Да по(пиеш) история в един от най-старите барове на Ню Йорк

McSorley's Old Ale House е основан през 1854 година
25 ное 2017 20:30,
12
Да по(пиеш) история в един от най-старите барове на Ню Йорк
Снимка: Business Insider

McSorley's Old Ale House е един от най-старите барове в Ню Йорк. Основан през 1854 г., той остава със същото име и продължава да се намира на същото място, на което е и създаден.

Любопитно е, че през вратите му са преминавали редица известни личности, сред които Теодор Рузвелт, Уди Гътри, Джон Ленън, Хари Худини, Хънтър Томпсън. Според слуховете президентът Абрахам Линкълн е платил за посещение в McSorley's, а поетът Е. Къмингс е написал дори поема за известния бар.

Посещението на това емблематично заведение е като пътуване назад във времето – неговата история извира от всеки ъгъл.

А ето и някои любопитни факти.

- Тъй като е основан през далечната 1854 г., барът издига слогана: "Ние бяхме тук преди да се родите".

- В McSorley's се предлагат само два вида бира – светла и тъмна. Поръчването е лесно – просто казвате "светла" или "тъмна".

- Барът е основан от Джон МакСорли, имигрант от Ирландия, който пристига в Ню Йорк през 1851 г. Местоположението на заведението (там, където се намира и днес) е било отлично – в близост е имало транспортен възел за коне, а от другата страна на улицата – оживен пазар.

- Забележително е, че същото изкуство все още може да се намери върху стените на бара, събирайки прах и мръсотия от трупащите се години. Колекцията само е нараснала. Тя напомня за огромната история зад гърба на бара. Последният път, когато нещо е било преместено от стените, е в далечната 1910 г.

Снимки от този бар, пропит с история, може да разгледате в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: барНю Йоркистория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Долна дупка от 1854 в която всеки уважаващ себе си човек би подминал колкото и да му се удря едно....
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли по-правилно да се напише (по)пиеш?!?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя бар ако беше в България до сега щеше отдавна да е затворен от инспекцията по труда
8
0
 
7
 
! Отговори
Sir преди 6 години
Страхотно място. Чудесно е че са успяли да го запазят автентично толкова много години! Сядаш да пиеш бира и си представяш ,как преди 120 г. на твоя стол е седял някой запътил да търси злато в дивия запад!
7
4
 
9
 
! Отговори
фгн преди 6 години
Ква изтория веее!!!!!!!!!!!????????Сега може да сме се опростачили,но нии българите сме един от най-древните народи,с хилядолетна история,тез с пъбове ще ни баламосват.Сиктир!Га са е пило ракия тука и индианците не са били почервенели още!
6
0
 
7
 
! Отговори
acca преди 6 години
трябва да е да (по)пиеш вместо да по(пиеш), защото така излиза че статията казва "да по история", което е абсолютно безсмислено...
5
7
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...kakva istoria be 80%-nitsi...tezi ima 200 godini istoria !...basi smeshnitsite ...
4
1
 
15
 
! Отговори
Икономов преди 6 години
Млади журналисти,Аз се възхищавам на вашите енергия и ентусиазъм, но поради присъщите на младостта характеристики, вие сте в риск да допускате някои специфични грешки. И допускате, видно е!Редно е в събота вечер да се пишат развлекателни статии за различни барове в другарските нам страни като Русия, Венецуела и Иран. Не е редно да се пише толкова много за баровете в капиталистическите страни! Това може да навреди на правилното обществено-класово мислене на обикновените хора в България!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО ЛИ КРАВАРИ СА СЕ ИЗБИЛИ ТУК ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.
2
11
 
18
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Не си интересен ,платен ***.Взимай препаратите за вани и отивай към руската *** ,която има повече общо с Нигерия ,от колкото с цивилизования свят.
1
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пияниците в САЩ обичат да швъркат евтина бира в прашасала обстановка, а в свободното си време стрелят по 12 годишни деца и изнасилват жени това е САЩ.Идокато краварите се забамляват умопобъркания им президент пише туитове и играе голф по цял ден а през другото време продава оръжия за масово унищожение.