На лаком британец, кебапчето ни му... криво. Съди туроператор, но...

Том искаше £2500 обезщетение за лоша храна и хигиена в Слънчев бряг
Обновена: 5 дек 2018 09:15 | 5 дек 2018 09:00,
128
На лаком британец, кебапчето ни му... криво. Съди туроператор, но...
Една от издайническите снимки на Том и гаджето му в Слънчев бряг. Снимка: Facebook

30-годишен британец ще трябва да плати 9000 паунда, или близо 20 000 лева, след като опита да излъже, че е преживял голямо страдание заради отравяне с храна по време на почивка в България.

Том Оуки бе завел иск за 2500 паунда към туристическия оператор "Tui", осигурил му през 2015-а ваканцията в Слънчев бряг.

В него твърди, че е получил диария и силни стомашни болки вследствие на лошата хигиена в 5-звезден хотел в курорта.

Чувствал се толкова зле, че два дни не могъл да стане от леглото в хотелската си стая, заради което пропуснал предплатена екскурзия с корабче в Черно море.

Открити във Facebook снимки на неговата приятелка обаче показват как двамата се забавлявят на палуба в дните, за които твърди, че е бил болен.

На други се вижда как пият коктейли и се хранят до насита в родни ресторанти. Разследващите се натъкнали и на нейно съобщение, че са имали "прекрасна двуседмична почивка в България".

Затова съдът в Нортхамптършър не само отхвърли финансовите му претенции, но постанови да покрие всички разходи по делото на "Tui" в размер на 9000 паунда.

Освен това зам. областният съдия Джон Джоузеф изпрати искане до полицията Том Оуки да бъде разследван за извършване на криминално престъпление, което е прецедент.

"Надявам се това съдебно решение да бъде послание към всеки, който мисли да отправя фалшиви съдебни искове за заболяване по време на почивка", казва пред "Мейл он съндей" Андрю Флинтъм, директор в туристическата агенция.

По думите му все повече британци се опитват да изкарат нечестно пари по този начин, като исковете за болести при почивка са се увеличили с 434% от 2016 г.

Туроператорите обвиняват за това адвокатски фирми, които действат на принципа: "Ако не спечелим, не плащаш!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя ако му се нахлупи сладоледа на кратуната ще заприлича съвсен на Каракачанов със синята каска.
57
0
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОСЪДЕН Е НА СТРАШНО МАЛКО!!!КОГАТО ОБВИНИШ ХОТЕЛ ИЛИ ТУРОПЕРАТОР В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ИЗГУБИШ ДЕЛОТО ТОЙ МОЖЕ ДА ТЕ СЪДИ ЗА НАНАСЯНЕ НА ВРЕДИ ПО ИМИДЖА МУ А ТОВА МОЖЕ ДА Е ОГРОМНА СУМА!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве ти дето си копирал тоа Текст от интернет , има ли нещо тука за четене освен ако не е копирано от други бг сайтове
55
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До СанитарЛицето е типичен гербер.
54
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ВасилевДа, от парите на Бойко, Домусчиев, Тилев, Златев и т.н.
53
1
 
13
 
! Отговори
Санитар преди 5 години
От психодиспансера е избягал субект със остро раздвоение на личността, биполярно разтройство, психоза и хипер халюценоза. Характерно за *** френна е че се мисли за агент на цру!Нужна е лоботомия на фронталния лоб третиране с ток и студени вани при вливания на транквиланти!
52
2
 
0
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До ГробокопачОт парите на другите най точно казано!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
51
0
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ВасилевДовиждане, Домусчиев! Работи си сааам!
50
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ВасилевНе, Василев от бюджетя, а от Парите Му. Бюджет вече има само като терминология, в държавата, всички приходи в хазната са "Парите Му";)))
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безмислени статии. Тарикатите станаха много по цял свят.
48
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решили да изнудват а си качили снимки във фейса. Колко ли трябва да им е ограничено сивото вещство за да направят тази Умнотия. Това ли са ти туристите *** другарко Ангелакова. Що не си одиш да си пасеш кравите у Крумовград ами си дошла у Софето да се праиш на министарка. Бегай си на село *** плашиш ми врабците у София.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мисля, че в книгата го нямаше, но във филма "Бай ***" хваща една муха и си я пуска в бирата, вика "ГАРСОН", посочва и веднага му се извиняват и му носят нова бира и подканя спътника си дали иска и на него да му хване една. Ние сме се надсмели над себе си/любимец ми е Щастливеца/, а тези са се взели насериозно и тръгнали да се надсмиват на всички останали и не осъзнават какво дъно са тези претенции иначе.
46
0
 
37
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Том е едно невинно английско малко розово прасенце, което иска да папка от застрахователното дружество и туроператорите!Това ще го направи еднократно, а какво да кажем за българските лъжеинвалидите, които източват милиард от бюджета!!!Агент Майки Срърджис!ЦРУ!!!
45
7
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Маанете ги британците! Къде изчезна любимият ми Бойко;))) Подписва ли си оставката? Това ме интересува.
44
3
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
Така е, когато се залага на количеството туристи - качеството пада веднага.
43
0
 
22
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До Фен на тенисаТъпи са, *** са, фенчоо...Ама си имат десетина лорда, от които всичко зависи и които вземат решенията. Иначе плебса са *** до ***, плюскане и бира до откат - просто така се управляват по-удобно.Затова им е добре. При нас ситуацията е наобратно - управляват дегенератите и затова сме зле.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
autists!!
41
0
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОГАТО ЛЪЖЕШ, ЧЕ НЕ СИ СИ ПРЕКАРАЛ ДОБРЕ ТИ НЕ ПУБЛИКУВАШ СНИМКИТЕ ОТ ПОЧИВКАТА ТИ И ТО С ДАТАТА НА ТЯХ :DИ НА ДВАМАТА СИ ИМ ЛИЧИ , ЧЕ ТОКУ ЩО СА ПУСНАТИ ОТ ДОМА ЗА БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ :D
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На червените мутрохотелиери и такива *** са им много. Дано и такива вече спрат да идват та да им опутеят мафиотските хотели, изверги!
39
0
 
11
 
! Отговори
saki преди 5 години
Не знам за вас ,ама аз виждам две жени на снимката.