Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха

В Бодрум продават вода за 15 лири, министерството на туризма не позволява
24 авг 2018 14:30, Елка Василева
90
Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха
Снимка: архив, Reuters

Няма да позволим на опортюнистите да се възползват от факта, че в турските курорти в момента има огромен брой туристи, заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой, цитиран от Анадолската агенция.

Ерсой посочи, че все още има информации в медиите, че в популярния курорт Бодрум малка бутилка вода се продава в кафенетата край плажовете за 10-15 турски лири (1,60-2,50 долара), а лахмаджунът се продава за 70 лири (11,6 долара), предава БТА.

"Такива неща убиват бъдещето на туризма. Отсега нататък няма да позволяваме това повече да се случи", зарече се Ерсой пред Анадолската агенция.

За кратко турският туризъм се оказа в безизходица заради нежелани инциденти и увеличение на цените, но тези дни ще останат в миналото, посочи министърът на туризма.

Броят на чуждестранните туристи ще продължи да се увеличава следващите сезони, но целта на министерството на културата и туризма е не толкова увеличаване на броя на туристите, а увеличаване на приходите в туризма, изтъкна Ерсой.

Егейските и средиземноморските курорти в Турция се препълниха през последните дни по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам.

На фона на огромния брой туристи в курортите се появиха информации за много завишени цени на храни и напитки в барове и ресторанти, на фона на срива на турската лира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ценитуристиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
11
 
20
 
! Отговори
... преди 5 години
ми за съжаление таз година ходих на море в Гърция и не мога да дам някъкув смислен коментар за цените по турско! Но по миналата година бях в Турция на море и то точно в Бодрум и беше в пъти по-евтино отколкото тук в БГ! Особено all-inclusive е мнооого по евтин и е истински такъв! Но може да се променят нещата и то както при нас към по-лошо, макар, че то по-лошо от колкото тука доста требе да се понапънат! Еми ше се надяваме на Гръцкото море и така! Инак няма къде другаде по-наблизо!
27
22
 
15
 
! Отговори
ШахинКараФахише преди 5 години
До GeorgeДано Гърция да си върне в най-скоро време окупираните от Турция земи. Амин!
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ми кажи кой е по-лош.
25
21
 
15
 
! Отговори
Hahaha преди 5 години
Tурчино,би ли посочил кой турски курорт е по-добър от Кайманите,Аруба,Сейнт Мартинс,Козумел,Пуерто Рико,Сейнт Китис,Доминикана,Бахамите,Куба,Джамайка,Плая дел Кармен,Канкун и т.н.Стана ми интересно за тези чудни турски курорти,които смазват Карибите.Явно е време Светът да разбере нещо ново.
24
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лошо в Турция. Затова резервациите за курортите им свършват първи още януари месец.
23
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е бил на почивка в Турция значи никога не е бил на почивка.
22
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кристияно Роналдо си купи гръцки остров през 2016.Че при тая фалирала гърция гръцки остров мога да си купя и аз...
21
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходилите до Турция да кажат има ли мазут по плажовете им като у нас?
20
13
 
36
 
! Отговори
Вени преди 5 години
Много е лошо в Турция, затова е в топ 5 в света по брой туристи. Абе вие като пишете не се ли информирате малко или ей така си пишете. Божеее в Турция било лошо.
19
10
 
20
 
! Отговори
хаху хихи преди 5 години
Виж в гугъл, кои звезди. Явно не си бил в Турция. И ти като някои като идеш до Солун и си мислиш , че си видял нещо.
18
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече лирата припада,писъците ви стават все по-кратки и силни..За сега пищиш само ти.
17
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мога, но ходя в Турция на почивка
16
10
 
34
 
! Отговори
5555 преди 5 години
Да бе Карибите и бали са супер няма що. Бил съм и на двете места и не могат да стъпят и на малкия пръст на Турция. Хубаво е само в хотела и комплекса. като излезеш от Нуса дуа на вън мизерия мърсотия престъпност. в Убуд не може да издържиш на вонятя. В турция е красиво , чисто и на вън. Пълно е с история.
15
19
 
10
 
! Отговори
Hahaha преди 5 години
Под "световни" звезди явно имаш в предвид няколко милиона бежанци, електората на Доган и Местан,гастарбайтери от Германия и изпаднали руснаци.90 ПРОЦЕНТА от туристите в Турция.Турските *** съвсем изпращяхте.Колкото повече лирата припада,писъците ви стават все по-кратки и силни.
14
14
 
10
 
! Отговори
Оф преди 5 години
Абе на Карибите качеството и обслужването е на светлинни години пред Ориента.Въпросът е кой може да си го позволи.
13
12
 
27
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Напротив в Турция не ходят само бедняците, а и супер богатите и световни звезди. Бедняците в България ако имаш предвид те също не ходят там а в Гърция. В Турция на плажа не може да видиш софри с домати и сирине, като в Гърция.
12
12
 
11
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Цената на лахмаджунът-враг номер 1 на диарбекирската селищна система!Така каза Зетя!В Семейната джамахирия все повече смърди на ислямски социализъм.
11
11
 
24
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Не зная дали си вложил ирония, но наистина е по-добро.Турското обслужване е известно в цял свят.Просто държат на името си и правят всичко възможно за да го запазят.А иначе за Флорида и въобще за САЩ не съм сигурен, че държат толкова много на доброто обслужване.Там хората са доста по-различни.
10
12
 
43
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕ СЪМ ХОДИЛ И ВЕРОЯТНО НЯМА ДА ОТИДА В ТУРЦИЯ НА ТУРИЗЪМ , НО ОТ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ИМАМ , СМЯТАМ ,ЧЕ В ТУРСКИТЕ КУРОРТИ ОБСЛУЖВАНЕТО Е ПО-ДОБРО ОТ ТОВА ВЪВ ФЛОРИДА !!!
9
16
 
19
 
! Отговори
СикимиШахининАнесиим преди 5 години
Дано лирата да поевтинее още повече!