Как би изглеждал символът на Москва в различен архитектурен стил?

Храм "Василий Блажений" - "най-цветната" църква
5 май 2019 21:02,
55

Василий Блажений оригинал

Руската столица е световен мегаполис, граден близо 900 години. Символът на града, а и като цяло на Русия, е православният храм "Покров Богородичен", познат като "Василий Блажений". Църквата изумява всеки посетител с многоцветната си архитектура, която не наподобява нищо друго по света.
Още по темата

Блясък и светлини: Когато студът пристигне, Москва облича зимна премяна

Според експерти архитектурата на московския храм е съвкупност от византийски, ислямски и руски стил. Характерно за "Василий Блажений" е, че всеки един купол е различна църква, обединена в едно цяло, което трябва да представи Рая на Земята пред човеците.

Британското издание realrussia.co.uk е решило да направи интересен експеримент с архитектурата на сградата, създавайки я в различни строителни стилове. Някои от тях са доста интересни, други откровено абсурдни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам какво се прехласвате по този кич и тази шарения. "Александър Невски" е в пъти по-красива катедрала.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калта отпред чистят ли я някога?
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегашния ислямистки стил най си им тичка на мюслирашките.
38
1
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Интересно как би изглеждал Василий Блажений в комунистически стил.
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мани го това шареното като Цигaнска къща нещо я каква ЧЕТИРИ пъти по голема Джамия (най голямата в Европа) им вдигна Уткин в центара на кoчината
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На таквози строителство му се казва манжа с грозде ...Но това може да се очаква от помощник калфа Италиянец избягал заради фалшифициране на пари ( флоринди) през девет земи в десета глуха ...Но в царството на слепите и едноокия е цар
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То преди да падне Казан Ванката грозни и Три пъти бой яде от тях ( третия път е особено позорен тъй като 35 хилядна руска войска е изклана в полеви бой от 12 хиляди казански коници ...Чак четвъртия му поход има успех и то Най вече щото в него Очаства Кримското ханство и Ногаевските осколки които се борят за наследството на златната орда с Казан ...Впрочем Ванката сколасва да избяга от страх и от тая битка и е един от последните дето научава че е Спечелил ... ФАКТИ
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич да не е родословното дърво на ванката грозни го има най вече е Монгоче директен внук на бейлербека на Крим + бая омесената варяжко куманско монголска а и гръцка(последната е най малко) кръв на късните рюриковичи .Това да претрепеш собствения си син понеже те спирал да риташ бремената му жена си е позтижение от класа наред с изгарянето на тогавашния( петербург ) Новгород и продаването на оцелелите му жители в робство на турските пазари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До gioсимволът на Русия църквата Василий Блажении е постоена по повод на превземането на на Казан, последния бастион на Кораговите българи.--Това са били волжските българи от Волжско-Камска България,но Иван Грозни също има българска царска кръв от Дунавска България,тъй,че си е взел земята от неговите роднини,Иван Грозни е с руско-византийско-българско царско потекло.
32
2
 
0
 
! Отговори
gio преди 4 години
символът на Русия църквата Василий Блажении е постоена по повод на превземането на на Казан, последния бастион на Кораговите българи.
31
0
 
2
 
! Отговори
8 преди 4 години
Друга работа няма освен да мислите за глупости
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия има огромно разнообразие от църкви в различни стилове. Напишете в гугъла "церкви россии" и изберете снимки - просто красота.
29
15
 
4
 
! Отговори
САЩ са ВЕЛИКИ преди 4 години
Една ракетна атака от велика Америка , ще изглежда още по-добре !
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Църквата "Преображение", остров Кизхи, Русия е най-голямата от известните дървени църкви,построени на остров Кизхи в Западна Русия. Тя има 22 купола и достига височина 37 м. Построена е в началото на 18 век, без НИКАКВИ пирони, на мястото на по-ранна църква, която била възпламенена от светкавица.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29фичката са го научили навремето "как", ама не е знаел в дълбочина - "защо" .. ако изобщо е знаел "защо"!то по нашите обекти всички "майстрои" - "много знаят" ...мостовете му на фичката са свбодови, т.е. работят на натиск във всяка точка , т.е. не се иска много акъл, само да знаеш верните пропорции на сводовете ... в църквите - горе-долу е същата работа - куполите работят на натиск при "правилните пропорции"...абе фичката да не е ползвал "златното сечение" ?! ))
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТе не са само шарени,има изцяло бели църкви в Русия,бяло и злато или бяло със светлосиньо и злато,и всякаква разнообразна архитектура и различна комбинация от цветове,една с еднацърква не е еднаква,нито като архитектура,нито като цветове,няма такива в цял свят,затова са и толкова уникални!Напиши "руски църкви" и гледай,има и класически,има дървени,има екстравагантни, разкошни,семпли,елегантни,има всякакви,църквите от бившите руски републики също са руски!
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До26Виж какво,ако на тебе ти харесва такава студена,сива,бетонна,еднообразна,безлична архитектура,дръж си мнението за теб,не го натрапвай на нас,не на всеки му допада такова безличие и мрачни,подтискащи сгради!--не е нужно да се нашариш като в цирк, за да те "забележат" ...може само с два-три цвята, комбинирани да постигнеш стил ... виж при германциета как нещата са по семпли цветова, обаче със стил, с вкус направено, с пиниз дето се вика - и хем не шарено, хем не е и строго - просто стилно
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВиж какво,ако на тебе ти харесва такава студена,сива,бетонна,еднообразна,безлична архитектура,дръж си мнението за теб,не го натрапвай на нас,не на всеки му допада такова безличие и мрачни,подтискащи сгради!Ти нямаш никаква представа за руските църкви,те наистина са уникални и неповторими, всяка една от тях е самостоятелен шедьовър и не са еднакви!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНГлупости,сега погледнах,на тази стара снимка,дори тревата изглежда сива,просто снимката е стара и избеляла,а на рисунката от 1820 година на Храм Василия Блаженного си изглежда по-шарена и от днес.
22
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕ: Храм Василия БлаженногоИ ВИЖТЕ СТАТИЯТА НА ВИКИПЕДИЯ ТОВА Е ВТОРАТА СТАТИЯ НА УИКИПЕДИЯ ТАМ ИМА СНИМКА КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛА КАТЕДРАЛАТА ПРЕЗ 1965 ГОДИНА!!!*** СА Я ОБНОВИЛИ ВЪВ СУПЕР ЯРКИ ЦВЕТОВЕ И ТО НАПЪЛНО НАРОЧНО И СА ГО СВЪРШИЛИ СЛЕД 1965 ГОДИНА! ЦЕЛТА Е ДА СВЪРЖАТ ВЯРАТА И ЦЪРКВАТА С ЦИРКОВА ШАТРА !!КОМУНИСТИТЕ СА ВРАГОВЕ НА ЦЪРКВАТА, ЗАЩОТО СА АТЕИСТИ И СЛУЖАТ САМО НА САТАНАТА !!!