Фото пътешествие из Естония

Републиката е подценявана туристическа дестинация
21 окт 2015 19:19, Теодора Драгоева
8
Фото пътешествие из Естония
Снимка; flickr.com

Естония не е много популярна туристическа дестинация. Повечето хора знаят само, че това е държава в Североизточна Европа и че е разположена на Балтийско море, в близост до Латвия.

Това наистина е малка страна с население от едва 1,3 милиона души, но пък има красива природа с плажове, блата, фарове, вятърни мелници, острови, красиви хоризонти и уникално нощно небе, обсипано с безброй звезди.

Хората в тази северна страна са изключително спокойни и уверени, а по произход те са по-близки до финландците, отколкото до руснаците.

Естонците може и да са били част от СССР, но в Естония няма характерните за бившата съветска държава сиви бетонни сгради.

Държавата може да се похвали с 1500 острова, 1400 километра брегова ивица, а почти 50% от територията ѝ е покрита с гори.

Ако имате възможност да пътувате до Естония, не стойте само в столицата Талин, въпреки че тя наистина е много приятен град с красива стара част с калдъръмени улички, стари тухлени сгради и много църкви.

Добре би било да се разходите в провинцията, защото там има огромно разнообразие, което ще ви изненада положително.

Няма съмнение, че едно от нещата, които трябва да видите, е остров Сааремаа. До него се стига с автобус или ферибот от Талин. Островът е бил превземан през вековете от Дания, Швеция, Германия и Съветския съюз. Така че историята му варира през викинги, нацисти, комунисти и така до днес.

Разходете се и до град Пярну. Това е малко градче, използвано от местните като лятна дестинация, място за плуване и слънчеви бани. В него има минерални извори и кални бани. Тук е построен първият спа комплекс в страната през 1837 година.

Остров Наисаар също заслужава внимание. Площта му е малка, намира се в Балтийско море и е почти безлюден. Там естонците ходят, за да берат гъби в горите.

Вижте снимки на тази малка северна страна в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: СССРЕстониялатвия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
оо преди 8 години
държава един милион и половина ха ха пишете град