Бардонекия ли? Най-евтината зимна почивка в Европа е... в Банско!

Родният курорт сложи короната за най-евтините ски почивки
17 окт 2018 16:15,
37
Бардонекия ли? Най-евтината зимна почивка в Европа е... в Банско!
Снимка: Архив, Reuters

На ски в Банско – най-евтино в Европа! Българският зимен курорт оглави класация за най-евтините ски дестинации на стария континент и застана начело на 12-ия годишен доклад на Post Office Travel.

Банско успя да измести в генералното класиране дори италианския курорт Бардонекия, който по време на проучването беше начело на повечето класации.

Според доклада, изготвен в партньорство с един от водещите туроператори на Великобритания "Crystal Ski Holiday" Банско е най-евтиният зимен курорт, а цените са близо 10% по-ниски от миналогодишния победител – Кранска гора в Словения.

Според анализаторите едноседмичен престой в Банско, включващ най-нужното за скиорите, както и различни напитки, струва 405 паунда, а цената в италинския курорт Бардонекия – 451.

В британската класация са включени общо 31 курорта както в Европа, така и в Северна Америка. 4 италиански курорта попадат в първите топ 10, а сред челните позиции се нарежда и канадският ски курорт Банф.

Критериите, по които зимните топ дестинации се оценяват, се определят от цените за наем на ски оборудване, лифт карти, ски уроци, както и сумата, която трябва да се заплати за напитки и обяд по склоновете.

Родният Банско излиза начело и така се превръща в топ дестинация за европейските туристи, които търсят евтина почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Иван Ангелов преди 5 години
Храната на пистите е на почти същата цена на която можеш да обядваш и долу.В заведения за хранене на височина от 2000 до 3600 метра можеш спокойно да обядваш с още двама души за 30-40 Евро.Това не важи единствено за Швейцария, където нещата са по-различни и станеше ли обяд, дори германци, англичани и скандинавци опустяваха склоновете на Цермат (Шв) и се прехвърляха на другия склон, където в Червиньо (Ит) цените бяха като упоменатите по-горе. И след обяд пак се връщаха да карат в Швейцария !
34
0
 
3
 
! Отговори
Иван Ангелов преди 5 години
ПродължениеВал Сеналс (Ит) 2017г. - 340 ЕБрегенц (Ав) 2018г. 290 ЕЗа тази зима също има оферти в ценови диапазон 300-350 Е.Опитайте да си намерите в Банско такъв пакет за тази цена !!!Да не говорим за качеството което е на светлинни години от това което получавам там.Ски картите са малко по скъпи (40-45 Е за възрастен, 20-25 Е за деца), но за сметка на това (без Швейцария) получавате безплатен паркинг до самия лифт, перфектни писти и съоражения на които не чакаш и минута.Следва
33
0
 
2
 
! Отговори
Иван Ангелов преди 5 години
Пълни глупости !И аз преди десетина години като един наивник на средна възраст си мислех същото - преди да открия "скъпотията" в Алпите.Единственото което ти създава някакъв дискомфорт и оскъпява почивката е пътя до там.За всичко останало плюса е в полза на Алпите.Ето някои сравнения:Седем дни полупансион в тризвезден хотел за трима души (двама възрастни и тинейджър) пред туристическа агенция, струваше:Флахау (Ав) 2014г. - 325 Евро;Сас Фии (Шв) 2015г. - 360 Евро;Зьолден (Ав) 2016г. - 318
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата е в качеството, което подобни изследвания не отчитат, а качеството в България е отчайващо ниско. Затова българите отиваме на по-евтино в чужбина, защото там получаваме качество, което в България го няма.
31
3
 
2
 
! Отговори
Вероник преди 5 години
Меко казано са странни твърденията, че за българите излиза по-евтино в чужбина и то за добрите условия у нас , а ето , че и за поредна година се доказва обратното
30
2
 
6
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Тази дописка Цеко ли я плати?
29
6
 
3
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Банско е много добър курорт, домакин на състезания от световната ски купа, а с още нови лифтове ще дръпне допълнително напред.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Алпите има над 600 курорта, ако подбера 30 от тях мога да изкарам каквато си искате класация.Апропо, по брой съоръжения и километри писти някои от тези 30 по-скъпи са далеч пред Банско.Ама Банско пък ги бие по брой хотели на километър писта...
27
2
 
7
 
! Отговори
Do 18 преди 5 години
Цената на дневната карта е еднаква горе-долу в цяла Европа +-10 евро. Ама тук се има впредвид цялостен престой. Имаш ли идея колко ще излезе примерно вечеря за 4 членно семейство в Шамони в нормален ресторант (визирам със сервитьор и маса и столове)? Ами 80 евро не ти мърдат за едно ядене. Та картата е най-малкия проблем. Ако си носиш буркани от България и купиш бирички на промоция в Теско и спиш в хостел сигурно ще се разцепиш от каране за по-малко пари от Банско, ама все пак отиваш на почивка
26
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Стига лъжи. Защото е най евтин затова ли българите не отиват в тази скъпотия, а ходят в Австри, Германия или Италия. Да не говорим за обслужването.
25
1
 
18
 
! Отговори
qwerty преди 5 години
В Австрия, голямата наливна Вайс на 3000+ метра е 3,80 а долу в селото е 3,50 както навсякъде в Австрия, тоалетните са чисти и никой не се опитва да те ****е.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да де, ама на нашите социалисти и тва им е много скъпо. Най-добре за българи да е без пари, а за чуждeнците x3
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сега вече ще пратят армия от еколози! Всичко може да е лоу кост, но ски лоукост- не и ще ни омачкат скоростно за тая беля дето им правим.
22
2
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
а на бас, че не е така :)
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До rastafarАми спри да ходиш по най-големите дупки във Виена. 10 евро са стотинки там, а в България, 20 лева са надник за редица хора. Да си беше направил там барбекю, нямаше да ти е много по-скъпо.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изненадани ?Къде да е? В Швейцария ?При 500 лева минимални зпалати, реално нулев хигиенен контрол, неспазване на сторителни изисквания всякакви "родни хитрини", от рода на "Ами хотела е 5 звезди, според TripAdvisor и братовчеда на ефа, който е в комисията по оценянето" ....Обаче, тй като няма как, да излъжеш хората за това, то смъкваш цените с надеждата, че на клиента няма да му пука ...
19
4
 
15
 
! Отговори
rastafar преди 5 години
Добър виц ... Онзи ден обядвахме с приятел скара (извън сезона де) - илезе по около 20 лв на човек .... Преди месец във Виенна, в пратера - шницела беше подметка 48 номер за 10 евро ... Да не говорим за обслужването ...
18
4
 
25
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи не знам ама знам, че в Банско НИКАК НЕ Е ЕВТИНО, КАТО НИЩО! А ако се вземе предвид и километри писти спрямо цена на дневна карта ше излезе по скъпо и от френския курорт Шамони! Ако сте запален скиор и искате да си изкарате мноооооого по добре и цената да ви е горе долу като в Банско с тази разлика, че ще имате 500-700км писти, то идете или в Италия или Австрия! И не ходете там февруари месец а преди или след това! Ще ви е по-евтино или сравнимо като цена с Банско и мноооооооого по-хубаво!
17
2
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Еййй не се научихте че от евтиния файда няма.Това означава че добавената стойност е малка и няма пари за по големи заплати инфраструктура.....Кой си купува от най евтините обувки
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за хвалене ли е ???