Директорът на Сикрет сървис подаде оставка

Причината са пропуските в охраната на Белия дом
Обновена: 2 окт 2014 09:38 | 2 окт 2014 09:38, Елка Василева
5
Директорът на Сикрет сървис подаде оставка
Джулия Пиърсън. Снимка: архив, Reuters

Директорът на Сикрет сървис - службата, която охранява президента на САЩ Барак Обама, Джулия Пиърсън се оттегли от поста заради поредицата пропуски в охраната на Белия дом, разкрити в последно време, предадоха световните агенции.

Министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън съобщи, че Пиърсън е предложила своята оставка и той я е приел.

Още по темата

Това стана, след като тя бе изслушана пред комисия на Камарата на представителите на Конгреса. Джулия Пиърсън има 30-годишен стаж в Сикрет сървис.

Президентът на САЩ се е обадил на Пиърсън, за да изрази признателността си към нея за дългогодишната й работа в службата, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест. Обама е стигнал до заключението, че Сикрет сървис има нужда от ново ръководство след серията пропуски в последно време.

Най-фрапиращият инцидент е с мъж, който на 19 септември прескочил оградата на Белия дом, влязъл през главния вход и проникнал в Източната стая, преди да бъде задържан от агенти, които при това не били на работа.

За изпълняващ длъжността директор на Сикрет сървис е назначен Джоузеф Кланси, също ветеран от службата.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
УУУУУУУУУ преди 9 години
УБРЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КАКВО СИ СЕ УЯЛА
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тая е от квотата за жени на ръководни постове.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че защо им е да я гърмят тая кукла на конци. Това е просто цирковата трупа, която обикаля света, решенията ги взимат други.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сикрет сървис са пълни некадърници.Спомнете си за многобройните гафове на службата при посещенията на Обама по света.Най-смешния гаф беше при церемонията на погребението на Мандела.Тогава един който беше заклал съседа си,психопат,се беше качил на трибуната близо до Обама и правеше,някакъв смешен симултантен превод.Никой не знаеше кой го е качил там.Не са решили не са го гръмнали президента Обама.