Американец, забравен с дни в килията, взима $4,1 млн.

Младият мъж оцелял, като пил урината си
31 юли 2013 21:06, Елка Василева
16
Американец, забравен с дни в килията, взима $4,1 млн.
Даниел Чун. Снимка: БТА

Американски студент, забравен пет дни без храна и вода в затворническа килия в САЩ, получи обезщетение от 4,1 милиона долара от американските власти, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски всекидневници.

Двадесет и пет годишният Даниел Чун оцелял в килията, пиейки урината си, след като бил задържан от агентите на Американската агенция за борба с наркотиците /ДЕА/. Той бил отведен в килия без прозорец и с площ 1,5 метра на 3 метра.

Още по темата
Студентът от Сан Диего пушел канабис при приятел през април 2012 г., когато на мястото се появили агентите на ДЕА и задържали няколко души. Даниъл бил разпитан за кратко, после върнат в килията си в ареста. Трябвало да бъде освободен, но агентите го забравили, закопчан с белезници.

Студентът успял да се измъкне от белезниците, но не и от килията. Той викал за помощ, но никой не го чул. Бързо започнал да губи тегло и да има халюцинации от глад и жажда. Накрая сметнал, че ще умре в килията, счупил очилата си и започнал да дълбае със стъклото по ръката си думите: "Съжалявам, мамо".

Накрая Даниъл все пак бил открит, напълно обезводнен и покрит с екскременти. Той бил приет незабавно в болница, където се възстановявал пет дни.

След като бил изписан от болницата, Даниъл подал жалба в съда. Американското министерство на правосъдието обаче постигнало извънсъдебно споразумение с него и одобрило изплащането на обезщетението от 4,1 милиона долара за понесени морални и физически щети, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Гад преди 10 години
Боби, Боби, Боби .... "А ние двамата с Боби пием кафе ..."Абе не ги защитавам, ама живота е *** кратък, а те не живуркат зле. Така е изборът какъв е ?
12
2
 
5
 
! Отговори
No Name преди 10 години
ТАЗИ СТАТИЯ Е НАПЪЛНО ИЗЛИШНА !!!Само да поясня, че е научно доказано, че пиенето на урина ускорява леталния изход. Тя обезводнява и това е последното нещо, което трябва да се прави при жажда и обезводняване.
11
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Сакън тези долни американци, промити мозъци. Как може да харесвате тази долна страна, която не се грижи за гражданите, която се възползва от тях. Тези *** американци. Не гледайте на там другари това е ЗЛО. Обърнете поглед на Изток, там е истината. Хората са толкоз добре идея нямам защо някой би тръгнал да емигрира в Америка. Друго си е куките да ти цепнат тиквата пред парламента, а голяма част от съгражданите ти да викат какво се хили тая... тя надрусана.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Иван Плащат кръвнина...ама друг път.От къде ще ги вземе убиеца тези пари...от затворническата си заплата ли?
9
3
 
25
 
! Отговори
хидко преди 10 години
До Бай ИванИ аз това се сетих. Ако беше в БГ, щяха да осъдят полицията на 1000лв и нямаше да накажат никой, пък ако и да беше се самоизнасилил тоя пич :)
8
2
 
5
 
! Отговори
do 8 преди 10 години
глупости говориш. Не беше до искане на помощ от съседните държави. И 1000 спасителя да бяха пратили, пак скоростта на копане щеше да е същата, щото просто долу могат да слязат малко хора наведнъж. Това са 200 метра дълбочина. А миньорите за съжаление най-вероятно са загинали веднага. Галерията е запълнена догоре с кал. Въобще дали ще открият телата е спорно дори.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никаква надежда няма за миньорите. След третия, максимум четвъртия ден, забрави да извадят някой жив оттам. Бог да ги прости!Не съм чул да са прокопали тунела все още. Минаха почти 2 седмици ако не се лъжа. Хвала на всеможещите българи, които бяха прекалено горди да поискат помощ от съседни страни!
6
14
 
13
 
! Отговори
8 преди 10 години
Usetil se e,che sa go zabravili i e pochnal da pravi *** nomera za da mu platyat posle obrzshtetenie. Za 4 dni ako se sluchvaha takiva kataklizmi, neznam gorkite minjori dali sa jivi vse oshte...vse pak nadejda ima...
5
13
 
17
 
! Отговори
баба ферхунде преди 10 години
виновен е станишев и никои друг
4
4
 
52
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
в България за убийство дават 200-300хил. кръвнина.....NO COMENT!!!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За нарушените му права са го компенсирали подобаващо, иначе това че никой не го е чел толкова време, нито се е сетил за него ми изглежда леко съзнателно....
2
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са американската свобода и демокрация в действие
1
9
 
34
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
абе ЦЦ да си прави изводи