За трета година – рекорден брой туристи в България

Почти 7 млн. чужденци са избрали да почиват у нас
10 окт 2018 18:45, Анисия Иванова
31
За трета година – рекорден брой туристи в България
Архив: Булфото

За трета поредна година България отбелязва рекордна статистика в туризма в цялата му история, което говори, че страната ни се утвърждава като перспективна дестинация с устойчив туризъм.

Това каза във Видин Ирена Горанова, зам.-министър на туризма по вере на информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Очакванията са тази година чуждестранните туристически посещения да нараснат с около 5% в сравнение с 2017 година.

Повече от 6 900 000 чуждестранни туристи са избрали страната ни за своята почивка през периода януари - август 2018 година. Това е повече от шест на сто ръст в сравнение с миналогодишния период.

Приходите от международен туризъм до юли тази година са над 2 милиарда евро, което е ръст с 8,1% в сравнение със същия период на миналата година.

"България става все по-предпочитано място за пътувания и инвестиции като предлага добър баланс между качество на услугата и цена и с това конкурира редица страни от региона", каза Горанова, цитирана от БТА.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А ЗАЩО ПРИХОДИТе В ХАЗНАТА ОТ ТУРИЗъМ СА С 10% ПО-МАЛКО ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА?
26
1
 
8
 
! Отговори
Савата преди 6 месеца
Държавата трябва да обърне сериозно внимание и към проблемите на зимните ни курорти. Не може 10 години да не може да построим един лифт и шепа платени зеленушки да определят националните приоритети на България.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е как няма да я предпочитат ... природа ... моренце ... беззаконие ... наркотички ... с една тяхна заплата изкарват 5 месеца тука ... и аз на тяхно място бих ;д
24
7
 
7
 
! Отговори
le ganio преди 6 месеца
Не знам за вас, ама аз изкаравам луда пара от 25 квадрата магазинче на Слънчев бряг. Работя 3 месеца в годината и още 15-20 дни подготовка. Вие си плюйте колкото искате по държавата.
23
5
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 месеца
Идва туриста от Сънито в градчето, но трябва да има късмет , в автобуса джипсанка да не му открадне парите или друго.Влиза в полуострова - на всеки 20 метра го притискат викачи.Отделно чейнчаджии с години мамят наивните.И така нататък и т.н.

Как да повтори доволен туриста ?!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не се уточнява коя група туристи -тези алкохолните или онези със семействата и не се уточнява от къде са -наши туристи или от Алкохолните страни
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако разкараме всичките руснаци другите туристи ще се увеличат значително.
20
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 6 месеца
И пак остава бедна
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дали не броят преминалите румънци, сърби и македонци посока Гърция?! Министърката да брои колко са нощували в БГ
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В България - 6.9млн, в „окупиран”Крим - 6млн...
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е лошо да се погледне профилът на хората от чужбина, които идват да почиват тук. Работя в международна компания, пътувам по цял свят, комуникирам с високоплатени и интелигентни хора. Никой от тях не желае да дойде тук на море или ски. Болно ми е, но това е факт. Ходим на ски заедно във Франция, Италия и Швейцария, на море- в Кипър, Гърция или екзотични места. За тук- идват само по работа. За почивка- има добри места. България е дупка заради хората (дребните нашенски тарикати).
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Миналото лято в Бургас имаше малко чужденци, тази година - да не кажа изобщо! Нямаше и сложени чадъри, колкото 2017 г, защото нямаше и ... българи. С една дума - пустотоа братче. На ж.пл гарата само двама полицая и две-три баби предлагащи квартира. нещо страшно и невиждано.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никъде в Европа не могат да се напият толкова евтино. Затова повечето са 0тепки от пристигналите. Европейския селски къч откри България.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябват дотирани мидени ферми на всеки 10 километра да изглежда черно море отново кристално
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези туристи искат атракции, а не само плямпане.Летни театри, концерти, фестивали,забавления, африкански сафарита, тайландски проститутки, марихуана шопове , вело- трипове, екстремен туризъм, културен, археологически, природен.Чужденците харесват и красотата на българката и силата на българина. Кухнята трябва да е нагодена според туриста и с цаца не става. Даже Хърватия е на години пред нас, а Албания настъпва. Испания , Англия, Италия има още много да ги гоним.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ръста е само в герберастките кратуни. Лъжат за всичко навсякъде колкото и малко или голямо да е то.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми като е така що всичко поскъпва.мен кво ме грее че на комунистите хотелите били пълни
10
2
 
11
 
! Отговори
до :):) преди 6 месеца
прав си пич, аз съм на рецепция на Златни и гледам ква е хавста, румънци, шваби и малко белгийци французи, рашките избегаха
9
4
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 6 месеца
кви туристи в София бълнуваш, тез на лъвов мост забулените ли. Иди в Будапеща и ще видиш туризъм по учебник... София , Пловдив, ..смях
8
3
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 месеца
Бреййййй.....ко нещо е статистиката.
Но щом така казват -хубаво на път сме да изпреварим световните летни и зимни курорти пък.....500лв.заплата на камериерка ,ха де ....