Любопитни факти за Австралия

Какво не знаете за тази страна-континент
Обновена: 18 апр 2015 09:10 | 18 апр 2015 09:03, Теодора Драгоева
53
Любопитни факти за Австралия
Снимка: Brian Ddearth

Австралия, макар и много далеч от България, си струва да бъде видяна.

Това е страна на контрастите – огромните и охолни градове са разположени в близост до безлюдните девствени плажове, девствени езера и дивата природа.

В Австралия може да се насладите както на удобствата на мегаполисите, така и да се отдадете на приключенска обиколка сред природните ѝ красоти. Но преди това, ето какво трябва да знаете за далечната страна:

1. Столицата на Австралия е Канбера и нейното население е малко над 350 000 души. Тъй като едни от най-големите градове в държавата, Сидни и Мелбърн, не могли да се разберат кой от тях трябва да бъде столица, изборът паднал върху значително по-малката Канбера. Тя се намира почти по средата между Сидни и Мелбърн.

2. Най-високият връх в Австралия е Косцюшко (2228 метра).

3. Най-голямото пасище/ранчо в света се намира в страната. То има площ колкото цяла Белгия.

4. Големият бариерен риф е най-дългият коралов риф в света. Ако някога го видите на живо, ще бъдете приятно изненадани да установите, че там има пощенска кутия. По този начин хиляди туристи изпращат писма или картички от това прекрасно място.

5. Операта в Сидни е една от най-големите атракции на Австралия. Тя се смята и за една от най-красивите сгради на 20-ти век. Построена е през 1960 година и има отлична акустика. В Операта има около 1000 помещения, а покривът ѝ тежи повече от 161 000 тона.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: австралиямелбърнСидни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
0
 
! Отговори
Американ преди 8 години
Австралия също е дом на най-отровните гадини в света, при това такива дето живеят в непосредствена близост до хората, агресивни са и по правило няма противоотрова за тях. Просто прелест!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 8 години
До от Сидни Ав$$тралияОле, ама наистина потресаващ правопис: "силна в вишата математика"... Как е възможно в три сравнително често употребими думички и един съюз да Сте направил две правописни грешки, хахахахахах...
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Австралийка, която излежава присъда за наркотрафик в Индонезия, беше освободена след 9 години в затвора. 36-годишната вече Шапел Корби беше осъдена през 2005 г. на 20 години затвор за внасяне на над 4 кг марихуана на туристическия остров Бали. Миналата седмица тя бе помилвана, заради влошаването на психическото й здраве и за добро поведение. Тя, обаче, няма да има право да напуска Индонезия до 2017 г. - Каквито са били основателите на Австралия, каторжниците от Англия, такива са и потомците им!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6 април 2015. Джакарта. Индонезийски съд днес отново отхвърли обжалването на двама австралийци, които са осъдени на смърт за ръководство на мрежа за трафик на хероин между остров Бали и Австралия, с което даде зелена светлина за екзекутирането им, предаде AFP.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен със запазената си марка, убийство в гръб с нож с дълго острие, на нищо неподозиращи туристи, австралийците са широко известни като горди трафиканти-мулета на дрога от Бризбън и Сидни до Бали, Индонезия. Обаче пред индонезийските власти номерата с дългия нож не минават - за трафик на дрога наградата е смъртна присъда чрез разтрел от наказателния взвод.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Австралия може да се насладите както на удобствата на мегаполисите, пълни с всякаква *** от третия и четвъртия свят, така и да се отдадете на приключенска обиколка сред природните `и красоти и да бъдете разфасовани, като във филма по действителен случай - "Wolf Creek 2 (2014)"!Прочети още на: dnes.bg/travel/2015/04/18/liubopitni-fakti-za-avstraliia.260855,1#comment-newest
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Австралия може да се насладите както на удобствата на мегаполисите, пълни със всякаква от третия и четвъртия свят, така и да се отдадете на приключенска обиколка сред природните ѝ красоти и да бъдете разфасовани, като във филма по действителен случай - "Wolf Creek 2 (2014)"!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във филма, "Wolf Creek 2 (2014)", направен по действителен случай, австралийски ловец на диви *** живеещ в Outback, австралийската пустош, разфасова чуждестранни туристи с голям ловджийски нож. Австралиецът Джок Полфрийман, бивш рейнджър, през дек 2007 г. в центъра на София, до църквата "Св. Неделя", наръга с нож с дълго острие в гърба двама бълтарски студенти, единият от които - Андрей Монов, 20 годишен, почина. Убийството в гръб (като във филма) с дълъг нож е запазена австралийска марка!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕЩА преди 9 години
Той Синднито си има смартфон и слушалки и слуша опера на брега на океана. Бедните дето нямат кинти за смартфон те ходят на операта с красивата сграда и лошата акустика.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оперaтa е крaсивa сгрaдa, но всъшност е с отврaтителнa aкустикa
22
0
 
6
 
! Отговори
Хубах човек преди 9 години
Ние знаем, че Сиднито е супер готин, богат, образован и като цяло мега вървежен тип. Мацките му се редят на опашка, но той често ги пренебрегва за да може да има повече лично време и да поства в dnes.bg за да ни просветли. Това е израз на неговия патриотизъм. Сидни благодарим ти, но обръщай повече внимание на к''вите за да няма лоша енергия към тебе и да се повредиш - много са зли и ние те мислим. Също и ще се радваме да споделиш приятелката ти от кой пол е и дали знае за постингите ти в dnes.bg
21
0
 
8
 
! Отговори
до СИДНИ преди 9 години
Хайде пак излезе на сцената.За каква магистратура ми пишеш,ти си абсолтна нула с правописа на български.Раздвоение на личността имаш.Казах ти къде в Сидни живея,дадох ти адреса защо не дойде?Москов сви парите за лекарства и това ти се отрази зле
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"зел", "обесни", "в технологичния институт в западна европа", "зимам", "вишата математика", "магистратурата съм я зел в университет и е degree with Honours" - 'бах, тоя технологичен институт, бах тая Онърс Дегрии!!! Школата на Факултету си личи от сателит!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свалете си от Замундата филма, "Wolf Creek 2 (2014)" и ще ви стане ясно що за противна страна е Австралия! Или напишете на търсачката - "Wolf Creek 2 (2014) Official Trailer". Направен е по действителен случай, за един ловец на диви *** живеещ в пустошта, как хобито му е да разфасова млади туристи, чужденци, които са дръзнали да дойдат в неговата Австралия и невинно да разглеждат дивата австралийска пустош.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ECONOMIST бях чел преди, че тия класации за най-добри места за живеене, като HDI (Human Development Index) и др., ги правят разни пакистанци и индийци, пишман анализатори, които като емигрират в Австралия или Канада по бежанска квота на ООН, естествено, че ще им се струват най-добро място за живеене.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Приятелката ми е от българия казвал съм ви че е почти PhD една степен най мойта магистърската. Тя също е специалист като мен винаги е била по силна в вишата математика от мен," - Много неграмотно, т'ва, Сиднито, бре, 'бах тая ВИША математика!!! "Магистърската" явно я е взел от Факултето!!!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е сидни,автралия е КЛАСА!!!
15
6
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 9 години
Всяка година се прави класация класацията по BLI (better life index) един от критериите е доход на хората - изчислява ДОХОДА МИНУС РАЗХОДИТЕ и от ПОЛУЧЕНОТО гледа колко неща можеш да си КУПИШ в магазините на съответната странаЕто тва е лайф стандарт.Този и останалите критерии са изчислили Австралия на 1во мястоdnes.bg/world/2014/05/10/avstraliia-nai-dobrata-strana-za-jiveene.224996,3Ето четете по подробно новината на български
14
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Има един рай на Земята и това са Карибите...Къща на плажа с един хамак, по цял ден ядене на прясна и вкусна храна и пиене на ром..в един хамак..без ток, без телевизия, без пътища...не ми изглежда Рай ако трябва да ходя на работа и да мисля за куп неща :).
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сиднито си е уредил живота, в каторжническия рай, не го мислете. Живее си с приятелката му, от Шри Ланка, в стая в стара дървена къща, с още 12 пакистанци и индийци, в едно от предградията на 170 км от Опера Хаус. Има си постоянна нелегална работа в кухнята на индийския ресторант, собственост на хазяйна на къщата, кара си колата (купена на старо за 250 AUD), когато не е на смяна в ресторанта се излежава в градината пълна с отровни змии и паяци, и си *** на къси вълни под Озоновата Дупка.