Човекът е човек, когато е на път!

Защо да пътувате по-често?
Обновена: 27 май 2015 22:12 | 27 май 2015 21:56, Теодора Драгоева
4
Човекът е човек, когато е на път!
Снимка: Follow me

Пътуването може би е едно от малкото неща, за които повечето хора са на едно и също мнение – носи безумно удоволствие! Кой не би искал да открие някое непознато приказно място и да се потопи в различна култура?

Ако самите вие обожавате да пътувате и го правите сравнително често, вероятно забелязвате положителното въздействие на всяко свое „бягство“. Защото такова има и то дори не само едно!

В следващите редове ще разберете по какъв начин пътуването променя вашата личност за по-добро:

1. Започвате да гледате на живота през различни гледни точки

Когато човек се застои на едно и също място твърде дълго време, той започва да приема много неща за даденост. Например, ако отидете в някоя бедна африканска страна или пък в Индия, ще започнете да приемате дори малките неща като чиста вода и подслон над главата си като благословия.

2. Ставате по-спонтанни

След като начинът, по който гледате на живота, се променя, логично е неочакваните промени да не ви стряскат, както преди. В един момент ставате по-спонтанни, защото осъзнавате, че само от вашата реакция спрямо случващото се зависи дали ще се чувствате щастливи или не.

3. Вие се научавате да излизате от зоната си на комфорт

Най-бързият начин да напуснете комфортната си територия, е като се потопите в съвсем различна от вашата култура. Ще трябва да се справяте с много неща, за които не сте подготвени и които са ви неизвестни. Много скоро ще разберете обаче, че нищо не е толкова страшно, както ви е изглеждало в началото.

Още по темата можете да прочете в Тialoto.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....жената е жена, когато е по гръб ;)
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би авторката на статията трябваше да отдели 2-3 думи за Пеньо Пенев - български поет. Тази фраза е от неговото стихотворение "Проверка".
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът е човек, когато е връз пЛът.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако живеехте в миналото, щяхте да получите атрактивен прякор - като например Матей Миткалото :)