Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца – общо 200 лева

Вход, сейф, храна и напитки... И сметката набъбва
25 юни 2018 12:30,
68
Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца – общо 200 лева
Снимка: архив Reuters

Ако сте решили тази година семейно да се забавлявате с децата си на аквапарк край родното море - пригответе се да дадете 200 лева.

В Несебър цената за вход за възрастен е 42 лв., което означава, че за да влязат двамата родители с децата си, ще трябва да дадат 84 лв. За малчуганите пък ще трябва да дадем 21 лв., ако височината им е от 91 см до 1,30 м. Ако обаче са по-високи, ще бъдат таксувани като възрастни.

От безплатен вход могат да се възползват само бебетата и децата не по-високи от 90 см.

Така излиза, че за да заведат двете си деца на водни пързалки, родителите ще трябва да се бръкнат с цели 126 лева само, за да прекрачат прага на увеселителния парк, пише "Монитор".

Ако пък искаме да сложим ценните си вещи в сейф, ще трябва да доплатим 7 лв. и отделно още 5 лв. за депозит, който се връща при освобождаване. Шкафчетата също се таксуват - 5 лв. е едното, като отново ще трябва да внесем и депозит от още 5 лв., който ще ни бъде възстановен на излизане от парка. По този начин за един сейф и две шкафчета ще трябва да се бръкнем с 27 лв.

Допълнително ще ни струват и снимките, които професионален фотограф ще ни направи, докато се спускаме по пързалките. Всички питиета и храна също ще трябва да плащаме отделно.

Важно е да се отбележи обаче, че в самия аквапарк нямаме право да плащаме в брой. На входа всички посетители получават гривни, с които могат да се разплащат вътре на баровете и допълнителните атракциони, като няма ограничение за сумата, която ще заредим.

Разбира се, фирмата предлага и отстъпки, ако закупим билетите си онлайн. Цената за възрастен е 39,90 лева, но в тази сума е включен и транспорт за Слънчев бряг, Елени, Свети Влас, Несебър и Равда. Входните билети в аквапарка в Слънчев бряг са с 2-3 лева по-евтини. Там входът за възрастни е 38 лева, а за малчугани – 19 лева.

Близо десетачка обаче можем да спестим, ако купим билета от сайтовете за колективно пазаруване. Така вместо 38 лева за водни забавления в Равадиново, то ще дадем 29,80 лева.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) заявиха, че аквапарковете задължително трябва да имат информация за цените на услугите и предупредителни табели за евентуални ограничения по отношение на възраст и килограми на лицата, които могат да ги ползват.

"За всеки атракцион поотделно трябва да има информация за възрастовите граници под или над които не може да бъда използван. Задължително е обявяването на цената, както и на продължителността на използването на съоръжението срещу тази цена. Ако има допълнителни услуги, те също би трябвало да бъдат отбелязани на информационните табели", обясняват експертите. Освен това потребителите трябва да бъдат предварително осведомени и за това какво се заплаща, ако оставят детето си в детски кът с аниматори например.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 5 години
Значи 100 лв за лекарски преглед са нормални за морето.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама който иска нека си ходи на почивка в България! Помните ли репликата на Щтросмайър за гълабицата и глупостта!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седем нощувки !
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Айвалък аквапарка беше към хотела и е безплатен за гостите му. Разглобихме се от спускания,яко адреналин. Почивка за трима възрастни ол инклузив,550 евро. Нямаме забележки.
55
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е и?! Какво от това? Който иска ходи, който не иска не ходи. Това да не е храна и вода, че да се жалваме!
54
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А знаете ли колко струва Таткото да отиде в дом за обществени услуги за ден? Дамите в Бургас искат по 120лв на ЧАС!!! КЗП да се самосезира и да наложи някакви норми че това ще наруши семейния бюджет!
53
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом имат пари да ходя и да ги дават какъв е проблема? Нали икономиката така се върти. Това са пари за забавлвние, не са първа необходимост, че да ги мислим толкова.
52
2
 
26
 
! Отговори
КОЧУ преди 5 години
Аквапарк за Рибоци - Шарани!Докато има много немъчени пари така ще е!Нека някой да работи два дни за тия пари да видиш дали ще ги даде.
51
2
 
13
 
! Отговори
жеко преди 5 години
И какво трябва да разберем от статията?ние това го знаем и няма как билета да е левче
50
7
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
за 20 евро си струва да си направиш кефа 4-5 часа...кофтито е, че за някои атракциони се чака по половин час :)
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринНие тук си имаме река и си ходим безплатно на вировете.напълни си едно корито с вода и няма да ти се налага дори да ходиш.
48
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То поне аквапарковете им да си заслужаваха. Миналата година ходих на аквапарк в Италия, билетът беше 25 евро, обаче ела да видиш за какво иде реч. Пързалките им бяха извънземни, и има строг ред при пускането по тях.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
POREDNATA GLUPOST-DA DADESH PARI NA TEZI NESHTASTNIZI.
46
1
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
До до 32Е то трябва да умре ли някой, за да се повдигне въпроса?
45
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера майки протестираха против атракционите в парка Заимов, пречели им защото много се охарчвали. До нас в градинката, където няма атракциони е пълно с деца. С две думи хората нямат пари, пък ти си говори каквото искаш.
44
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждал съм на подобни пързалки, как по-едри хора се издигат на завоите и гърбът им стърчи малко над перилата...Не знам как са изчислявани тези пързалки, хора до какво тегло могат да ги ползват и на какво разстояние трябва да се движат един след друг, защото по-тежките застигат предните и се скупчват по няколко човека а това е опасно...Скоро четохме за нещастен случай в Турция а тук каква е разликата?
43
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Черно море е за чужденци. Да им точат парите на тях. Ние тук си имаме река и си ходим безплатно на вировете.
42
3
 
49
 
! Отговори
@ преди 5 години
Други аква паркове из страната струват под 10лв на възрастен и под 5 на дете.Минавал съм покрай този в Несебър, преди години с децата. Като видяхме цените, те сами се отказаха.Не искам да коментирам дали е скъпо или евтино, всеки сам си решава.Аз съм българин, с българска заплата и тази сума не ми отива на портфейла.Странен е БГ хотелиера-бизнесмен. Затова преди 10 години се отказахме от черноморието. Сега си почиваме по 10на дни Юли в Гърция.
41
3
 
35
 
! Отговори
келеш преди 5 години
борянче, да беше си направила труда да се поразходиш и да сравниш и другите курорти. Инфантилни комплексари, които от София и Слънчев бряг друго не са виждалие нормално да ги *** с по 200 лева на ден. Нормалните не ходят там.
40
2
 
16
 
! Отговори
БАЙ преди 5 години
За пишещите непознати И С ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ НЕ ЗАПОЗНАТИ ! Хотелските комплекси НЯМАТ НИЩО ОБЩО С АНАДОЛА ! Повечето са от затворен тип ! А точно в този където РОДИТЕЛИТЕ са оставили детето си без никакъв контрол БЯХ ЛИЧНО ! Има около 200 декара ЗАГРАДЕНА площ за комплекса ! Има аниматори , но те явно не са ги потърсили !