Индия през погледа на туристите

Интересни факти за Индия – част втора
14
Индия през погледа на туристите
Снимка: Wonderlane

В първата част с интересни факти за Индия ви разказахме за някои от гордостите на страната. Време е за "втората порция" любопитни факти за тази далечна, но по свой начин екзотична страна. Ето ги и тях:

14. Аюрведа е първото „училище“ по медицина в историята на човечеството. То се появява преди около 2500 години в Индия.

15. В индийската кухня традиционно се използва голямо разнообразие от билки и подправки. Всяка една област на страната се слави със своя собствена уникална технология и уникални методи за готвене. Основните храни са оризът и чапатите (индийският хляб). Ястията са много пикантни.

16. Индия е била една от най-богатите страни в света до британската колонизация в началото на 17-ти век. Колумб се надявал да намери морския път до Индия, именно заради нейното неописуемо богатство.

17. Изкуството на навигацията и навигацията като наука се е формирала в долината Синдх преди около 6000 години от древната индийска цивилизация. Думата „навигация“ има корени от древния език, говорен в Индия.

18. Традиционното дамско облекло в Индия е сарито - дълго парче плат, увито около тялото. Стилът на индийските сарита варира в зависимост от региона на страната.

19. До 1896 година Индия е била монополист в добива на диаманти.

20. Мостът Бейли в Индия е мостът, построен на най-голямо морско равнище в целия свят. Той се намира в Хималаите и е завършен през 1982 година.

21. За анестезията (упойката) са знаели още лекарите в древна Индия. В писания от онова време са намерени потвърждения за знанията на древните цивилизации, свързани с анатомията, храносмилането, обмяната на веществата, физиологията и имунната система.

22. Индия изнася софтуерни програми в повече от 90 страни.

23. В страната има мини за някои от най-известните скъпоценни камъни като например: диамант, изумруд, рубин, сапфир, аметист, аквамарин, опал, перли, топаз и много други.

24. Хиндуизмът е основната религия в Индия, а след нея се нарежда ислямът. В Индия има около 300 милиона активни джамии - повече, отколкото във всяка друга страна.

25. Преди повече от 5000 години в Индия се заражда йогата.

Влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте любителски кадри на туристи, посетили многоликата Индия. 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
иван преди 6 години
300 милиона джамии в Индия няма посмъртно!!!
2
4
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 6 години
препиши си номера че ще го изтрият след 1 час и преди да званиш внимавай за часовата разлика все пак. +61 е кода на австралия може би се набира 0061и поздрави на рускинята с която живееш в Манхатън ако така му викате в Факултето.ако се обадиш на видео ще ти покажа директно центъра на Сидни от тук се вижда Харбър бридж и небостъргачите. А ти ми покажи Факултето от където пишеш
1
4
 
8
 
! Отговори
без коментар преди 6 години
Индия е била една от най-богатите страни в света до британската колонизация в началото на 17-ти век.