Коледната почивка на ден: 140 лева за хотел, 60 за вила с екстри

Колкото по-рано посетим курортите, толкова по-евтино ще ни излезе
3 дек 2018 16:15,
21
Коледната почивка на ден: 140 лева за хотел, 60 за вила с екстри
Снимка: Архив, Булфото

Коледа чука на вратата и всеки се чуди къде да прекара предстоящите светли празници.

Заради зимния сезон, предпочитана дестинация се оказват и планинските ни курорти, а почивката може да ни излезе средно между 50 и 150 лв.

Офертите вече са пуснати на сайтовете на зимните комплекси, а туристите ще могат да се възползват и от големи намаляния не само по празниците, а и по време на целия ски сезон.

Оказва се, колкото по-рано посетим курортите, толкова по-евтино ще ни излезе зимната почивка, защото на някои места цената се определя от периода, в който решим да отседнем в почивната база. 

Двойна стая в 4-звезден хотел в Банско струва 140 лв. на вечер. Нощувка в апартамент пък струва 170 лв, а за Пампорово цените също са аналогични – нощувка в 3-звезден хотел ще ни излезе минимум 100 лв. за двама.

Освен това, за децата до 6-годишна възраст, нощувките и закуските са безплатни, а след това цената се определя спрямо годините. Повечето хотели включват в цената си и лифт, закуска, вечеря, както и достъп до спа център.

И тази година най-търсени остават големите ни курорти, където има добри условия за каране - Пампорово, Боровец и Банско, казват туроператори пред "Монитор".

Повечето туристи се възползват от ранните намаления, като остават за 3-4 дни по време на Коледа. Активните скиори, обаче, прекарват около седмица.

Препоръката на експерти от туристическия бранш е почиващите да се оглеждат не само за хотели, а и за вили и къщи за гости, тъй като при тях цените често са двойно по-ниски, а качеството – абсолютно същото.

Вилите предлагат, освен по-ниска цена, и домашен уют, хубава гледка, вкусна храна и по-голямо уединение. Цената на вечер за двама души е около 60-70 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Аз печеля с труд парите си и всеки месец отделям 1000-2000 лева за почивка през уикенда. Отпуска ме, зарежда ме, сваля много напрежението и се чувствам много бодър след това. Защо да е малоумие ???
15
1
 
10
 
! Отговори
Мерикрисмас еврибади преди 5 години
Кви почивки бе, нали щяхте да СМЕНЯТЕ СИСТЕМАТА!!!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За два три дена да дадеш 1 000 до 2 000 лв. е просто малоумие . Това нормален човек , който печели с труд парите си никога не би ги дал .
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добрия вариант да си стоиш по празниците в къщи. С тези пари , които ще дадеш за два дни в къщи ще пиеш уиски с черен хайвер и пак ще си на печалба. Нашите хотелиери са алчни и злобни , като те гледат като ходещо портмоне.
12
1
 
19
 
! Отговори
порно преди 5 години
3 нощувки в хотел във Велинград, с новогодишна вечеря срещу 1100лв5 нощувки в Барцелона (+ самолетни билети и трансфери), с новогодишна вечеря срещу 1200лв. 2 нощувки в центъра на Белград, с новогодишна вечеря - 300лв на човек с всичко "на корем" и невероятно качество, веселие и обслПреди две години - 1 нощувка в Банско, мезонет с новогодишна вечеря за трима - 1000лв. на сутринта ми фактурираха 1100, защото колата е била на паркинга на хотела през новогодишната нощ... БГ = никога повече!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво, една вечер за 4 човека ще ни излезе колкото да купя едно 160-200 кг прасе и да изкараме цяла зима, фризера да е пълен и да направим дори суджуци! Айде марш пишман "бизнесмени"! За това лятото Гърция и Турция по курортите се пукат по шевовете а в нашите хотели идват само рехаво чужденци и те после не повтарят излъгани и в храна и в настаняване,и в цени, въобще мъка!
10
0
 
27
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Вече си оствам вкъщи с роднините, и то най-близките. Писна ми от скапани и скъпи заведения със празни хора!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимната почивка за разлика от лятната не е за "пролетариата". Трябва ти голяма проходима кола, адекватно облекло, екипировка, силна и качествена храна (не става да ядеш цаца и пържени картофи), адекватна физическа подготовка и т.н. Почивка за простолюдието е да лежи на плажа и да се налива с бира.
8
2
 
9
 
! Отговори
пей сърце преди 5 години
Бг - крисТма$за едни лукс,за другифилия с мас.
7
2
 
15
 
! Отговори
Булгар преди 5 години
Всички ще чакат коледен сняг.За тез кожодери - проверки от НАП.Защото тез "народни цени",работник не може да си позволи !
6
2
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Отидете в някоя селска къща с 2-3 стаи.Има за по 20 лв. на човек.Товарите в багажника къде каквото имате или купите и там си готвите или,ако сте под масата-бабата/хазяйката ви го готви.Тия хотели и спа-*** са за "новоизлюпени" гражданя и новобогаташи,които искат да избягат от довчерашната си миризма на външен нужник от тяхното си село!
5
0
 
32
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 5 години
Какво значи "Колкото по-рано посетим курортите, толкова по-евтино ще ни излезе"?Ми да почнем да посрещаме коледа пред Октомври, а НГ през Ноември, че да ни излезне по-евтино....
4
2
 
44
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Коледа е семеен празник. Вземете посете близките си, зарадвайте бащите и майките си. Научете децата си, че коледа е свят празник, а не време за ски и разточителство.
3
1
 
31
 
! Отговори
Иван преди 5 години
То едни "зимни курорти" едно чудо .... който е ходил знае за каква мизерия става дума. Верно е, опитват се, но с опити само не става, трябва и малко акъл. Но каквато ни е министърката такъв ни е и зимния курорт - нелицеприятен.
2
1
 
35
 
! Отговори
Lina преди 5 години
"Какво правиш?"Търся къде ще ям пържола с гъбен сос за 700 лв на човек за НГ?"
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най евтино ще ви излезе ако НЕ посетите скапаните курорти.