Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха

В Бодрум продават вода за 15 лири, министерството на туризма не позволява
24 авг 2018 14:30, Елка Василева
90
Бол туристи в Турция! Цените на храни и напитки скочиха
Снимка: архив, Reuters

Няма да позволим на опортюнистите да се възползват от факта, че в турските курорти в момента има огромен брой туристи, заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой, цитиран от Анадолската агенция.

Ерсой посочи, че все още има информации в медиите, че в популярния курорт Бодрум малка бутилка вода се продава в кафенетата край плажовете за 10-15 турски лири (1,60-2,50 долара), а лахмаджунът се продава за 70 лири (11,6 долара), предава БТА.

"Такива неща убиват бъдещето на туризма. Отсега нататък няма да позволяваме това повече да се случи", зарече се Ерсой пред Анадолската агенция.

За кратко турският туризъм се оказа в безизходица заради нежелани инциденти и увеличение на цените, но тези дни ще останат в миналото, посочи министърът на туризма.

Броят на чуждестранните туристи ще продължи да се увеличава следващите сезони, но целта на министерството на културата и туризма е не толкова увеличаване на броя на туристите, а увеличаване на приходите в туризма, изтъкна Ерсой.

Егейските и средиземноморските курорти в Турция се препълниха през последните дни по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам.

На фона на огромния брой туристи в курортите се появиха информации за много завишени цени на храни и напитки в барове и ресторанти, на фона на срива на турската лира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ценитуристиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
28
 
64
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ходили сме и пак ще ходим в Турция на почивка там се чувстваме истински добре и нищо не ни липсва,всеки който е бил там пак се връща,как нашите за толкова години не взеха опита на Турция.
7
20
 
52
 
! Отговори
сержант-КОРУМПИРОВ преди 5 години
който не е ходил в турция само такива глупости говори,и самият *** е той,обслужването е много добро и е прекрасна страна,не като нашите намусени и лъжливи ***.
6
4
 
31
 
! Отговори
kkk преди 5 години
'бол' туристи означава един бюлюк туристи
5
46
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
туркия е бедна азиатска територия със средновековни *** без бъдеще
4
5
 
53
 
! Отговори
зрител преди 5 години
Ако си Ол инклузив не те интересува какви са цените на плажа. 500 лв, 7 дни, ултра Ол инклузив 24 часа . Мъка ! !
3
30
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото турците знаят как се прави туризъм.А не като ганчовците - предлагат само менте алкохол, развалена храна, дезен терия, чалга, селяния, а отскоро и мазут.
2
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво значи Бол туристи
1
58
 
29
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
В пуйкистан ходят само бедняците