На плажа: Кикот, крясък! Кой може да ни вгорчи почивката?

9 типа летовници, които се срещат по света и у нас
30 юли 2018 15:15,
28
На плажа: Кикот, крясък! Кой може да ни вгорчи почивката?
Снимка: Bulfoto, архив

На плажа е интересно, ако се вгледаш в заобикалящата те тълпа. Има изобилие от всякакви хора, пребиваващи на морския бряг по различни причини. Някои никога не могат да се отпуснат и да излязат от строгия си тон. Смях буди репликата на майки към деца, която си е български патент: "Виж се, целият си в пясък!

Не са една и две момичетата и жените, които приемат плажа като сцена, на която могат да блеснат с форми и тунинг по себе си - гърди, изкуствени мигли, изписани вежди...

Германският в. "Ди Велт" класифицира 9 типа летовници, които се срещат почти навсякъде по света, независимо дали става дума за море, езеро и дори за градския открит басейн.

Безцеремонните

Те не се притесняват да си режат ноктите близо до кърпата на съседа. Хич не им пука къде хвърчат - нали са органичен материал, който ще се "слее" с природата. В интернет се върти видео, на което дама на средна възраст си бръсне космите на краката, седнала до басейна, в който се къпят и си играят дечица. Същите тези безцеремонни туристи ще ви напълнят хавлията с пясък, защото им е все едно къде стъпват, или направо ще я изтърсят върху вас. Отпускът може напълно да се провали и заради плуващи в морето фекалии, някои от които не е изключено да сеят зарази. В Испания пикаенето в морето е забранено, но не е ясно как ловят нарушителите.

Окупаторите

Те влачат цялата си покъщнина - колкото се може повече кърпи и надуваеми дюшеци и окупират територия като за цяло село. Обикновено са много ранобудни и успяват да елиминират поспаливата конкуренция. В някои хотели ол инклузив се разгарят истински съревнования, че даже и люти битки кой ще заеме най-добрите шезлонги на първа линия още преди закуската. Окупаторите после победоносно гледат как другите се лутат насам-натам с надеждата да си намерят кьошенце, където поне да седнат.

Хвърлящите сянка

Разкриващата се прекрасна гледка пред вас продължава само до момента, в който на плажа се появява семейство с детски колички, кошници за пикник, кофички и лопатки, гумени лодки и чанти с всичко необходимо за дълга обсада. Нещата изглеждат така, като че семейството е изпуснало влака с целия си багаж. Но и това се преглъща, ако не беше гигантската плажна палатка за пазене на сянка. Сега вече гледката не е към морето и прохладните води, а към палатката. На някои плажове тези екстри са забранени и с право.

Пуристите

Пристигат на плажа съвсем леко натоварени. Достатъчни са им един бански за смяна и хавлиена кърпа, за да се избършат. Не лежат на пясъка, нито се пекат, защото са дошли, за да се наслаждават на водата. Малкото си вещи оставят на купчина на брега. По правило обичат дългите плувания - понякога толкова дълги, че някой може да си помисли, че вещите им са забравени, и да ги предаде на местните власти. Пуристите са най-приятните, ако става въпрос за място на претъпкания плаж, пише изданието.

Непукистите

Не обичат да се разкарват до кабинките за преобличане, особено когато пясъкът е напечен и пари. Сменят банските ловко, като се прикриват с хавлиените си кърпи или широки дрехи. Има и такива, които превръщат обикновените плажове в нудистки и се преобличат без свян и никакво прикритие, независимо дали гледките са естетични, както и дали наоколо има деца.

Позьорите

Безупречно загоряло тяло, микроскопичен бански и последна мода слънчеви очила. Настаняват се там, където имат прекрасна видимост към всички важни точки на плажа и където ще ги виждат отвсякъде. Рядко влизат във водата заради макиажа - да не се разтече или прическата им да се развали. Към същата група е възможно да бъдат причислени и говорещите високо. Те пък държат да ги забележат, ако не с друго, с дикция, независимо дали е дразнеща или приятна. Най-ужасни обаче са онези, които държат да ви наложат музикалните си вкусове и не ползват слушалки към електронните си устройства.

Сърфистите

Приемат се за богове, защото могат да ходят по водата. Любителите на сърфа с гребло се бутат един друг. Някои все пак успяват да се движат елегантно по вълните. Едни гледат на това като на фитнес, за други е забава и развлечение. Сред тях наистина има царе, които могат да ви спрат духа с майсторлъка си. Но особено весело е да бъдат наблюдавани аджамиите, които се пльоскат във водата, но продължават упорито да опитват отново и отново.

Вечно гладните

Никакво кино без пуканки, никаква почивка край водата без храна - това е житейското им правило. Пържена цаца, пържени картофи, резени диня, бира на корем, всякакви благини, а ако са шоколадови настава страхотно мазало.

Тийнейджърите

Всички сме били на 15 г. Състезавали сме се кой ще се оригне по-силно или ще се изплюе по-надалече. Скачали сме във водата с крясъци със свити към гърдите колене, пръскайки всички наоколо. Не се сърдете и не се възмущавайте, а оставете младите да се наслаждават на купона, стига да не бъркат плажа с кочина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
7
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ката четя коментарите и си казвам: Ега ти и почивката.Цял ден по жегите,блъскане , хранене под часовник и се връщаш от почивката пребит като куче , ама почернял. Че то по добре да си ходиш на работа.
25
3
 
11
 
! Отговори
Някой преди 5 години
На българина,ако нещо не му пречи,щях да съм изненадан.Ами не ходете на плаж,не е задължително!И вие мрънкащите си пикаете в морето,ама нали не ви виждат,на много принципни се правите...
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам идея - Купете си 300 квадрата вила с 12 декара двор. Има ги такива по моретата. Струват само по 2-3 милиона евро, но ще ви трабвят поне още толкова, за подръжката през годините. Наемете си охрана и плащете минувачите, като вдигат шум :)
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евах, евах ... А слънцето да те сразни ? Вятъра ? Водата ? Въздуха ? ....Дразнелите те хората с хубави тела, послед хората, идващи с мног неща на плажа, ама преди това те дразнеха тея, дето идвали с малко .... Човек, ти нормален ли си уе ?
22
2
 
8
 
! Отговори
русалката преди 5 години
На пясъка не се заседявам. Да правят квото си искат.Влизам във водата, бърз кроул 300-400 метра навътре и там съм на спокойствие 1-2 часа.Пречат ми медузите, водораслите и джетовете.
21
1
 
20
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Знам и бг и чужди плажове...в Италия и Гърция.Испания и Франция има Алея за разходки зад плажната ивица... в Хърватия също...Бг Черноморието е пренаселено с хотели до само пясъка....сергии.чалга и мундарлък.
20
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си отишъл на плаж - си береш гайлето, ако искаш тишина и спокойствие отиваш на село,
19
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ви чета всеко се мисли за единствен и неьаменим. Ами наемете си някой частен плаж. Защо имало деца, пък защо имало пушачи, пък защо имало хора въобще. То такива дето им пречи всичко най добре въобще да ги няма никъде, но уви пък другите са принудени да търпят тях вечно намусените и недоволните. Бг морето е за кеф. Гръцките села са за скучните хора. Това е. И стига с тая Гърция. Няма какво да се хвалите. Доста занижени представи имате.
18
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
отлична статия!!!!!..Направо "дисекция" на съществата,в които се превръщат обикновените "простосмъртни",когато стъпят на морския бряг....хареса ми!
17
1
 
14
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 5 години
Валери къде е,, да замери шума.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ Плаж, явно имаш доста обстойни впечатления от черноморието. Не знам, освен да спреш да ходиш, друго кво да те посъветвам?
15
1
 
33
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Най- много ме ядосва и възмущава липсата на крайбрежна алея. На някои места алеите са прекъснати от построени хотели върху тях, на други са пълни със сергии. Всички отиваме на море за да гледаме и слушаме морето и за да се разхождаме по брега и алеите.
14
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ходя на плаж на Северно море в Дания. Водата е малко студена, но се свиква. А плажовете са огромни и празни. Цяла къща за две седмици за 1000 евро. Евтиния!
13
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз биха разделил нещата на две - в чужбина и в България. В чужбина все ще попаднете на немци, които ще ви скрият топката с простотията си. разбира се не всички немци са такива. Другото, на което често попадате са пияните и шумни англичани, заради които може да си потърсите друго място на плажа, по-далеч от тях.В БългарияСилна музика на плажа, пушачи, които усмърдяват всичко наоколо, мръсно на плажа и в морето, нагъчкано, разни най-вече чужденци и децата им, които те засипват с пясък минавайк
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 11Браво на тебе, че ни сподели за почивката ти в Гърция! Дай малко инфо снимки, селфитата ти , за да ти завиждаме както трябва!
11
18
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Отдолу тр.ол до тр.ола се надпреварват да ръсят ум.Хотелите си изливали фекалиите в морето.Де го това бе пиле.Къде го видя
10
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна селяниня и чалга.Затова ходя в Гърция.Там е тихо и спокойно и човек си почива истински.
9
19
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Кой може да ни вгорчи почивката? - ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ
8
5
 
5
 
! Отговори
Nick преди 5 години
На тоя не му ли се счупи шумомера? :)
7
7
 
65
 
! Отговори
БГ Плаж преди 5 години
Крещящи майки, пищящи деца, кучета, деца без бански, деца, които се изхождат по малка нужда на пясъка с обяснението "ми кво толкова, то нали е детенце", полуголи майки, забити фасове с пясъка, разпилени остатъци и опаковки от храна, в морето плува всякакъв вид ***, викове и крясъци по плажа, най-вече майки, които се карат на децата се... Дет' се вика - уелкам ту биджи