Спасители на плажа на Слънчака – до края на септември

Работното им време без промяна – от 8:00 до 18:00 часа
Обновена: 30 авг 2018 13:37 | 30 авг 2018 13:37, Анисия Иванова
6
Спасители на плажа на Слънчака – до края на септември
Архив: Булфото

Южният плаж в курорта Слънчев бряг ще бъде осигурен със спасителни постове и медицинско обслужване до края на септември, съобщиха от "Слънчев бряг АД".

Предвиден е достатъчен брой екипи, като редуцирането на постовете през този месец ще е поетапно и изцяло съобразено с натовареността, туристопотока и големината на ивицата. От 1-ви септември ще бъдат свалени само три поста. През активния сезон те бяха девет, а от началото на месеца ще действат шест с 12 спасители. До 30 септември ще бъдат запазени и плаващите обозначителни знаци.

"Безопасността на летовниците дошли да се порадват на топлото септеврийско море ще бъде осигурена по цялата плажна ивица. Прогнозата за времето е добра като цяло, така че добре дошли на всички на южния бряг. Създадената организация в полза на плажуващите от началото на сезона до приключването му е изключително добра – осигурено е видеонаблюдение, охранители, които следят за кражби, всякакви условия за плажуване за хора с физически увреждания, специализирана плаваща количка за трудноподвижни туристи и др.”, каза управителят на южния плаж Кирил Спасов.

След 15 септември също ще има промяна в броя на постовете, но тя ще е незначителна. До края на месеца работното време на спасителите остава без промяна – от 8.00 до 18.00 часа.

За да предотвратят инциденти рано сутрин, спасителите обстойно оглеждат района и заедно преценяват какъв флаг да сложат. Морските спасители съветват хората да не влизат много навътре в морето, да плуват близо до спасителите постове и да спазват предупредителните флагове на плажа. Спасителите призовават хората да бъдат много внимателни в морето и напомнят, че влизането на червен флаг е забранено.

Плажният сезон ще бъде закрит на 30-ти септември. След тази дата на плажа вече няма да има спасители и медицинско обслужване. Грижи за почистването и опазването на ивицата се полагат и през зимните месеци.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 7 месеца
ДО № 1 И 2
"СЛЪНЧАКА" е нарицателното име на к.к. "Слънчев бряг", гр. Несебър. С това име го кръстиха ТЪПИТЕ "ЖУРНАЛИСТИ" ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ, ЗАЩОТО ОСВЕН, ЧЕ СА ТЪПИ, СА И НЕГРАМОТНИ... Знаете ли колко е сложно за тях да го напишат правилно, да поставят кавички и т.н.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Слънчака"

село, село...
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А шумомери симеонов, докога ще вилнее?
2
1
 
14
 
! Отговори
??? преди 7 месеца
Какво е "Слънчака"?!
1
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 7 месеца
Какво е "Слънчака"?!