В средата на лятото: Морето в чужбина – и по-евтино от родното!

До края на юли турският Бодрум по на далавера от Златните
19 юни 2018 16:30,
84
В средата на лятото: Морето в чужбина – и по-евтино от родното!
Снимка: Reuters

Почивка на морето в чужбина може да ни излезе по-евтино отколкото в България в края на юли. Това показа проверка в сайта booking.com.

Лятна отпуска в турския курорт Бодрум от 15 до 20 юли например ще ни струва 575 лв. за 5 нощувки. Тази сума е за тризвезден хотел с ол инклузив и частен плаж, а също - велосипеди под наем и възможност за голф, гмуркане и риболов.

Още по темата

По същото време идентична почивка на Златни пясъци би ни излязла 638 лв. или с 63 лева отгоре. С тази разлика, че в нашия курорт плажът е платен – срещу по 8-10 лева за чадър и още толкова за шезлонг, пише "Монитор".

В другата ни южна съседка Гърция цените за юли са доста по-високи в сравнение с Турция и България.

На Халкидики 5 нощувки на ол инклузив в хотел с три звезди излизат 1364 лева за двама. Тези оферти примамват с традиционни гръцки ястия за обяд и вечеря и закуска на шведска маса.

По-евтиното море в чужбина обаче важи до края на юли. След това цените скачат. В Бодрум например сметката скача на 710 лева, или със 135 лева повече.

На Златните обаче сумата се покачва минимално и за да се печем на плажа там, ще са ни нужни 642 лева.

В Гърция се очакват още по-високи цени и там тризвездното настаняване вече ще струва 1487 лева за двама, което е близо 10% отгоре.

Турските хотели от високия ценови сегмент обаче остават изгодни. 5 нощувки на пълен ол инклузив за двама в 5 звезден хотел в Турция струват 1000 лева. Тази цена включва храна по всяко време, частен плаж и отопляем закрит басейн, спа център с турска баня, сауна и хидромасажна вана.

Подобни условия на Златни пясъци ще излязат 1500 лева, но с платени спа услуги и басейни. В Гърция пък подобен лукс ще ни излезе 2500 лева на Халкидики. Освен традиционния ресторант хотелът там притежава и собствена таверна, както и няколко бара, два външни и един вътрешен басейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
54, аве потник, какво и е на Аспровалта? Има 40 километра плаж!!!! Там слава Богу можеш да седиш далеч от всеки български потник! Да, северна Гърция е. И какво от това?
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тасос не е оферта. Скъпо е и няма смисъл. Малки острови надолу от Атина с ферибот. Там се ходи.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кавала е много хубав курортен град, но ако ще ходите в Гърция и ако може да си позволите най-добре на малък остров надолу от Атина. Не случайно световният елит ходи на тези острови.Но трябват пари за Гърция.А в България не трябва да знаете чужд език, няма да ви е тъпо в компания на говорещи непознат език.Ако знаете гръцки и имате пари Гърция е дестинацията. И английски става.
54
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тасос всеки може да отиде. На Златни пясъци НЕ :))) За това смърдят панелните шопите от селоо. Мислят си че впечатляват някой със тея села в северна гърция. То е нормално цял живот на село и сега виждат нещо нормално :))) Само като чуя някой да ми говори за евтино и инклузив и ми е ясен каква прослойка е :)) изобщо няма идея от живота в България, а тръгнал да хвали Гърция .
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето българи почиват в България, факт, има си всеки някакви предпочитания. Плащат не за хотел, а ходят по частни квартири, по-евтино е, а ти не си отишъл там да спиш. Отделно в квартирите има повече романтика, по хотели е скука. Всеки си има определено място където ходи и му е хем хубаво, хем евтино.Черно море няма как да е толкова чисто като Бяло море, защото Бяло море е два пъти по-солено. Но всяко море си има преимущества. Ако имате кинти ок, ама повечето хора нямат излишни, за Бяло море
52
4
 
11
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Обичам България и прекрасното ни Черноморие, но е вярно, че там става все по- зле. Най- лошо впечатление найстина ми направи обслужването. Никой не говореше и дума английски или руски в нито един от ресторантите, в които се хранихме! В хотела се запознахме с много чужденци и ни помолиха да излизат вечер заедно с нас за да мога да им поръчвам храна, защото сервитьорите понятие си нямали, какво им се поръчва и все носели грешни неща. При условие, че менюто беше и на английски!
51
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aхахахаха , турските курорти ли почнахте да рекламирате ве "патриоти" такива , национални предатели. Пари да ми дават точно там няма да ида.
50
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Абсолютно НЕ вярно.-Водата на всякъде е чиста - не съм чул във Варна или Бургас да има епидемия :))) -Храната е в пъти по-Добра и евтина от Гърция-има плажове със Син флаг -заведения с весели хора / гърция е скука адска/-има 5 звездни хотели по курортите на високо ниво -цените са много по-добри Като цяло България бие по много неща ..Не случайно за 2 години има над 30% ръст на туризма . Западняците са мн по наясно от вас цървълковции , дето си мислите че Кавала е Рая на земята :))
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция самите турци бягат от жегите и според мен краят на септември хем ще са по-ниски цените, хем ще е по-поносимо.Иначе в средата на октомври съм бил на остров в Гърция и водата беше страшно топла, а температирата на въздуха беше 20-25 градуса.В Гърция е скъпо по принцип. Но там е и по-хубаво.
48
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При едни и същи условия, включващи хубав! хотел и хранене по кръчмите, българското море излиза значително по-евтино! Съдя по собствен опит, не ползвам ОИ и не ходя в Китен, Ахтопол и тем подобни :) Много трудно и със значителни ограничения, морето по Халкидики би излязло по-евтино от нашето! За мен излиза около два пъти по-скъпо.
47
2
 
34
 
! Отговори
Мен преди 5 години
ММ така нека да се опитаме да намерим нещо добро по черноморието.1 чиста вода - няма2. Спокойствие - няма3. Качествена храна - няма4. Добро обслужване - няма5. Хигиена в хотелите - няма6. Хигиена в заведенията - ням7. Избор - няма - всичко се свежда то това къде да идеш за да те хване рядкото щастие.Какво има - мутри изнудващи с чадъри завзели целия плаж, гнусно отношение от още по-гнусни хора. Претъпкано и мръсно навсякъде. Уникално мръсно море, долнорпобни туристи...
46
3
 
37
 
! Отговори
Българското море НЕ преди 5 години
Никога повече в българия на море, лоша леглова база, лошо обслужване и високи цени за кофти качество. Нека българските "бизнесмени" фалират.
45
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туризъм се прави от квалифицирани хора. От мениджъра до камериерката! Нема как бивш келнер, поизпрал едни пари, да стане качествен хотелиер! Просто му липсва образованието, културата и мисленето. Да, някой добър архитект ще спретне хубава сграда, но после вътре като започне дейността, който се прецака - не се връща! Защото бившият келнер си остава келнер по душа...
44
0
 
24
 
! Отговори
Американ преди 5 години
За съжаление българският продукт все още е нискокачествен но скъп, а маркенинг практиките - лъжливи. Така стандарт не се прави, еврозона или не еврозона..
43
4
 
10
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Най-голямата глуост е да отидеш в Гърция и да се забиеш ол инклузив. Първо техния ОИ не струва, и второ, в краибрежните таверните е голяма част от чара на Гърция.
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънците също прескачат нашето черноморие и спират чак в Гърция или Турция. Не само ние масово не си харесваме крайбрежието.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би има приятни и добри неща и на нашето Черноморие. Но, "когато смесиш изпрaжнения с мармалад, получаваш само изпрaжнения."
40
3
 
27
 
! Отговори
:) преди 5 години
Черно море за нищо не става. Отвратителен чалгарник. И пари да ми дават, няма да си го причиня. Гнусно, мръсно, отвратително - за съжаление, това е Черно море в момента.
39
6
 
9
 
! Отговори
Леко въпросче преди 5 години
-А кой може вече да си позволи до ходи на море за повече от 3 дена? - Софиянците!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гогоНяма гаранция никъде! Я си спомни на летището в Бургас какво стана? А?