Снежни бури вилнеят в САЩ, най-малко шестима загинали

Осем щата са в извънредно положение заради стихията
Обновена: 12 фев 2014 08:41 | 12 фев 2014 07:41,
19
Снежни бури вилнеят в САЩ, най-малко шестима загинали
Снимка: Reuters

Силната снежна буря, връхлетяла САЩ, е причинила смъртта на поне  шестима души, съобщи Ройтерс.

Двама са загинали при катастрофи в Мисисипи, а трима в Северен Тексас.

В Далас пък пожарникар, поел инцидент на заледен път, е загинал при падане от мост, когато поднесла кола се блъснала в паркиран автомобил.

Извънредно положение е въведено в осем щата - Вирджиния, Мериленд, Северна и Южна Каролина, Джорджия, Алабама, Мисисипи и Луизиана.

Според данни на националната метеорологична служба през идните денонощия лошото време ще засегне 16 щата в южната и североизточната част на САЩ, от Тексас до Ню Джърси, където  живеят над 90милиона души.

Бурята може да стане "катастрофално събитие" от "исторически  мащаб", предупреди метеорологична служба от Джорджия, цитирана от БТА.

Очаква се през идните часове условията да се влошат и снежната покривка да се увеличи. Заради снеговалежите всички училища в Северна Каролина и Джорджия са затворени до четвъртък. Много държавни учреждения пък са със съкратено работно време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 15 Ти как в 4 часа през нощта видя ,че е слънчево ?! Кой лъже ?!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До usa todayНапиши в тубата "граждански контрол кемтрейлс" и виж какво са заснели и излъчили по нюз седем на трети януари. Да не кажеш после, че никой не ти еказал!
9
2
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Сняг да...вали,ама лошо време да не...хваща,както казваме в Кривунделово,което означава да не духа силен...вятър.Това е и причината за катаклизмите на времето в Америка;бурните атмосферни...процеси,свързани с ураганни ветрове,а при отрицателни температури и снеговалеж,става наистина...страшно.Не вярвам изкуствено да са стартирани тези процеси,защото са глобални,а не...локални.Американците са...жилави и ще издържат.
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме Маями бийч затрупан под сняг.
7
5
 
38
 
! Отговори
Дечев преди 10 години
Ами Америка навремето е била заселена от избягали от закона и затворите бандити, алчни златотърсачи, *** търсещи приключения и т.н.. Това им е основата на нацията! После започват да изкупуват мозъците от другите държави и така!Каква държава е това, балон с въздух с 200 годишна история!
6
6
 
38
 
! Отговори
Бандитска гържава преди 10 години
Трябва ли да се съжаляват тези янки след като са донесли на толкова много държави война, страдание ,мъка и унижение! Като се почне от Хирошима и Нагазаки , мине се през Виетнам и се стигне до Сърбия и Ирак !
5
7
 
24
 
! Отговори
Бели Гащи преди 10 години
Коментари 2-ри, 3-ти и 4-ти са написани от ***. Ако няма какво да кажете, защо въобще пишете? И трябва да е "На кого му пука?", а не "на кой...". Повръща ми се от елементарни хора.
4
11
 
31
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Боли мЪ фарЪ
3
7
 
36
 
! Отговори
usa today преди 10 години
Как сега някой няма да напише че това е HAARP, или сега Иран отвръща на удара?!?!?
2
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na koj mu puka
1
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко се връща на този свят!!!