Сред зарзават и галоши... Женският пазар – туристическа атракция

Екскурзоводи предлагат разходка из нестандартните места в столицата
19 окт 2018 15:00, Анисия Иванова
25

Женският пазар в София стана част от туристическите обиколки, които млади хора организират безплатно за чужденци и желаещи да се запознаят с историята и забележителностите на столицата.

Мястото е било ключова локация за срещи. Семействата са водели на Женския пазар неженените си дъщери, за да срещнат подходящите за тях мъже.

"Женският пазар е една от най-интересните локации в нашия град. Нашето сдружение реши миналата година да стартира проект - алтернативна разходка из нестандартните туристически места. Искаме да накараме туристите да преоткрият нашия град, който непрекъснато расте, но не старее", сподели екскурзоводът от "Сдружение 365" Виктория Делчева пред Bulgaria ON AIR.

От една година любопитната локация е част от тура, който предлага "Сдружение 365". За този период обиколката е провеждана 3 пъти седмично с групи средно от по 5-6 човека.

Делчева бе категорична, че Женският пазар е едно от любимите места на туристите в града. Интересни са им облкикът и предметите, които могат да намерят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
до 3М преди 5 години
Всъщност не си прав, във всеки град си има по едно такова пъстро място. Ла Бокерия в Барселона, който е баш до централната им улица, също кипи от "неизискан" живот - носачи, блъсканица, шум, купища плодове и зеленчуци, съмнителни типове, суматоха, обаче е весело и интересно. И аз харесвам Женския пазар, още от съвсем малка - като пътуване до друго място е.
22
3
 
3
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Много приятно място, според мен!
21
1
 
7
 
! Отговори
3M преди 5 години
Тази клоака "женски пазар" е срам за града ни!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до постоль-той коментарът верен защо се наричал женски ама виж какво казва "по време на монархофашизъма"хахахахахаха,още ли ви има бе
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** какви глупости изчуруликаха и репортерът и екскурзоводката,едва ли не там е ставала покупко-продажба на жени и това е едва ли не наша традиция,Божее,божке а тая е екскурзовод и говори за миналото а път мОмчето е журналист,леле
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое му е нестандартното на женския пазар,напротив едни от най-хубавите архитектурни образци на София са там,как изглеждат обаче е друга приказка.В това отношение браво на Пловдив как си обновиха Капана и голяма част от Стария град а женският пазар в София е с по-забележителна архитектура от Капана,но София и Варна са направо гола вода в това отношение.
17
0
 
9
 
! Отговори
постоль преди 5 години
има един верен коментар: " женски пазар" е наричан само и единствено защото там са пазарени слугинчета; тези от това сдружение са измислени герои, които хал-хабер нямат от историята на София!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израснал съм на този така наречен женски пазар макар че вече на него не се продават слугинчета за буржоазията. На дядо къщата която я сринах защото беше над 150 годишна и направих нова е точно до пазара където продаваха грънци и стомни. Като дете си спомням че идваха едни роми с една голяма мечка а мечката под звуците на гъдулката правеше мечешки номера.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля,че самите софиянци не оценяват какво имат.Тази част от града е много удобна,а на пазара могат да намерят всичко каквото им е необходимо от кинкалерия, железария,храна,домашни потреби,платове,керамика,всичко.И е удобно на едно място.И е почти в центъра.
14
4
 
9
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Оф ти ,тук една буржоа се събрала в този форум и едни бели и със сини очи само(черкезите също са бели със сини очи ,а те много са "отскачали" по нашие земи,а и не само те....) .Пазар е антракция,щото няма какво да се види в София друго,та затова и ходят на женския пазар. Между другото в Барселона пазара им е по-мръсен от женският у нас,но тук са едни боружии от земеделска България с патурите на дядовците им и не могат да се отръсят от селенията произведена в прованс и вееща се в София.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което казва е самата истина,чужденците харесват този пазар,говоря за европейци.Обичат дори да се хранят там или си взимат храна,факт!
12
2
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Туй репортерче от много напъване да се прави и изглежда оригинален става за смях!Чак е жалко - поне да се обръсне,какво се мъчи да изглежда на по-голям с 12 рехави косъма!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбра ли не до разбрали чули не до чули но се правят на знаещи. Аз да ви открехна защо се казва женски пазар. Никой никакви дъщери не е водил да си търсят мъже. Истината е че на този пазар буржоата по време на монархофашизма са си вземали слугини. А слугините са били бедни селянчета от софииските селца. Затова и пазара е кръстен женски. По времето на Тато Живков името му беше сменено на Георги Кирков.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водя приятелката там всяка събота и неделя.
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мястото е било ключова локация за срещи. Семействата са водели на Женския пазар неженените си дъщери,..."Разбирай "Пазар на роби от женски пол"!!!Било е яко наддаване.*** работа по бУгарски.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги заведат в Захарна фабрика, амо по тъмно.Купончето е гарантирано. :)
7
1
 
19
 
! Отговори
ако преди 5 години
Турисистите искат да видят ромски пазар-това е мястото.
6
3
 
41
 
! Отговори
Додо преди 5 години
За съжаление Женския пазар от години вече е завладян от един лилав, крадлив и миризлив етнос, чието име не е разрешено да се използва от белите българи християни, а само от принадлежащите към този етнос. Над 80% от търговците там са цигaнки и ***. Ако искате да дишате смрад, да ви излъжат в кантата и да ви пробутат стока, различна от изложената на сергията, или да ви оберат, то тогава Женския пазар е вашето място!
5
1
 
37
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
от 25 години не сьм стьпвала на този индииски пазар развалени кантари затрупанисьс стока да не се виждат показанията развалена стока не можеш да си избираш и закакво продьлжавате да се мотаете там да ви крадат и обиждат
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво би си купил турист от този пазар ? Домати, чушки, маслини, какво ?Имаше едни "индиан*ци" които продаваха дънни платки, ама не разбрах дали като резервна част или като сувенир.