Сноудън имал достъп до файлове за шпионаж срещу Китай?

"Вашингтон пост": Огласяването им ще компрометира дейността на АНС в чужбина
Обновена: 19 юли 2013 09:06 | 12 юли 2013 09:00, Петя Славова
1
Сноудън имал достъп до файлове за шпионаж срещу Китай?
Сноудън. Снимка: Reuters

Вътрешен анализ на щетите за Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС), причинени от Едуард Сноудън, се фокусира върху особено тревожен аспект - възможността бившият й консултант да е получил достъп до файлове с деликатно съдържание за шпионски операции срещу китайски лидери и други цели с изключително важно значение.

Това съобщава в. "Вашингтон пост", като се позова на запознати с констатациите в доклада.

Възможността разузнавателна информация за цели в чужбина да бъде огласена породи страх от евентуално компрометиране на дейността на агенцията в чужбина. Американски представители се опасяват, че още разкрития могат да извадят наяве специфични способи за събиране на разузнавателни данни или да помогнат на чужди правителства да отстранят слабите си места, посочва вестникът.

"Че САЩ шпионират Китай, няма да бъде нищо ново за китайците, макар че разкритията на Сноудън могат да ограничат възможностите на Вашингтон да ги критикува, че крадат американски корпоративни тайни, за да подпомагат своите индустрии", отбелязва "Вашингтон пост". Сноудън вече каза за вестник "Саут Чайна морнинг пост", че АНС е вземала на прицел цивилни обекти в Хонконг и Китай, припомня изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
atcomtatz преди 10 години
Обикновен шпионин!