Защо да не подценявате крушата? Пълна е с фибри

Освен това плодът чисти токсините
Обновена: 25 сеп 2021 11:37 | 25 сеп 2021 11:15, Камелия Цветанова
17
Защо да не подценявате крушата? Пълна е с фибри
Снимка: Pixabay

Хората често подценяват крушите като сезонен есенен продукт и предпочитат да ядат ябълки или тиква. Американският диетолог Ейми Гудсън описа ползите за здравето от крушите за портала „Eat This, Not That!“, решавайки да се пребори с тази несправедливост и да изброи неочакваните за мнозина техни свойства.

Основното предимство на този плод според диетолога е високото му съдържание на фибри. Той поддържа усещане за ситост за по-дълго време и в резултат на това не преяждате.

„Средно голяма круша съдържа около 6 грама фибри“, каза тя.

Специалистът добави, че в този плод има два вида фибри: разтворими и неразтворими. Първият регулира нивата на кръвната захар и холестерола, нормализира работата на червата, а вторият почиства организма, премахва токсините и помага за намаляване на риска от развитие на хронични заболявания, като диабет тип 2.

В допълнение, крушите са богати на флавоноиди - хранителни антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства, понижават нивата на холестерола в кръвта, регулират кръвното налягане и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. /БГНЕС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: круша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Круши 5 лв на кауфланд колкото салама :)))
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13 Аз пък от 10 години се мъча да си посадя круша в двора и все неуспех. А ябълки имам и те така си капят - 5 ябълки да изям годишно.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ууу Човек, от 12 години живея на село и никога не съм ги събирал. Винаги съм ги оставял на дървото и да падат по земята. 2-3 години съседа идваше с кофи да събира от лятната круша-ракия правел и му трябвало плод. Никога не съм обръщал внимание, дори мислех да ги режа дърветата... а са на поне 60-70 години и раждат много. Тази година само изядох няколко от лятната. Много сладки и вкусни бяха, но пак ги оставих да падат без да ги събирам. Просто не съм знаел какво нещо имам в двора си...
11
1
 
5
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
То крушите са си лукс, вижте им цената, как да не ги "подценяваме".
10
2
 
1
 
! Отговори
кога къде преди 2 години
В България нямя круши вносните са два пъти по скъпи от бананите.
9
0
 
4
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анонимен 7 Де си расъл, де си пасъл? Преди години пих някаква необработена вода в завода и развъдих бактерии. Болки в стомаха, не се търпи. А доктора ми вика -- няма да ти дам лекарства, отивай да ядеш круши. Август месец, изчистиха ме. А ти си за убиване, ако зимните си изхвърлял зимните.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Действа диуретично. Много хубав плод, ако имате запек.
7
2
 
0
 
! Отговори
Фибран преди 2 години
А под кривата круша е пълно с тикви, не ги подценявайте.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле... а аз дори не ги поглеждам крушите. Имам 2 големи дървета и крушите си падат по земята и си гният. Едното дърво е "зимна" круша, която в момента още не е готова, но след около месец някъде, ще мога да бера и да сложа в касетки и зимата да си ям круши. Лятната премина, но зимната ще си набера. Това наистина не съм го знаел а дърветата всяка година са отрупани с плодове...
5
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ние не я подценяваме но е над 3 лева за кг цените полудяха
4
3
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Освен тва, доказано лекува запек, особено капушките, малко нагнили тъй, мммммм, дават вискокачествен с.ю.ргюнь!;))) Господу Бога Сю.ргюнис и вмчк.Фекалия, Диария и Дрисея, както и пресвета Разстроица, тях величаем! Амин!
3
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
celuvki
2
0
 
2
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
А още по-добре ще е да не подценяват(м)е граматиката и правописа!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния неспокосан превод от гугъл транслейт на джурналята в днеса !