Загиналите в снежните бури в САЩ станаха 11 души

Засега снеговалежите са престанали
Обновена: 4 яну 2014 10:25 | 4 яну 2014 09:12, Петя Славова
3
Загиналите в снежните бури в САЩ станаха 11 души
Снимка: БТА

Вече най-малко 11 са загиналите в снежните бури в САЩ, предадоха световните агенции. Смъртните случаи са отбелязани в щатите Мичиган, Кентъки, Индиана, Илинойс, Ню Йорк и Пенсилвания, пише БТА.

По данни на полицията повечето жертви са загинали при пътни катастрофи, предизвикани от слаба видимост, а една жена е умряла от замръзване в колата си. Освен това при злополука с машина за разхвърляне на сол за размразяване на пътищата е загинал един комунален служител.

Лошото време затрудни и работата на летищата на градовете Ню Йорк, Нюарк в щата Ню Джърси, Бостън в щата Масачузетс, Филаделфия в щата Пенсилвания и столицата Вашингтон. От четвъртък в САЩ са отменени около 5000 полета, от които 1650 в Ню Йорк.

ООН, чиято централа се намира в Ню Йорк, преустанови работата си за деня. Метрото се движи със закъснения.

Снеговалежите засега са престанали, но през нощта в САЩ се очаква значително понижаване на температурите - на места до 30 градуса под нулата, както и силни ветрове, чиято скорост може да достигне 50 км/час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Скачаща ГЪСКА преди 10 години
Не е лесно да си скокливецА февруари какви ще са температуриАААААКо ша каеш
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само меката зима спасява правителството на орешарски от оставка,много е лесно при 10 градуса зимата да намалиш тока,айде да беше -20 и да го бяхте намалили