Любопитни факти за Индия – част първа

Какво не знаете за тази далчена страна
24
Любопитни факти за Индия – част първа
Снимка: Adam Jones

Индия е страната на контрастите. Ако някога отидете там, може да бъдете потресени от бедността и гледките, които ще видите. От друга страна историята на Индия е толкова богата, че тя сама по себе си я прави изключително завладяваща.

Древна Индия полага основите на някои от съвременните науки, без които трудно можем да си представим развитието на нашето общество.

За да добиете по-добра представа за тази страна, прочетете някои интересни факти за нея:

1. Индия не е нахлувала на територията на нито една друга държава.

2. Преди 5000 години, когато по-голяма част от населението на света са били номади, индийци създават цивилизацията Харапа. Тя се е позиционирала на територията на днешна Западна Индия.

3. Името на страната „Индия“ произлиза от река Инд, около която са се намирали най-ранните селища. Древните индийци наричали река Инд „Шиндо“.

4. В Индия има много забележителности, които са в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Сред тези паметници са Пещерните храмове на Аджанта, Пещерните храмове на Елора, Тадж Махал, много красиви църкви в Гоа и други.

5. Индия е родното място на шаха.

Още факти за Индия, както и снимки на страната, можете да прочетете и видите в Тialoto.bg.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Като в турция
8
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Днес Индия има един от най-големите проценти млади хора, висок е и процентът на завършилите технологически университети / компютърни инженери/. В Силиконовата долина процентът на работещите там индийци е най-голям сред другите чужденци.
7
0
 
8
 
! Отговори
Учете български преди 7 години
Ей! Пишман журналисти:"Тя се е позиционирала на територията..."разполагала, заемала, намирала се - все не ви харасева, а? От 3 години не съм видял глагола "започвам" в наш вестник - всичко "стартирате". Овци подражателски с тежки комплески.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имали са най тежката техника демек СЛОНА до измислянето на двигателите
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Индия е била най богатата държава до идването на англичаните.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава която губи пове4е самолети в МИРНО ВРЕМЕ заради индиски ремонт ОТКОЛКОТО ПРИ ВОЙНА
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волен е от там
2
9
 
7
 
! Отговори
me преди 7 години
Подкрепям те 2! Когато не си живял в една страна,като не си опознал културата на народа й,когато не си се сприятелил с местните хора-нямаш право да коментираш.Това ,че си чел или чул не те прави знаещ !
1
13
 
10
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Ще помоля читателите, които не са посещавали многократно Индия и не познават детайлно индийските култура и традиции, да не се изказват неподготвени по темата!