Възстановяват басейна "Мария Луиза" в Борисовата?

Проект вече е внесен при главния архитект на София
15 авг 2018 14:00, Петя Славова
13
Възстановяват басейна "Мария Луиза" в Борисовата?
Снимка: "Монитор"

Проект за възстановяване на басейна "Мария Луиза" в Борисовата градина е внесен при главния архитект на София Здравко Здравков. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от "Монитор".

Тя уточни, че собствениците на градския басейн са представили идеята си за това как трябва да се възстанови и предстои обсъждането й.

"Преди години този обект е предоставен в по-големия си процент на частно дружество. И като дадохме ясен знак, че там не може да стане нищо друго освен да се възстанови басейнът, собствениците внесоха проект при главния архитект. И след като той бъде широко обсъден, ще има нужда от инвестиции, които трябва да направи самият собственик", обясни Фандъкова.

Собствеността се дели от общината и частни собственици, като дружеството "Софийски имоти" притежава 41,9%.

В момента текат дебати по новия устройствен план на Борисовата градина, в който също е заложено възстановяване на къпалнята, която от години пустее.

Всички дейности в Борисовата трябва да бъдат съгласувани с Националния институт за недвижимо културно наследство, защото градината е паметник на градинското и парковото пространство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
>Бившият вече боклукчийски бос на София Румен Гайтански - Вълка
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственици на басейна в парка са ВИС, СИК и ГЕРБ, нали така?
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво става с комплекс Червено знаме, прекрасни басейни открит и закрит не се ползват и се рушат с годиниХайде Кра(д)лев не намери ли вече как да ги даде на свои хора и да *** комисионни....
9
0
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
А кои са другите собственици? Или е тайна?
8
1
 
17
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи малко история! Тая къпалня беше дадена на едни наши хора борчета, естествено подставени лица, от прочутия крадлив кмет Софиянски! Проклет да е и не само за това! След това обаче новите "собственици" решиха, че там може да се постои я небостъргач я нещо жилищно и да се продаде на баснословни цени! Тогава обаче се намеси и общественосста и алчноста и на СДС и Софиянски изведнъж почна да излиза наявве! И проектита бяше спрян! Сега обаче не е ясно дали няма да се измени малко и да се повтори!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, няма начин без "Софийски имоти". Там няма насищане.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не стане само общината да го ремонтира, а парсата да отиде където "трябва".
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо трябваше да сменят хубавото име Република с няква натрапена особа? Не стига че такъв голям булевард сме кръстили на нея, пак й е малко. Ей тва кобурите нямат наяждане, то не бяха гори, дворци, чак Мусала по едно време искаха да гепят.
4
2
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До Свободен българин/Те всичките са по един калъп правени:алчни,некадърни,нагли,простаци и най-вече верни партийни избраници,прегърнали неолибералните ценности
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, нали е собтвеност на мутрите от СИК, а пък дойде време един такъв да управлява и страната.
2
2
 
11
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
До Fallschirmspringer Питай Стефан Софиянскил
1
2
 
26
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
А защо трябваше да тъне толкова години в демократична и неолиберална разруха и запустение ,като цялата страна.Какви тъмни интереси,оставиха това емблематично място да се разрушава повече от 25 години