Забраниха електронните цигари в Лос Анджелис

Актьорите в киното може да си палят
5 мар 2014 14:57, Петя Славова
8
Забраниха електронните цигари в Лос Анджелис
Снимка: Reuters

Лос Анджелис единодушно одобри забраната да се ползват електронни цигари на обществени места, включително в работни помещения, ресторанти и барове, предаде Франс прес.

Забраната е в сила също за паркове, плажове, дискотеки и зони за отдих, където тютюнопушенето е забранено. Тя няма да се отнася за клубове за пушене на наргиле, в които пушенето е разрешено. Освен това актьори и актриси ще могат да пушат електронни цигари във филми, пише БТА.

Електронната цигара, представена като средство за отказване от традиционните цигари, позволява на ползвателите да вдишват никотинови пари. Експерти обаче твърдят, че не е ясно какъв е ефектът от използваните за производството й химични вещества както върху ползвателите й, така и върху хора в обкръжението им.

"По-малко опасно не означава безопасно", заяви директорът на санитарните служби в окръг Лос Анджелис д-р Джонатан Фийлдинг. Макар и по-малко опасни от традиционните цигари, някои електронни цигари са свързани с риск за здравето."

Забраната на електронните цигари в Лос Анджелис идва след тази в Ню Йорк през декември м.г. В Ню Йорк е забранена употребата на електронни цигари на всички места, където е забранено тютюнопушенето.

Редица европейски и латиноамерикански страни също забраниха употребата на електронни цигари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това вече е демокрация!Само така щом не е маде ин УСА вероятно е опасно за здравето на стадото!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2I kakyv e problema? Pushish si vkyshti.
6
2
 
15
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 10 години
Каква ирония.Забраняват пушенето на цигари,успоредно с това разрешават тревичката.
5
2
 
9
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Уникалното е, че в този мегаполис с 20 млн. жители от всички краища на света всички биват накарвани да спазват законите. Изключително рядко може да бъде видян човек с цигара на улицата. Глобата е $250. И никой не се възпротивява на закона за забрана на цигарите.
4
11
 
20
 
! Отговори
nikos преди 10 години
Абсолютно адекватно решение! Електронната цигара дори и да не е толкова вредна,все-пак не е и безвредна а и най-малкото което е дава лош пример на подрастващите като гледат димящи хора около себе си.Но мисля,че трабва да има специални заведения единствено за пушачи и да се тровят там колкото си искат,но човек с цигара в уста не трябва да се вижда на никакви обществени места другаде а нарушението да се криминализира като умишлено нанасяне на здравословна вреда върху останалите хора.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А БСП пак се готвят да внасят закона за тютюнопушенето. Тъпизъм и алчност като се комбинират, няма как да се скрие. Плоски номера на корумпирани управници. Няма срам от хората, няма страх от Бога, а уж минаха през катарзис. Затова и не изкупиха навреме тютюна. Затова и закона за хазарта продължава да облагодетелства приятеля на Орешарски - Васил Божков, а и тъста му Софиянски, дето "отдавна са с чисти ръце". С Бисеров ще стане, "ама друг път". Хайде, че и други бисери и менти чакат реда си.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен1В същото време пак там някъде из американската прерия разрешиха марихуаната и даже се хвалят с високи данъчни приходи !
1
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия тотално превъртеха!