Китно родно плажче със 100 капанчета отпред: Бутилки, боклуци бетон...

"Дер щандарт" с материал за Българското черноморие
14 сеп 2018 16:30,
56
Китно родно плажче със 100 капанчета отпред: Бутилки, боклуци бетон...
Снимка: архив Impact Press Group

7.30 ч. Идеално време за плаж. Грабваш чантата, хавлиите и бързаш, да не би наглите рускини да заемат шезлонгите преди теб. Хотелът ти не е точно на плажната ивица, но пък така имаш прекрасната възможност да изгориш обилната вечеря от предишната вечер с кратка разходка до плажа. И без това слънцето не е започнало да жули твърде жестоко кожата ти, та решаваш максимално да се възползваш от последните дни на почивката.

Ето го и плажа. В далечината виждаш хоризонта, а морето и небето сякаш се сливат в един и същи нюанс на синьото. Мислиш си вече за студената бира и наближаваш все повече плажа. Мирише на море.

И тъкмо, когато си мислиш, че почивката ти е прекрасна, Българското черноморие не изневерява на себе си.

Още по темата

Стъпваш в ситния пясък, но усещаш, че нещо не е както трябва. Поглеждаш надолу и... краката ти са заровени в тарелки от пържени картофи, бирени бутилки, а 380 километровата плажна ивица е зялата от бетон.

"Дер Щандарт“ публикува статия за тежкия сезон по родните морски курорти, цитирани от "Дойче веле".

Дивият капитализъм VS. дивите къмпингуващи е мач, който се води от години. Плажовете по Черноморието са нещо като "последна граница" на печалбата и добрия вкус, пишат от изданието. Мачът се води на няколко ринга, а изглежда резултатът "алкохолни туристи – министри" не изглежда никак обнадеждаващ за една от двете страни.

Само преди месеци по морето започнаха поредица от акции срещу култови заведения в Слънчев бряг от страна на вицепремиера Валери Симеонов. В резултат бяха затворени "Какао бийч" и "Хедон" заради системни нарушения на Закона за шума. "Какао бийч" реши, че е редно да спазва правилата и така заведението, което е олицетворение на нощния живот в Слънчака, отново отвори врати.

В публикацията на "Дер Щандарт" се посочва, че българското крайбрежие е с дължина 380 км., но вместо да стъпват по пясък, морските туристи газят в тарелки от пържени картофи и бирени бутилки, купонджии и бетон.

"Тази плажна "магистрала" е прекъсната на места от защитени територии, които трябва да бъдат опазени - от изкусни строителни предприемачи", пишат още от изданието.

Междувременно обвиненията на Валери Симеонов срещу министърката на туризма се изпариха във въздуха, пише австрийското издание и доптълват, че и Николина Ангелкова се е задействала: министърката наложи тлъсти глоби на ресторанти, позволили си да асфалтират плажната ивица, превръщайки я в паркинг за клиентите си.

Сред глобените има и концесионери на плажове, работещи без спасители, или собственици на капанчета, открити директно върху дюните. Между 25 хиляди евро и половин милион евро прибира държавата годишно от плажните концесии - в зависимост от големината и мястото на плажа.

А дивите плажове заприличат на оазиси в пустинята. Все по-рядко човек може да си почине на девствен плаж, а когато попаднем на такъв, той по-скоро е мираж, който изчезва "за секунди" под жестоката ръка на българския строителен кран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция за сега е спокойно,дори нашите бай *** се мъчат да спазват някакво благоприличие.Но и там вече започва лек балкански и румънски привкус.Стискам палци на гърците.
19
7
 
20
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Дер щранд що не пише какво правят дие швайне и скандинавците?
18
12
 
10
 
! Отговори
... преди 5 години
Епа то това беше и целта! НЕКВИ АЛЧНИ НЕЩА ПИШЕЩИ СЕ ЗА ХОРА И ПРЕДПРИЕМАЧИ, да земат да изпобетонират де що има по морето и после само да лапат! А Баш МУТРАТА дето ни е премиер та той по-скоро не иска да направи нищо! Не за друго ми нали всичките там по морето са му бивши дружки от мутренските години! Инак за министъра на туризма, бе то моя 3 годишен син разбира повече от туризъм отколото тя бре! Сложена е там само щото да има някой на това място! Министър! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
17
10
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Дойче веле падаг все по ниско.Чия е тази медия и какви поръчки изпълнява.Къде ги видяха тези тарелки и бутилки та чак да ти се заравят краката.Запада се дават за пример за свобода на словото а за тенденциозно написаните статии нито дума.
16
4
 
9
 
! Отговори
Питам само преди 5 години
Имате ли право да изтипосате въпросния хотел на снимката, всички знаем кой е и платихте ли му за това?
15
8
 
46
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Пълни глупости!Има тук таме фасове, но чак пък да заровиш краката си в тарелки и бутилки... Всяка вечер плажовете се чистят, лично съм виждала това на доста места, особено големите курорти не оставят *** никога. Навсякъде има кошчета, които повечето хора използват. Тенденциозно и пошло написана "статия"
14
13
 
38
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
Изгониха хората от нашето море.Не само българите.В Гърция всяка втора кола е българска,сръбска,румънска,македонска,молдовска.Никой вече не иска нащо Черноморие.Там никой за нищо не те притеснява и да има шезлонги и чадъри те са на 15% от плажа всичко друго е свободни зони.И няма надвиснали огромни хотели над главата ти.
13
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
В това му е чара на китното родно плажче.
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе колко ви плащат за да плюете постоянно в собственото си гнездо с такива статии? Няма ли капка достоинство освен лакомията за пари? Такава антиреклама върви от много години! Плащат за да се елиминира конкуренцията! Точно пък немските туристи не са за хвалене! Я да погледнем какво става в Испания! Дигнали са ръце от англичани и немци!
11
11
 
20
 
! Отговори
KZL преди 5 години
Само са пропуснали фекалиите, които се изливат директно в морето.Отиваш на плаж и ... а ... плуваш с това, което си ял предната вечер :)Уви, няма вече черноморие...
10
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На който не му харесва, знае какво да направи! Ама като не могат да изкарат за почивка на "чистата" Майорка си влачат сланините тук, БЛЯК
9
5
 
32
 
! Отговори
Калимера от Гръцко. преди 5 години
На българите това не им харесва и затова си почиват в Гърция ,Турция и други места,на на западняците им харесва.Който иска да им работи на нашите мутри имат си клиенти ще си намерят и персонал.
8
7
 
36
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
И кое в статията не е верно?
7
42
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойче веле тенденционно си пишат статии против България.В половината случаи нещата са изопачени или граничещи с лъжа.
6
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ е тотална поми ярщина. Не само по морето. Навсякъде. София пък я превърнаха в такава дупка, че направо ми се плаче.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4 Единствените балъци са тези за,които Черноморието се ограничава със Слънчев бряг.От друга страна за хора като мен това е добре-повече празни плажове за мен
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислиш си вече за студената бира рано от сабахлям и как ще я преглътнеш на един дъх, щe я заровиш в ситния пясък като изкъртиш дупка в бетонирания плаж и после ще напишеш един пасквил за мръсното черноморие от лошите руснаци.
3
7
 
13
 
! Отговори
Синеморец преди 5 години
Ходих на Синеморец тази година и там почти нямаше *** на плажа имаше малко фасове, но като цяло беше доста чисто, но иначе по "Слънчака" имам спомен, че беше точно, както е описано в статията.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стъпваш в ситния пясък поглеждаш надолу и виждаш, че си стъпил в тарелка с картофи залята с бетон, защото рускините са си изхвърлили картофите в ситния пясък, а спасителят е минал и бетонирал.
1
7
 
51
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Родното черноморие ве покъртителен бетонен ад !Какви плажове имаше преди 35г., какви китни кръчмета покрай морето. Жулиш родна цаца и бира и ти е гот на душата. А сега само бетон - УЖАС