Без граници за Светлана и Лъчезар: На автостоп до Финландия!

Двамата разказват за щурата си идея пред Bulgaria ON AIR
12 ное 2017 14:10, Петя Славова
17

До Финландия и обратно на стоп. Не е невъзможно, доказват го двама млади българи, които осъществяват мечтата си да отидат до скандинавската страна. Пътешествието им отнема 49 дни, а споменът ще остане за цял живот. С ентусиастите Светлана и Лъчезар се срещат с репортера Иван Иванов и оператора Павел Павлов.

Две седмици на отиване и шест дни към дома на връщане, или общо 6 хил. изминати км на стоп през десет държави. Така 23-годишните Лана и Лъч са прекарали част от лятото си. Първият им стоп също е през лятото преди 2 години – до Кара Дере. За пътешествието на стоп до Финландия се решават, след година обмисляне на щурата идея, споделят те пред Bulgaria ON AIR.

Австралия е следващата дестинация на Лана и Лъчо за морски стоп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DAVASH SI ZADNIKA POD NAEM ZA EDIN CAS I MINAVASH 100 KM.
14
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Да се хванат да бачкат. Като налетят на някой психар, ще ги натакова и двамата.
13
5
 
5
 
! Отговори
Еволюция преди 6 години
Пълна простотия.Да си хванат работа , млади са и да си ходят по света , като нормалните хора.Диваци, после защо ни мислят за индиянци в Европа.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ентусиастите Светлана и Лъчезар се срещат с репортера Иван Иванов и оператора Павел Павлов.......................Много съ-та има в това изречение. А кой е инициаторът за срещата, кой е искал да блесне и да го покажат по телевизиите? Журналистчето с пик`ливото репортажче или двамата пътешественика, дето цяяяла година обмисляли това пътешествие. Голямо мислене паднало.
11
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Хаха, живи и здрави лапетата, дето си мислят, че са открили топлата вода... Ежедневно срещам такива дребни. Виж, друго е да срещнеш люде на стоп от Афганистан, от Сев. остров на Нова Зеландия или от Биробиджан. Има бая по-пътуващи люде...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 35 години с Москвича съм качвал стотици стопажии но в онова време нямаше бандити. Ако сега видя че ме спират стопажии никога няма да ги кача. Вече 28 години в тази територия се навъдиха всякакви индивиди. Може ли някой да ми гарантира че като ги кача независимо жени или мъже няма да ме убият и оберат. Едва ли имам гаранция. То няма държава та гаранция ли! Едно време имаше държава милиция патрулираше по всички шосета така им викахме на пътищата които сега ги наричат магистрали!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде покрай щурата им идея от телевизията да припомнят и случая със Стефан Станев, убиецът на Виола. След убийството е потеглил към морето. По пътя е качил стопаджии - момче и момиче. По някое време спрял уж да пикае, а вместо това отворил вратата от към момчето и го ударил няколко пъти с бокс в главата. Цяло чудо е, че младежът е оживял. Пишете в Гугъл "Стефан Станев Звездимир Ташев"
8
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 6 години
има един много интересен канал в ютуб "Джон и ***", но е на руски, та там канадецът Джон от Нова Скотия и *** от Москва тръгват на автостоп от Москва с цел Нова Скотия (Канада) и минават през цяла Азия, Близкия Изток, Африка, Южна, Централна и Северна Америка с помощта на хиляди транспортни средства. Пътуването е в момента 1 провинция преди къшата на Джон, около 2 г. продължава :D Много е интересно
7
0
 
11
 
! Отговори
42 преди 6 години
Хавлията е навярно най-полезното нещо, което един междузвезден стопаджия може да притежава. На първо място тя е много ценна в чисто практическо отношение можеш да се загърнеш с нея, за да се топлиш, докато подскачаш по мразовитите луни на Джаглан Бета; можеш да легнеш върху нея на плажа, покрит с жарък мраморен пясък, и да дишаш опияняващия морски въздух на Сантрагинус V; можеш да подремнеш под нея и под звездите, огряващи с яркочервените си лъчи пустинния свят на Кактафун;
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам снимката, престоят им в холандия е бил бая дълъг :)
5
3
 
14
 
! Отговори
цвете преди 6 години
Страхотно-браво,едно време пътувахме но днес е опасно поне в България.Бяха хубави времена,имаше емоции,НЯМАШЕ СЕКС.Обаче днес нито ще пътувам на стоп нито ще кача някой на стоп.В България е пълно с измамници и опасни хора и това е резултат от анархичното управление 28г. демократичен път на беззаконие и анархия.ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА СТОПАДЖИИТЕ СВЕТЛАНА И ЛЪЧЕЗАР
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА АВТОСТОПИРАТЕ ГЛЕДАЙТЕ ЦВЕТА НА КОЛАТА!!!!ИЗБЕРЕТЕ КОЛА С БЯЛ ЦВЯТ!!! ШАНСА ВИ ДА ПОПАДНЕТЕ НА УРАВНОВЕСЕН ЧОВЕК Е МНОГО ГОЛЯМ!!!!ЦВЕТА ОПРЕДЕЛЯ И АГРЕСИЯТА!!!!
3
0
 
16
 
! Отговори
КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ! преди 6 години
АВТОСТОПА Е КАТО РУСКА РУЛЕТКА!!!АКО СЕ КАЧИШ В НЕПРАВИЛНАТА КОЛЯ МОЖЕ ДА СВЪРШИШ ВСЯКАК!!ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ФИЛМИ ЗА ГЛЕДАНЕ: СТОПАДЖИЯТА И КАК МЕ ИЗХВЪРЛИХА ОТ КОЛАТА БЕЗ ДА СИ ПОЛУЧА БАГАЖА И МЕ Е И ОБРАХА ЩОТО МЕ ЗАПЛАШИХА С ПИСТОЛЕТ :D
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феноскандия се нарича областта не скандинавия.
1
10
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Кой от двамата е бил по ... натурален в плащането на пътя? Щото то безплатно пътуване няма. Дали Лана, дали Лъч, мистерия е :) Вероятно според усещанията на возещия ги :)