Пътуванията, които трябва да опитате в живота си

Вижте Топ 10
15 яну 2016 20:12, Теодора Драгоева
12
Пътуванията, които трябва да опитате в живота си
Снимка; Melanie Acevedo

Животът е кратък, а нашият списък с мечтани пътувания е твърде дълъг. Повечето хора мечтаят да посетят далечни и екзотични дестинации, но често стигат само до столиците и забележителностите на държавите от своя собствен континент.

Класическите пътувания, на които повечето хора се посвещават, най-често са посещения на известни градове и курорти, разходки из древните руини и исторически забележителности, отсядане в луксозни хотели и т.н.

Ето и още 10 предложения за топ пътувания, които си заслужава да опитате, поне веднъж в живота си:

1. Да направите дълго пътуване с влак

Пътуването с влак може да не е много бърз начин да стигнете от точка А до точка Б, но това наистина е перфектен начин да разгледате повече от природата и ландшафта на дадена страна. Ако пътувате с влак през Норвегия, между Осло и Берген например, ще видите фиорди, ледници и заснежени върхове - едно несравнимо приключение.

2. Да се "изгубите" в град в чужбина

Ако успеете да се освободите от хватката на вашата туристическа карта и оставете вашия смартфон в хотела, вероятно ще поемете по грешна посока, но пък ще откриете интересни неща. Където и да се намирате, със сигурност в този сценарий, ви очакват изненади.

3. Да отидете на круиз

Задължително е поне веднъж в живота да си организирате плаване с голяма лодка/яхта/катамаран/крузиен кораб, поне в рамките на една седмица. Това ще ви предложи един специален опит, който пък ще ви даде една уникална гледна точка към туризма като цяло. Току виж се влюбите в плаването и станете част от някоя ветроходна общност.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Най романтично е с Москвич 412 Кишинев - Владивосток с пълен багажник храна и части за колата бол.
7
0
 
0
 
! Отговори
fvdfgf преди 8 години
1, препоръчвам "Москва-Петушки" ;) Наздраве!
6
0
 
0
 
! Отговори
fvdfgf преди 8 години
Повечето видове пътувания съм ги преживяла. Освен 6,8,9. Освен ако човек не е млад, с богати и щедри родители, не виждам особен смисъл да си прави експерименти ей така, заради списъка. Моят случай не е такъв.Направо съм пристрастена към пътуванията, но се надявам никога повече да не отида на къмпинг, примерно. Или да 'живея като местните', ако това означава мизерия - като в Индия например. Там хората са много мили, но мръсотията и мизерията са ужасяващи. Не си заслужава.
5
0
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
То вече и със "здрав и корав мъж" да си няма гаранция, светът стана лошо място и навсякъде могат да те/ви претрепат...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНяма какво да видиш - рааавно пусто и нищо поле
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но не мога да си го позволя! Защото екскурзията е близо 2000 евро.-Togava si pravi6 Virtualna exkurzia s Elektronnata Kola na Google-Pi6e6 Владивосток-V dolniq desen agal hva6ta6 jaltoto 4ove4e-s leviq buton na mi6kata i kato kacne6 tam, tragva6 po izbranata posoka sas strelkata (v slu4aq na Iztok)-dokata stigne6 Moskva-Priqtno Bezplatno patuvane!
2
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
Определено не Дубай,не сте уред нещо ?!
1
1
 
24
 
! Отговори
Hmf преди 8 години
София - Варна 15 часа брои ли се ? Все пак през Искърското дефиле...