Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца – общо 200 лева

Вход, сейф, храна и напитки... И сметката набъбва
25 юни 2018 12:30,
68
Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца – общо 200 лева
Снимка: архив Reuters

Ако сте решили тази година семейно да се забавлявате с децата си на аквапарк край родното море - пригответе се да дадете 200 лева.

В Несебър цената за вход за възрастен е 42 лв., което означава, че за да влязат двамата родители с децата си, ще трябва да дадат 84 лв. За малчуганите пък ще трябва да дадем 21 лв., ако височината им е от 91 см до 1,30 м. Ако обаче са по-високи, ще бъдат таксувани като възрастни.

От безплатен вход могат да се възползват само бебетата и децата не по-високи от 90 см.

Така излиза, че за да заведат двете си деца на водни пързалки, родителите ще трябва да се бръкнат с цели 126 лева само, за да прекрачат прага на увеселителния парк, пише "Монитор".

Ако пък искаме да сложим ценните си вещи в сейф, ще трябва да доплатим 7 лв. и отделно още 5 лв. за депозит, който се връща при освобождаване. Шкафчетата също се таксуват - 5 лв. е едното, като отново ще трябва да внесем и депозит от още 5 лв., който ще ни бъде възстановен на излизане от парка. По този начин за един сейф и две шкафчета ще трябва да се бръкнем с 27 лв.

Допълнително ще ни струват и снимките, които професионален фотограф ще ни направи, докато се спускаме по пързалките. Всички питиета и храна също ще трябва да плащаме отделно.

Важно е да се отбележи обаче, че в самия аквапарк нямаме право да плащаме в брой. На входа всички посетители получават гривни, с които могат да се разплащат вътре на баровете и допълнителните атракциони, като няма ограничение за сумата, която ще заредим.

Разбира се, фирмата предлага и отстъпки, ако закупим билетите си онлайн. Цената за възрастен е 39,90 лева, но в тази сума е включен и транспорт за Слънчев бряг, Елени, Свети Влас, Несебър и Равда. Входните билети в аквапарка в Слънчев бряг са с 2-3 лева по-евтини. Там входът за възрастни е 38 лева, а за малчугани – 19 лева.

Близо десетачка обаче можем да спестим, ако купим билета от сайтовете за колективно пазаруване. Така вместо 38 лева за водни забавления в Равадиново, то ще дадем 29,80 лева.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) заявиха, че аквапарковете задължително трябва да имат информация за цените на услугите и предупредителни табели за евентуални ограничения по отношение на възраст и килограми на лицата, които могат да ги ползват.

"За всеки атракцион поотделно трябва да има информация за възрастовите граници под или над които не може да бъда използван. Задължително е обявяването на цената, както и на продължителността на използването на съоръжението срещу тази цена. Ако има допълнителни услуги, те също би трябвало да бъдат отбелязани на информационните табели", обясняват експертите. Освен това потребителите трябва да бъдат предварително осведомени и за това какво се заплаща, ако оставят детето си в детски кът с аниматори например.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
12
 
! Отговори
до Boko bo преди 5 години
Аквапарк Блекпул - 22,25 лири - 49 леваАквапарк Букурещ - 60 леи - 26 лева /Букурещ не е на морето, 20 лева ти е билета за Хидропарк Вятърните Мелници по тази логика!/
38
11
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Факт е, че по българските курорти се предлага и алкохол, който идва в туби, но НИКОЙ до момента не е умрял от него! Етиловият алкохол си е етилов алкохол!В Турция десетки души загубиха живота си от фалшив алкохол по курортите! Метилов алкохол в Турция!
37
3
 
31
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Аквапарк Блекпул, този до Букурещ, на Балатон. За Испания да не говорим. Направи си труд следващият път малко по-добре. 100? за много пари навсякъде в Европа. Тук парите не растат по дърветата....
36
2
 
35
 
! Отговори
добре ,че избягах преди 5 години
Абе аз за тези пари в Германия посещавам Tropische Insel / тропическия остров / ! Вие какви заплати получавате в България та е толкова скъпо ?! А и предполагам ,че аквапаркът ви не предлага повече удоволствия от немския тропически остров !
35
3
 
19
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Точно пък алкохола да го даваш за сравнение между България и Турция е смешно. Не знам ти в коя България живееш, но в тази в която аз живея алкохола е едно от нещта което най-много се фалшифицира. В Турция ако не се лъжа само държавата има право да произвежда алкохол.
34
11
 
10
 
! Отговори
до Boko bo преди 5 години
Вярно е, че няма такива цени в Европа!В Европа цените са по-високи!Посочете ми аквапарк в Европа с по-ниски цени!Направих си труда да проверя цените за аквапарка в Несебър - в момента в Grabo има ваучер за 30 лева и 90 стотинки!Извинявай, ама 30 лева си е направо идеална цена за това, което предлага аквапарка!
33
9
 
9
 
! Отговори
случаен минувач преди 5 години
Скъпо е, но имайте предвид, че в една смърдяща квартална кръчма за четирима души ще платите почти сто лева с алкохола. А един аквапарк е нещо много повече.
32
6
 
25
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Тея цени и в Европа ги няма. А за България да не говорим. Кое е това семейство дето може да си позволи 1 нормален ден. Само един. Няма такава държава. Държавата на мафията.
31
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо им няма на цените, егати мрънкалниците, 100 евро за 4 човека и най-големия кеф за деца и непорастнали възрастни цял ден да се пързалят безплатно, на които пързалки си искат. Спасители навсякъде, дежурен лекар и служител на всеки атракцион. Жалко, че нямаше аквапаркове като бяхме малки, а разни смотани пързалки по 1 лев пускането. Да ми правите сравнения с някакви лодки под наем и разни ол инклузиви в турско или гръцко си е направо смешно. Ходете бе, кой ви спира, аман от ревливи ***.
30
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът така и не разбра, че всяко нещо струва пари!Ама за 500 лева в Турция било по-добре отколкото за 500 лева в България!Ами сигурно, но в Турция пиеш съмнителен алкохол /колко руснаци се отровиха от метилов алкохол в Турция!/, ядеш съмнителна храна /турските плодове и зеленчуци се пръскат с всевъзможни отрови, които са забранени в ЕС, за месото с антибиотици да не говорим!/, обслужването е съмнително /българче загина в аквапарк в Турция наскоро!/.
29
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали знаете, че никой не ви кара насила да ходите в Аквапарк? Като спрете да ходите, ще намалят и цените. докато има кой да им плаща по 100-200 кинта, естествено че ще са такива. Все пак за 2-3 месеца трябва да закърпят годината
28
4
 
25
 
! Отговори
до Един преди 5 години
Турците може да са перфектни за човек, който не е ходил по добрите курорти в Гърция и Хърватска! Отиди в Агия Марина на Крит, Фалираки в Родос или Нидри в Левкада!За курорти във Франция, Италия и Испания даже няма да говорим, защото са няколко нива над най-добрите турски курорти!
27
1
 
21
 
! Отговори
Тъпов преди 5 години
Какви 4000 лв. в Турция бе, мой? За толкова пари ще отида на Малдивите или Занзибар.
26
8
 
6
 
! Отговори
Лиолио преди 5 години
Кеф цена няма !
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ли таите надежда че в Гърция ще минете с 200 лева на аквапарк, т.е. с с100 евро да минете двама души и дете. Мечтайте си.Иначе съм съгласен че и там е яко.Ама изключете сумата при коментарите.
24
2
 
22
 
! Отговори
до ХхХ преди 5 години
Сериозно ли даваш 4000 лева, за да почиваш в Турция?Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!
23
14
 
9
 
! Отговори
Пешо до Пич преди 5 години
Да, има разлика!Има разлика дали във Фламинго Гранд в Албена ще ме обслужват симпатични български момичета с перфектни обноски или в Hotel SU & Aqualand в Анталия ще ме обслужва *** персонал! Сравнението е в наша полза!Всяко нещо си има цена, няма как да получиш качество без пари, независимо дали говорим за България, Турция, Гърция или където и да е било другаде!Има чудесни места по Йонийско море, но там цените са други!P.S. Как пък да не дам на някой турчин да ми чисти Persol-а...
22
15
 
8
 
! Отговори
XxX преди 5 години
"В Турция ходи само най-долната прослойка на обществото...хора с ниски доходи,"Ти нормален ли си бе? ЗА едно 4-членно семейство почивка в 4 звезден хотел в Турция клони към 3500-4000 лева. Какви ниски доходи?!
21
5
 
28
 
! Отговори
Един преди 5 години
До тоя дето е писал един и също коментар с 3 различни псевдонима за турсите хотели - не съм виждал до момента по-добре обслужване и храна от това, което се предлага в 4 и 5 звездните турски хотели. Ходил съм навсякъде в хотели със същото ниво звезди - Гърция, България, дори Италия и Испания. Турците са перфектни - храната е един път, облужването е невероятно. Единствено в един хотел в Испания се доближиха до нивото в Турция. А това за Албена ... говориш пълни глупости.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕстетНиската прислойка с ниските доходи ...Ок....