"Без будилник": Куршевел – френското диамантено бижу на Алпите

Ски курортът среща блясъка и лукса заедно с отличните условия за зимните спортове
21 дек 2017 21:43,
10
"Без будилник": Куршевел – френското диамантено бижу на Алпите
Снимка: visualhunt.com

Зимата официално настъпва днес, а с нея идват и множество възможности за приключения и забавления. В случай, че свързвате този сезон главно с мразовитите градски улици, струва си да прочетете и следващите редове, чрез които с "Без будилник" ще ви отведем на една виртуална разходка до едно от най-високите, най-привлекателните и с най-добри съоръжения място за каране на ски във френските Алпи.

Куршевел е разположен в сърцето на Ле Троа Вале (Les 3 Vallées или в превод "Трите долини"), най-голямата свързана ски зона в света. Ле Троа Вале е дом на няколко ски курорта – Мерибел, Куршевел, Ла Тания, Вал Торенс, Ле Менюер, Сен Мартен, Ореле, Брид ли Бе. Но безспорно Куршевел е истинското диамантено бижу сред тях.

В най-голямата ски зона може да се насладите на 600 километра отлично обработени и поддържани писти и трасета, подходящи за абсолютно всякакви скиори и сноубордисти – от съвсем начинаещи до световни шампиони и любители на екстремните изживявания.

Курортът е създаден на специално избрано място от нулата, а създателите му търсели име и се спрели на това на малко селце по-надолу в планината. Него прекръстили на Долни Куршевел, което довело до бунтове. Заради това били създадени три курорта Куршевел – селото, което сега е Куршевел 1550, Куршевел 1650 и Куршевел 1850. Цифрите би трябвало да указват надморската височина, но всъщност при най-високия от трите курорта това не е съвсем вярно. Неговата надморска височина е със 100 метра по-малка, а е кръстен така, за да е "по-висок" от близкия Вал Д’Изер, който е на 1800 метра.

Скоро след създаването си Куршевел става най-модерното място за богатите и известните през зимата.

Това е зимният дом на блясъкa, хайверa и луксa. Цените са до небето високи, но е трудно да се допусне грешка, карайки ски, на добре подготвените писти, удобните кабинкови лифтове и многоезичните инструктори, които ще ви направят царе на ските.

Със своите ултра луксозни хижи, ресторанти с участието на Мишелин и приятни клубове, селото е мястото, където знаменитостите отиват да карат ски и да се видят. Цените на едни от най-луксозните къщи могат да достигнат до 50 000 паунда на седмица за хижа, празник на стриди и консумация на Cristal в очарователния пиано бар на Le Mangeoire.

Сред популярните личности, които са посещавали курорта, са Бриджит Бардо и Елизабет Тейлър. Днес сред редовните посетители са принц Уилям и Кейт Мидълтън, испанското кралско семейство, саудитското кралско семейство, семейство Бекъм, Кристина Агилера, Джордж Клуни и други.

Освен перфектните условия, които са създадени за любителите на зимните спортове, всички посетители имат възможност да се насладят на различни дейности и забавления, сред които скачане с парашут, въздушна акробатика, парапланеризъм, делтапланеризъм, полети с балон с топъл въздух, шофиране на снегорини. Можете да наемете и хеликоптер, за да видите Монблан по залез.

В китното селце можете да откриете и множество бутици, нощни клубове и ресторанти, които предлагат богато разнообразие за всички вкусове - от традиционните ястия до екзотичната кухня.

За нов луксозен стандарт в Куршевел допринесе и Chalet Edelweiss. Осемте спални, всяка от които със самостоятелен санитарен възел, са обзаведени по последен моден писък, с най-новите мебели и фитинги, излъчващи чар, с два мастер апартамента от по 100 кв.м.

Спа центърът разполага с модерна фитнес зала, двойна масажна зала и зона за плуване. Барът е идеалното място за развлечения, а дълбоко елегантният салон и заведения за хранене осигуряват очарованието, което се очаква от този имот.

Въпреки че е напълно нова хижа, Еделвайс е построен в традиционен и симпатичен стил. Има ски-стая с площ от 50 квадратни метра, която се отваря директно към пистата Bellecote. Автомобилен асансьор осигурява достъп до подземен гараж и има асансьор, който осигурява достъп до всички нива, в допълнение към великолепното спирално стълбище. Има отделен лифт за персонала, стълбище и вход, осигуряващи пълно уединение.

В случай, че имате желание да си организирате една по-различна, луксозна и изпълнена с удоволствия ваканция, полезно би било да знаете, че и у нас има туристически агенции, които биха могли да организират вашето незабравимо зимно приключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де сте, зелени дупари!
8
4
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Факт!Бройте сега лифтовете. После бройте и на Банско. Ха сега пишете на зелените
7
1
 
5
 
! Отговори
борислав преди 6 години
"Всяка стая със собствен санитарен възел"?и "луксозни фитинги"? големи глупости от автора. Поддържат по-вече км. писти ,отколкото цяла държава магистрали.Страхотен курорт,но не е нужно да спиш там за да го ползваш.
6
2
 
14
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Я! Па това е родното ми село Крушовене само че на френски!
5
5
 
16
 
! Отговори
Куршавал... преди 6 години
...преди да види сметката!Абе нема ли некоа лавина за тиа кожодери бре. Я на Банско дорде чекам лифто,чета и трето "убразованье" искарах.Ка го гледам от сите стране ако рукне сньего,никой нема да прошава, барабар с VIP-йовете.Кажите кои наши родни убавци и курвици са го посетиле...
4
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
И името му - едно такова удачно...
3
4
 
13
 
! Отговори
родна реч, омайна.. преди 6 години
Достигате пика на безхаберието си предпразнично, поздравления! Не знам дали сте превеждали с гугъл преводач или сте наели хора, които не умеят да се изразяват на български език, но четенето на този текст е мъчение!
2
10
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Веднага ББ да им построи още лифтове и писти,та да не чакат завалиите...
1
13
 
29
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Куршевел и от другата страна ци.а.ския коп.ор Банско с едната кабинка.Кажи ми честно господи има ли по *** от бугарете на планетата Земя ?!