Кои са 10-те най-добре платени професии в САЩ през 2014 г.?

Седем от длъжностите са в здравеопазването, сочи ново проучване
Обновена: 16 авг 2014 19:52 | 16 авг 2014 14:32,
70
Кои са 10-те най-добре платени професии в САЩ през 2014 г.?
Снимка: архив, Reuters

Струва ли си висшето образование? Ако искате да изкарвате добри пари, то отговорът е: със сигурност, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Почти всички от 10-те най-добре платени длъжности в САЩ през 2014 г. изискват специализация във висше учебно заведение, според най-новата класация на портала за работа Careercast.com. Седем от десетте най-доходоносни работи пък са в сектора на здравеопазването.

Първото място окупират хирурзите със среден годишен доход от 233 150 долара, според CareerCast, чието проучване се базира на данни на Министерството по труда на САЩ, търговски организации и собствени доклади. Сред останалите позиции, които попадат в топ 10, са лекар, психиатър, ортодонт, зъболекар, аптекар и педикюрист.

„Ако искате да се занимавате с нещо, което ви доставя удоволствие и същевременно ви осигурява добър доход, то е вън от съмнение, че трябва да сте завършили висше образование“, казва издателят на CareerCast Тони Лий.

Освен с високи доходи тазгодишните най-рентабилни професии имат още нещо общо – висок растеж. Очакванията са заетостта при 9 от 10-те длъжности да отчете двуцифрен ръст през следващите 8 години. Изключение прави единствено позицията на авиодиспечер, която се очаква да реализира ръст от 1% до 2022 г.

Кои са 10-те най-добре платени професии в САЩ през 2014 г. вижте в галерията на Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: професияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
KIRO KURO преди 9 години
YA SI LAPNETE PISHKITE I SE RADVAITE NA SEXSA . KOI DAVA ZAPLATA V AMERIKA BE PANDISHPANI , OTKADE SHTE VZEME PARI ZA DA PLATI NA RABOTNIZITE SI . V AMERIKA VSICHKO TAKA E IZMISLENO CHE AKO NESKA ZAVARTISH 10 LEVA 3 SI GI VZIMASH ZA TEBE A DRUGITE SEDEM GI DAVASH NA CHORBADJIATA. A ZA VISHETO OBRAZOVANIE TOVA DA NE VIE TATOVO VREME . V AMERIKA PARVO SE NABUTVASH EDNI 150 000 HILYADI ZAEM DA ZAVARSHISH I POSLE PAK SI BACHKASH V STARBUKS.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И после позитановците обясняват как българите избягали от демокрацията. Ама отишли на запад а не в ссср. На почивка във Франция се разболях и ми се наложи да ида на лекар. И видиш ли лекаря в болницата в Ница носеше името "Емил Георгиев". И после се обяснявайте *** скапани!
54
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
До н.радевБъркаш шуробаджинащината с образованието :) Образования и знаещ човек има две алтернативи - Запад или да работи каквато работа има тук. Обикновено тая работа изобщо не е свързана с нещата, в които е инвестирал. Това не му пречи да работи добре, но в България е важно да си мой човек, та ако ще да си *** с основно образование. Проблемът е, че тук се печели главно с кражби от работника и заобикаляне на закона с високоплатен адвокат. Но това няма нищо общо с образования българин.
53
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
Естествено, че психиатрите ще са едни от най-платените в тая психясала държава :) Но не това е странното. Странното е, че дори и психиатрите не могат да помогнат.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кого му пука за Америка. Техните управници крадат от цял свят.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като видя лекар и ми идва да го застрелям !Това са вредно за обществото съсловие-преписвачи и папагали раздаващи една и същарецепта на всички щото взимали процент от лекарствата...Лекарска МАФИЯ да не говоря за ТРАНСПЛАНТАЦИЯТА и РОДИЛКИТЕ...ЗА ПАРИ ще ви вземат СЪРЦЕТО и то БЕЗ ДА РАЗБЕРЕТЕ -ГАД ***
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всички развити страни най богати са ЛЕКАРИТЕ в България тези хора са гонени, бити, плювани и бедни ......... България всички знаят всичко .....Егати тъпата нация,, всички хора за ДА и НЕ въртят главата на обратно..... Милиони българи по света се срамуват от произхода си....
49
3
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
Според мен в Хамерика най-скъпоплатената професия е банкер! Тоест тия дето лапат големите *** на Уолстрийт.За какво доктори за какви зъбари пишете?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 7Не виждаш защото това е класация за САЩ, ИТ-то там е аутсорснато от там по други държави.Пък и оня ден ги осъдиха, Епъл, гугъл и другите за картелно споразумение, да не назначават служители от конкуренцията :)--------главата ти е аутсорсната, 80% от софтуера се пише в сащ, това че някой *** е направил фирма за софтуер в софия и смуче пари от хамериката не значи че в българия се пише повече софтуер
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сиднито:Колко вземаш за една *** на австралийските гейове.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поздрави от Холандияда при нас българите най печелившата професия е крадец,той 48 ги е изброил,като почнеш от най горе та стигнеш до най долу,например до чистачката крадец и жп работника в товарната гара крадец. моят принцип е,за всеки случай,стой по далеч от българин
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както каза холандския посланик, българите са неспособни да изградят функционална държава,аз бих казал направо,че сме неспособни и на държавност,защото това което имаме сега е всичко друго но не и държава
44
1
 
23
 
! Отговори
н.радев преди 9 години
как така българите сме най знаещи можещи умни пък сме най мизерната държава в ес,май нещо не се връзва,а. все се подиграваме нта другите,обаче ако можем да се видим от страни какво представляваме ще разберем какви сме въшльовци
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 47:Вземам ги над лелеяните ти $4000 на месец и мога да ти кажа, че след разните му там такси,данъци нищо не остава. САЩ може би бяха добро място за живеене повремето на Бил Клинтън (не че той беше нещокато президент, просто улучи подходящо време),обаче сега е ужас.Ако не си тарикатче (което значи да крадеш съгласнозакона) умираш прав в Хамериката.Ако теглиш чертата, май няма никаква разлика за единпрофесионалист къде ще живее.
42
2
 
1
 
! Отговори
dew преди 9 години
До до 44Но аз ползвам такива услуги в САЩ и говоря от опита на пациент! Не разбирам връзката на примерите със заплатите с моето мнение. Нали затова сме извън България, където не можехме да се изхраним с инак престижното ни образование, професия и работа.
41
0
 
1
 
! Отговори
dew преди 9 години
Така си и знаех, че ще е неграмотен превод на нещо. Педикюрист е всъщност podiatrist careercast/slide/best-paying-2014-9-podiatrist. Не трябва да се вярва сляпо на подобни статии.
40
9
 
13
 
! Отговори
До44 преди 9 години
Поздрав отUSA! При вас " мислещите" как е? Кои са десетте най - платени професии????политик- крадец , съдия-крадец, измислен бизнесмен- крадец,изобщо крадец?И да педикюристките правят много пари така е , много Българки правят това тук.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 43:"Ред и чистота в Ню Йорк" - как можа да изръсиш такава просотия?Момко, смени си дълъра!Между другото имам 3 панелки в Бг, а живея на 500 км от Ню Йорк (в Канада).
38
5
 
7
 
! Отговори
dew преди 9 години
Причината за високите заплати в здравното обслужване е, че асоциациите изкуствено държат броя на лицензите малък, за да благоденстват членовете им. Лекарите изцеждат докрай осигурителните компании, разбира се и хората дето правят вноски там или директно им плащат. Фармацията процъфтява, защото немислещите вземат хапчета за всичко - за добро настроение, детето да е послушно, отслабване и други подобни безумия. Инак е доста странно педикюрист да е измежду дестетте най-платени професии.
37
7
 
15
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
бях в ню йорк, ню хейвън,пенсилвания. навсякъде видях ред чистота отзивчиви добронамерени и усмихнати хора. на теб оставям да си гледаш филмите от някоя панелка