 
3
 
! Отговори
Американеца преди 9 години
до $сидниТи наистина си много комплексиран човек, на които никои не му обръща внимание.
15
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Пуерто Рико преди десетилетия бе символ на бедноста,на емигрантите напуснали за къшей хляб родината.За това беше и песента на Леа Иванова -Чико от Порто Рико.Сега явно са намерили...дамара,а и местните величия,не крадат като за...последно.Чикоффците май...станахме ние.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямат ли АЕЦ там? Значи не са енергиен център!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освалдо Риос е оттам.
12
4
 
7
 
! Отговори
батакист преди 9 години
Кога ще има любопитни факти за Куба и Варадеро ?
11
5
 
5
 
! Отговори
Бултрас преди 9 години
Разликата между Пуерто Рико и България е че ние все още не сме официално присъединили се към САЩ.Всички останали сходства са налице.И за това света предпочита да почива в съседна страна.Но най-добре е там където нас ни няма.Пуснете реклама и на Либерия.Свободна държава населена с освободени роби от Америка.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-точно Пуерто Рико е "доброволно" присъединена територия към САЩ. Хората са слънчеви и сърдечни. Проблемът е ,че вместо Пуерото Рико да заприлича на САЩ, САЩ започна да прилича на Пуерто Рико.
9
4
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Отивам да ям вечеря, една филия с кьополо
8
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
От коментариите по доло разбирам че населението обича да коментира. От коментариите по горе се вижда че журналистиката се крЕпи на еротичен туризам със дефектен алкохолизам
7
1
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ох мале колко мъка.. ПР било островна държава👀💄🛀СидниаФстралия е *** пъпчив гъс
6
8
 
5
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
hiking е когато се мотаеш из парка или в МОЛ-а ако си молец (както им викам)това за което говоря тук му викаме get away или spinning awayАз предпочитам spinning away защото е описано в песента spinning away на Brian Eno и в кавъра на sugar rayда избягаш без да знаеш къде си.През целия си живот съм мислил че изгубването някъде е нещо лошо и негативно което може да ми се случи. Докато дойдох в Ав$тралия, сега само мисля как да направя това през свободните дни да се изгубя на spinning away
5
8
 
6
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
според мен не по малко важното от изкарването на $$$ е как и къде ги харчиш. Това е смисъла на парите а не просто да ги притежаваш.Важно е и лайф стайла защото когато остарееш няма да помниш коя година колко $$$$$ си изкарал но ще помниш кога си докоснал истинска акула в океана или си видял кит да скача над водата за което си чакал 1 час на ръба на някоя скалата (и ако си го снимал значи имаш и много бързи пръсти)Затова не бих живял в Лондон и подобни градове, не е само $$$$Успех в U$A
4
4
 
6
 
! Отговори
До Сидни преди 9 години
Много си ми далеч иначе обичаm hiking и най-вече fishing. По щатите скитаме доста ама в Австралия природата ще е по-необичайна, последния път се качвахме по едни стръмни скали много зор видях и от тогава по-кротката я карам. Иначе бих искал да живея на по-спокойно място,Ню Йорк ми идва в повече...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ги прайш тея работи бе сидни ? Ние катаме с по 4-5 хилки на месец при теб е все шум на $$$$
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другаргата драгоева не знам по какъв повод е пуснала "статийката", *** да земе малко да си опресни фактите. пуерто рико не е държава, а АМЕРИКАНСКИ ЩАТ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ НАСАМ!!!!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАВАЙ синди