Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха

В Бодрум продават вода за 15 лири, министерството на туризма не позволява
24 авг 2018 14:30, Елка Василева
90
Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха
Снимка: архив, Reuters

Няма да позволим на опортюнистите да се възползват от факта, че в турските курорти в момента има огромен брой туристи, заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой, цитиран от Анадолската агенция.

Ерсой посочи, че все още има информации в медиите, че в популярния курорт Бодрум малка бутилка вода се продава в кафенетата край плажовете за 10-15 турски лири (1,60-2,50 долара), а лахмаджунът се продава за 70 лири (11,6 долара), предава БТА.

"Такива неща убиват бъдещето на туризма. Отсега нататък няма да позволяваме това повече да се случи", зарече се Ерсой пред Анадолската агенция.

За кратко турският туризъм се оказа в безизходица заради нежелани инциденти и увеличение на цените, но тези дни ще останат в миналото, посочи министърът на туризма.

Броят на чуждестранните туристи ще продължи да се увеличава следващите сезони, но целта на министерството на културата и туризма е не толкова увеличаване на броя на туристите, а увеличаване на приходите в туризма, изтъкна Ерсой.

Егейските и средиземноморските курорти в Турция се препълниха през последните дни по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам.

На фона на огромния брой туристи в курортите се появиха информации за много завишени цени на храни и напитки в барове и ресторанти, на фона на срива на турската лира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ценитуристиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕЗ "ДАЛЕЧНАТА" 1978Г. ОБИКАЛЯХ ДЪРЖАВАТА ТУНИС . ПРЕД ВРАТИТЕ НА ГРАД КЕРУАН /ПРЕДСАВЕТЕ СИ 20 М. КРЕПОСТНА СТЕНА В ПОЛУПУСТИНЯТА / ПРОДАВАХА ВОДА ОТ ДЕЛВИ -/СИГУРНО В КАНЧЕТА -ТОГАВА НЯМАШЕ ПОЛИПЛАСТИКИ/ И НЕ ПИТАЙТЕ ЗА ЦЕНИТЕ !?!?!? В БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА НА БУТИЛКАТА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА НА ИЗОБИЛНАТА МИНЕРАЛНА ВОДА !!!!
67
10
 
18
 
! Отговори
Хасан преди 5 години
Стигасте писали глупости наскоро 160 хиледи българи отидоха дапазаруват в едрине
66
32
 
18
 
! Отговори
Киро Хикса преди 5 години
На туризъм?? В ...Турция...??!! Благодаря, но НЕ! Благодаря!
65
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция може да се хареса само на руснаците. Не знам защо, тяхна си работа.Нито един съсед на Турция не обича да ходи там.Нормално е, но не знам защо турците много се засягат като им го кажеш. З АПАДНЯЦИТЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ХОДЕХА, АМА И ТЕ СЕ РАЗОЧАРОВАХА.С тия техни политически проблеми напоследък хората предпочитат да отидат в нормална държава като Гърция, Италия, Испания. На никого не му е приятно да му правят проблеми, че е решил да изпие една бира в центъра на Истанбул но да не може.
64
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА КОЙТО БЪЛГАРИЯ НЕ МУ ХАРЕСВА-ПОТУРИТЕ,ФЕСА И ОРИЕНТ ЕКСПРЕСА!
63
18
 
22
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Цял ден виси по българските вестници да си хвали турската ***,ама българския паспорт стиска яко.Пищи колко е велика икономиката на Зетя,ама левчето станало 6 лири.Мюмюни,сър!
62
8
 
37
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
До ВальоКомплексите ти са видимо и с просто око, каквото е и твоето без уред. Ако ти поне малко уважаваш себе си или сънародниците си, не би казал, че в Турция ходят само бедняците. Много добре знаеш на какъв хал е обикновеният българин, че всеки иска да отиде хем на хубаво хем на евтино място, защото народа няма пари. А това не е срамно, срамни са изказванията на такива плоски като теб хора.
61
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комплескират се хора, които има защо.А на турците това им е нормалното състояние.Тия безкрайни фукни на какво се дължат? На безкрайни комплекси. Тия безкрайни опити да докажат на света и на себе си, че са нещо повече от другите. На същите безкрайни комплекси.
60
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България `задръства` турските курорти само в мечтите ти. Иска ти се ама немааа.Виж гръцките курорти ги задръства. За голямо съжаление та турците. От злоба можете само да хапете. Не че някой ви обръща внимание.
59
31
 
16
 
! Отговори
Вальо преди 5 години
В Турция ходят само бедняците . Никой уважаващ себе си човек с възможности няма да стъпи в тази *** .
58
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да ривете и да не ривете там не обичаме да ходим. .Не обичаш ти защото се комплексираш, ама да ривеш и да не ривеш половин България не мисли като теб и задръства курортите лятото.
57
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да достигнете броя на туристите в България,спрямо населението,.Явно и ти не си от много умните. Нещо хич те няма в стъкмистиката. Халхабер си нямаш и как в двете страни броят туристите. В Турция за турист се брои само този който остава в хотел за повече от 24 часа, докато в българия броят за турист всеки пресякъл границата и то го броят два пъти- на влизане и излизане. Ако така брояхме туристите в Турция щяха да излязат поне 300 млн.
56
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да ривете и да не ривете там не обичаме да ходим. Примамвайте други дето ще ви се вържат.А колко имам пари аз си знам, а не ти. Но в Турция няма да ги харча.
55
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е средновековна държава. Мисля да не я посещавам повече в живота си..Недей. Пагубно е за психиката ти и самочувствието от родовомаймунският строй да попаднеш в средновековието. Все едно си се пренесъл в бъдеще което твоята коччинка никога няма да достигне....стой си в нея.
54
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
примамват хората да ходят там да си харчат парите.Не са познали обаче......Да, ти пари нямаш
53
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е средновековна държава. Мисля да не я посещавам повече в живота си.
52
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами хубаво е в Турция, затова пишат. Разбира се, разбиранията на вулгарина който дели общ двор с домузите нямат връзка с реалностите в туризма.
51
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спукаха се да пишат статии какво било у Турция е да примамват хората да ходят там да си харчат парите.Не са познали обаче.
50
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че е Турция, че някои вулгари да разберат какво е то курорт...
49
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в българия и сега живеят в кирпича със домyзите на едно.