"Без будилник": Дестинацията е Гърция... Море, слънце, плажове!

Какво повече да иска човек?
Обновена: 31 май 2018 18:02 | 31 май 2018 17:45,
4

Църквата Свети Лазар. Снимка: Flickr

Юни е буквално на часове от нас и е време да превключим на летен режим. Макар че ни остават няколко седмици до настъпването на астрономическото лято е време да се замислим за морето, плажа и почивката. Затова елате с нас в "Без будилник", където Posoka.com дава идеи за почивка - и то с ранно записване.

По традиция хиляди българи ще изберат да почиват в южната ни съседка Гърция. Примамливото Бяло море си има своите почитатели. Ако обаче си падате по още по-топлото време - Кипър е вашето място.

Любителите на плажовете ще останат доволни, защото островът има широка ивица. Ларнака се намира на южния бряг на Кипър и е третият по големина град в целия остров. Популярна туристическа дестинация, която определено има какво да предложи.

Ларнака е и страхотно място за любителите на историята и за тези, които искат да съчетаят плажа с културата. В Ларнака съвсем близо са две светини за християни и мюсюлмани. Твърди се, че църквата "Свети Лазар" е построена върху гробницата на Лазар, който Исус е върнал от мъртвите.

Хала Султан Теке пък е третото най-свято място за мюсюлманите след Мека и Медина. Комплексът е построен край Соленото езеро, където се смята, че е погребана Ум Харам, дойката на Мохамед.

Ларнака впечатлява и любителите водолази. Те могат да се гмурнат и да разгледат Зенобиа - шведски ферибот, който потъва край Ларнака през 80-те години на миналия век с близо 100 камиона на борда. Сега фериботът Зенобиа се използва като защитен изкуствен риф, дом на много видове риби. Тъй като е наскоро потънал дори може да се види килима в салона му!

Но да погледнем и класическата лятна дестинация - Гърция!

Класиката в жанра е разбира се - Халкидики! Полуостровът е една от най-предпочитаните от нас дестинации - близо е до България, времето е достатъчно топло от юни до септември и трите ръкава предлагат доста обширни плажове.

Тасос е пък предпочитана дестинация от любителите на гмуркането. Но дори и да не таите особени стремежи да разгледате морското дъно, островът е страхотен за разходки и плажове.

Нашият съвет: Отделете няколко часа и посетете малкото, но много живописно и китно селце Теологос. Маршрурът е подходящ и за кола, и за велосипедисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
елин преди 5 години
До АнонименАко и четирите члена на семейството работят по 12 часа на денонощие в миялната на таверната, ще почиват 4 седмици по 12 часа :)И ще спестят 3000 евро на година на главата
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде в Гърция е най-подходящо да почива четиричленно семейство за две седмици, ако главата на семейството изкарва 3000 евро за цяла година?
1
2
 
4
 
! Отговори
Николина Ангелакова преди 5 години
е, много ясно-да оставим слънчака на ***!')