Шри Ланка – дестинацията, която да посетите това лято

Шофирането там изисква умения и никакви татуси на Буда
28 юли 2018 17:35, Криси Табачка
16
Шри Ланка – дестинацията, която да посетите това лято
Снимка: Reuters

След години на гражданска война, Шри Ланка отново е отворена за света и се превърна в една от най-привлекателните дестинации за почивка и екскурзия. 

Това не е изненадващо, като се има предвид, че страната е в средата на Индийския океан, пълна е с плажове с перфектни условия за сърф, изобилства от природни паркове и разнообразие от екзотична флора и фауна. Индуските храмове и чаените плантации събират хиляди туристи, а историята на острова е не по-малко интересна.

Интересен факт е, че посетители на Шри Ланка, които имат татуировки на Буда или други религиозни символи, могат да бъдат арестувани и депортирани. В случай, че имате такава, но все пак искате да отидете в Шри Ланка, задължително трябва да ги прикривате през цялото време.

Шофирането в Шри Ланка изисква много специални умения и познание на местните маниери. Препоръчително е, ако не сте наистина много добър шофьор, да не сядате зад волана. Най-популярният начин за придвижване са триколките, по-известни като "тук-тукс". Те оперират подобно на таксита и в много ситуации са най-надеждния и евтин начин да се придвижиш.

Туристическият сезон в различните локации варира заради дъждовете. Таксите за екскурзии и дестинации са много по-високи за туристи, отколкото за местни, като разликата може да стигне до десет пъти повече за чужденците.

Кои са най-хубавите места в Шри Ланка, които може да посетите, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дестинацията е страхотна. Не трябва да се ползват тур агенции от европа, а директно да се резервира с местните агенции в Шри Ланка, всичко става по Интернет. Излиза до 50% по-евтино +частна кола и шофьор!
11
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
О, не, имам бенки във форма на религиозен символ на видимо място. В Русия да ходиш е безбожно скъпо, Гърция пък изгоря... Дайте някакви други идеи за туристическа дестинация, ще се разплача...
10
5
 
10
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Сега можем да отидем и в Цейлон, и в Таити, и навсякъде ако сме спестили някой лев. А през комунизЪма - най-много до Съюза или соцлагера и то с клизма и 30 кинта джобни. Не ми плачете, че сега няма пари, ако иска човек, може да спести за екскурзия в чужбина. Калтаци, мизерници ,дето ровеха по кофите, за хляб имаше и преди. Мързелът и алкохолът не прощават!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук има групировки по цялото Чолноморие и малко по навътре. Но няма войници от индииската мисия да пазят ред.бщо взето позната картина като в Шри Ланка..
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 2 седмици - 1400-1500 евро с път, нощувки и джобни.
7
5
 
13
 
! Отговори
Бай Колю преди 5 години
Колко струва път, престой и храна? Че имам едни 120 лева.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата зима бях там. Евтиния, хубави плажове, място само за почивка. Алкохолът е скъпичък, но на дали някой е тръгнал, за да се напива. На когото не му се ходи само на плаж, има доста интересни места за разглеждане.
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индийската армия още държи войници на мисия там. А въоръжени отряди на 3 други групировки все още вилнеят в някои региони. Както по-долу стана дума, дъждовният период наистина е точно сега лятото.Въобще... не знам кой ви праща в тая смотана Шри Ланка...
4
3
 
25
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
В Шри Ланка от май до август е the monsoon season. Каква дестинация за лятото е това?! Хахаха... cмотани "журналисти". :)
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нали сме източно-европейската провинция на Шри-Ланка! Що да ходим чак у столицата!
2
3
 
24
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
А защо екскурзиите до там и изобщо навсякъде са много по-скъпи тук, отколкото в други държави??
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази година ще ходя в перу