Добрата вест: Водата и плажовете по Черноморието - чисти

Последните проверки - в Слънчев бряг, Поморие и Несебър
19 юли 2018 19:52, Александър Попов
32
Добрата вест: Водата и плажовете по Черноморието - чисти
Снимка: Булфото, архив

Проверките, които направихме в комплекса Слънчев бряг, в Поморие и Несебър показват, че водата по българското Черноморие е чиста. Това заяви Николина Ангелкова, министър на туризма, при обиколката си на морски плаж "Слънчев бряг-север".

Ангелкова е припомни, че това е третата съвместна инспекция на Министерството на туризма и МОСВ за чистотата на плажните ивици.

Проследихме и дали са спазени изискванията за свободна зона за плажуващите, за поставени указателни табели, за осигурена медицинска помощ и т.н., добавила тя.

Предстои да се направи мониторинг дали одобрените от министъра схеми за преместваеми обекти отговарят на фактическото положение на място.

Проверките по морето са непрекъснати - по сигнали и планови, като до момента те са над 60. Извършват се съвместно с РИОСВ в Бургас и Варна, а 2018-а се очертава като годината с най-много инспекции.

Те показват, че няма пречиствателна станция, която да се зауства нерегламентирано или да превишава нормативните показатели, допълва Ангелкова. Радвам се, че в Слънчев бряг всяко заведение е свързано в канализацията и няма нерегламентирано заустване, което да притеснява туристите. РЗИ е институцията, която взема пробите и проверките ще са непрекъснати през целия сезон, предупреди тя.

Последните анализи от регионалната лаборатория в Бургас сочат, че няма превишение на нито една от пречиствателните станции с емисионните норми за заустване в Черно море.

От началото на сезона до вчера са извършени 84 проверки на водите за къпане, съобщават от Министерството на туризма. Те са направени на плажовете като обекти с обществено предназначение, като 60 от тях са съвместно с Министерството на туризма. Проведени са 222 изследвания на проби от морската вода за къпане до момента. На 83 плажа в област Бургас са определени 47 зони.

Те сочат, че тази година няма плажове със задоволително качество за разлика от 2017-а. С отлично качество сега са 48 на сто от плажните ивици, а с добро - 52 на сто.
 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
То заустване на пречиствателни станции може и да няма, ама е повече от видно, че всеки втори от гъсто населените плажове уринира в морето, да не споменаваме и други неща...., че лошо да ти стане, после стомашно-чревни инфекции от всички тези фекалии
Пясъкът е зарит с фасове, семки и боклуци, не се чисти, а само ссе затъпква с машините на концесионерите
Лоша храна, неграмотен и неучтив персонал
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каквито и идиотии да пишете и да ни каните на смотаното вече черноморие -НИКОГА ВЕЧЕ НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ ЗА ДА НИ КРАДАТ ,ОБИРАТ ,ПОДИГРАВАТ ,ГЛЕДАТ ПРЕЗРИТЕЛНО ДА ЖИВЕЕТЕ КАТО В БЕТОННИ КОМПЛЕКСИ И ДА СЛУШАТЕ РАЗГОВОРИТЕ НА КОМШИИТЕ!
Идете на гърция на Турция ,където ще ви посрещнат като цар и ще ви гледат в очите, за да кажете какво искате, за да си прекарате добре и на макс и догодина да се върнете пак там!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не думай.
6
1
 
28
 
! Отговори
Ивчо преди 6 месеца
Е аджеба, защо по нашите телевизии вървят реклами на лекарства против насиране, на фона на прекрасните ни плажове?
5
1
 
15
 
! Отговори
Бръчков преди 6 месеца
Близките , орташки фирми на Тиквата Бойко получиха обещаното рамо преди най-активният сезон , а пъртенката с радиацията вече не се помни , защото плажът Вромос е пълен....
4
1
 
11
 
! Отговори
бай х преди 6 месеца
а дано , ама надали
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Днес гледах интервюто на госпожата министър по бтв. Много неприятно впечатление ми направи поведението и. Тази не разбира явно, че е едно нищо, че зависи само и единствено от благоразположението на бат бойко и тем подобни примитивни нетрайни субекти. Тази не си знае мястото! Явно трябва да бъде сложена на място! Къде си тръгнала, кукувицо! Нали си ден до пладне! Чалгарка смотана! Не мога да понасям наглите герберунгели и наглите комунисти!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А що бе да не свършиха ***.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
бегай