Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха

В Бодрум продават вода за 15 лири, министерството на туризма не позволява
24 авг 2018 14:30, Елка Василева
90
Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха
Снимка: архив, Reuters

Няма да позволим на опортюнистите да се възползват от факта, че в турските курорти в момента има огромен брой туристи, заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой, цитиран от Анадолската агенция.

Ерсой посочи, че все още има информации в медиите, че в популярния курорт Бодрум малка бутилка вода се продава в кафенетата край плажовете за 10-15 турски лири (1,60-2,50 долара), а лахмаджунът се продава за 70 лири (11,6 долара), предава БТА.

"Такива неща убиват бъдещето на туризма. Отсега нататък няма да позволяваме това повече да се случи", зарече се Ерсой пред Анадолската агенция.

За кратко турският туризъм се оказа в безизходица заради нежелани инциденти и увеличение на цените, но тези дни ще останат в миналото, посочи министърът на туризма.

Броят на чуждестранните туристи ще продължи да се увеличава следващите сезони, но целта на министерството на културата и туризма е не толкова увеличаване на броя на туристите, а увеличаване на приходите в туризма, изтъкна Ерсой.

Егейските и средиземноморските курорти в Турция се препълниха през последните дни по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам.

На фона на огромния брой туристи в курортите се появиха информации за много завишени цени на храни и напитки в барове и ресторанти, на фона на срива на турската лира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ценитуристиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
23
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Когато Куба е била световен курорт,в Турция са живели с козите в кирпича на свещи.
47
11
 
20
 
! Отговори
Канадиец преди 5 години
Ходил съм в Куба. Cayo Santa Maria 4.5 звезди. Невероятна смрад и мизерия по пътя до там. После КПП и влизаш в зоната за туристи. Персоналът уж се старае, но някак мърляво всичко. Щото те сравняват курорта гетото и горе-долу чисто им се вижда изблизано. И 4 вида манджи и 4 салати им се виждат невероятно разнообразие. Няма да повторя.
46
15
 
16
 
! Отговори
А ся де преди 5 години
И КОЯ Е ХУБАВАТА НОВИНА ЗА ТУРЦИЯ,БРЕ КЬОПЕК?ЧЕ СКОЧИЛА ЦЕНАТА НА ИМАМБАЯЛДЪТА,ШЕРБЕТА И РАХАТ ЛОКУМА?ЗАЩОТО 1 ЛЕВЧЕ ВЕЧЕ Е 5-6 ВЕЛИКИ ЛИРИ?
45
17
 
20
 
! Отговори
No comment преди 5 години
За да достигнете броя на туристите в България,спрямо населението,Турция трябва да посрещне 130 милиона туристи.До тогава тихо,тихо...Иначе по брой на турски *** в чужди вестници,няма кой да бие Мюмюн.
44
12
 
21
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
До No commentСАЩ са 325млн ,а привличат малко над 70 млн туристи значи никой американски курорт не може да се мери с българските, ако съдим по бройките на глава от население? Велик си *** никой не може да се мери с вас! Евалла!
43
8
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Ти кога ходи в Тр,че да говориш глупости за 24 часа не плаща и краде за всичко както тука
42
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция си е по чисто и не е скъпо като Кафяеоморието в бг както в Гърция
41
32
 
17
 
! Отговори
ЩЕ преди 5 години
НЕ ЗНАМ ЗА ВАС,АМА МЕН ЩЕ МЕ Е СРАМ ДА КАЖА ЧЕ СЪМ БИЛ В ТУРСКАТА *** НА ПОЧИВКА.
40
26
 
18
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Турция е 10 пъти по-голяма от България,А има само 2.8 пъти повече туристи.В България 12 милиона,Турция 30.Това означава само едно-качеството на туризма в България е 3 пъти по-добро,щом има 3 пъти повече туристи на глава от населението.Факти.А Мюмюн реве ли реве...
39
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лошо в Турция. Затова резервациите за курортите им свършват първи още януари месец.-----------Много бедняци има по света, не могат да си позволят нормален курорт и ходят в бедняшка Турция.
38
32
 
26
 
! Отговори
Е преди 5 години
КОЙТО ИМА ПАРИ,НИКОГА НЯМА ДА ОТИДЕ НА ПОЧИВКА В РИСКОВА СТРАНА КАТО ТУРЦИЯ.
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GEORGE ANGELOSНа такива като тебе гръкомани ВМРО редовно е режела главите! Справка Павловс Мелас!
36
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топ 4 на почиващи в Турция за тази година-1 руснаци,2 от Германия(гастарбайтери),3 българи,4 румънци.Това са официални данни от турското правителство.Факти.Другите легенди си ги приказвайте по кафенетата из Анадола.
35
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да се разминава с разложени трупове на сирийци удавени миналата година в морето да ходи в Турция. Форумите изобилстват с информации за такива случаи въпреки че турците се опитват преднамерено да изтриват такива постове и отказват всякаква информация.
34
14
 
26
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
виж къде почиват англичаните , германците, холандсите. сигурно са много бедни и затова са в Турция
33
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчино,много обичате да се дуете по ориенталски,ама целия ви туризъм тръгна от алъш-вериша с гащите на ишлеме.Пичти всички туристи бяха и са от бившите соц-държави,защото са по-бедни.Ако имат пари хората,няма и да се сетят за Турция.Много сте далеч от стандартите на световния туризъм и не може да сравнявате с държави,имащи десетилетия традиции,като Испания,Франция,Италия.А да се сравнявате с Карибите е смешно и тъжно.
32
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куба ли? Само Анталя посреща повече туристи от цяла Куба. А бил ли си в Куба някога? Аз съм бил и не бих го повторил.37656
31
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Ами отивай си в Куба някой да те е канил в Турция,българо
30
11
 
15
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Е пич ти кат имаш толкоз пари да ходиш на карибите да тъ питам КО те грее тебе Турция Гърция и други курорти на по-малко от 5000 километра от БГ!? Че даже и имената им искаш да знаеш!!! Инак коралови рифове има и тука на близо, само да знаеш де в червено море до Египет има такива А още по близо тук в турция има един коралов риф даже в европейската част на турция! Така, че...
29
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчино,когато имаше Ол инклузив система на Карибите,в Турция най-посещаваното място беше Капалъ Чарши.15 години след това открихте този начин на туризъм,ама коралови рифове и карибски плажове никога няма да откриете.Чакам все още имената на турските курорти,разбиващи Куба, Аруба и сие.