Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба

Появи се видео с полицая, който застреля 12-годишно момче в САЩ
Обновена: 27 ное 2014 14:30 | 27 ное 2014 10:40, Елка Василева
127
Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба
Снимка: Reuters

Полицаят, който смъртоносно простреля в Кливлънд, САЩ в парк 12-годишно момче, което било с пистолет играчка, е стрелял секунда и половина до две, след като е спрял с патрулката, съобщи полицията. През тези няколко мига той три пъти е заповядал на момчето да вдигне ръце, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

Градските власти показаха запис от камера за сигурност, запечатал стрелбата срещу Тамир Райс, който, както се оказа, е носел пневматичен пистолет, който стреля с пластмасови топчета.

На записа, който е без звук и е малко накъсан, се вижда дете, което изглежда скучае, само е в парка, разхожда се и от време на време протяга дясната си ръка, в която изглежда държи пистолет, говори по мобилен телефон, седи на маса за пикник.

Още по темата

След стрелбата се оказа, че пистолетът не е истински. Той е бил обаче без яркооранжевия накрайник, който обикновено се слага на такива оръжия, за да се покаже, че не са истински.

Полицията пристигнала, след като на спешния телефон 911 било получено обаждане, че в парка има човек, който насочва срещу хората оръжие, "което вероятно не е имитация".

Съобщено бе и кой е полицаят, който е стрелял – Тимъти Лоумън, на 26 години, започнал работа в полицията през март.

Другият полицай, който по време на инцидента, не излиза от патрулката, е работел в полицията на Кливланд от 2008 г. И двамата са в отпуск, докато бъде взето решение дали да бъдат подведени под отговорност.

Учудващото в показаното видео е бързината, с която е открита стрелбата, отбелязва Асошиейтед прес. Вижда се, че Тамир седи на маса за пикник в беседка. Той се изправя, в кадъра отдясно се появява полицейска кола и спира на тревата, само на няколко метра от Тамир. Отваря се дясната предна врата и Лоумън стреля, преди другият полицай да е успял да стане от мястото на шофьора.

Според заместник-шефа на полицията Тамир е бил на по-малко от три метра от полицая, когато той е стрелял. Намирал се наблизо агент на ФБР е пристигнал минути по-късно на мястото и се е оказал първа помощ на Тамир. Три минути по-късно дошли и парамедиците. Тамир почина по-късно в болница.
 

/БТА/

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: стрелбасащКливланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не полицай, а чистокръвен УБИЕЦ - достатъчно добре трениран от системата в САЩ.
82
5
 
11
 
! Отговори
*** преди 9 години
Ако пищовът беше истински сега щяхме да оплакваме полицая и още няколко застреляни хора .Малко ли подобни случаи на застреляни от тийнейджъри имаше в щатите Правилно е действал полицая. Трябва да забранят на фирмите да произвеждат и продават такива играчки.
81
4
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
ето така се насажда агресия в хората по света!
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С пистолет с пластмасови топчета може да изкараш окото на някой. И те не са безопасни. Удряло ме е такова топче в ръката и от опит знам, че боли.Хлапака не е трябвало да насочва фалшивия си пистолет срещу хора. Това е признак на лошо възпитание и/или лош нрав.Полицая пък не трябва да действа прибързано срещу хлапак. Не го оневинявам. Той е по-виновен от хлапака. Въпреки, че и единия и другия са виновни.Едно време в моето училище идваха с истински пистолети. Нека не се лъжем. И тук е зле!
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12 годишен ***, облечен по тоя начин и с шапка, по-висок от полицая - вместо да пикае в гащите, куката го гърми без да се замисли! вие сигурно веднага разбрахте, че е на 12 и ютията е играчка!? Хайде холан!
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Освен това опаковките на този тип са с доста надписи, че не трябва да се размахват на публично място."А пише ли на опаковките, че полицай ще те застреля на място като куче ако те види с такъв?
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен че този пистолет е трябвало да има оранжев накрайник (ей така между другото трябва да спомена, че в България се продават същите без оранжев накрайник някои дори отблизо са почти неразличими от огнестрелни оръжия ), airsoft "играчките" са предназначени за хора на възраст 18+. Освен това опаковките на този тип са с доста надписи, че не трябва да се размахват на публично място.
76
9
 
1
 
! Отговори
Роберто преди 9 години
Тоз който се е обадил че на улицата има човек с пистолет,сега ще му е грях цял живот.Въпреки че е искал да направи добро на обществото
75
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че е било тъпо хлапето - тъпо е било. Но ако присъдата за това да си *** е смърт, то в тоя сайт хора няма да останат, нито в полицейските части. Подходящ момент да застрелят поредния невъоръжен чернокож, че и дете тоя път. САЩ просто не може да се удържа да показва на "***" че все още са роби, чийто живот не струва пукната пара.И не че не могат да хвърлят 1-2 бели куки под влака, и за по-малко биха го направили, но това ще даде лош пример на ***, ще вземат да искат справедливост.
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз се чудих какво му трябва на света за да стане по добро място, то било полицаи, които застрелват деца с пистолети играчки.Всички, които одобряват действията на тоя ***, ще ми се да видя дали ще пеете същата песен ако застрелят вашето дете.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A sega si predstawete slednoto:Група хора с пистолети и автомати с яркооранжеви накрайници влизат в банка (или в президенство, народно събрание, парламент или поне в едно училище).После се оказва, че заглушителите са яркооранцеви...После се оказва, че присъстващите са се веселили за последно на случката... защото са били информирани за това, че на оръжията-играчки накрайниците са яркооранжеви...
72
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 32 години съм и от полицай полза не съм видял. Никога не ме е спасявал, никога не ми е помагал, видял съм ги само да се заяждат с хлапетата, да рекетират за рушвети и да арестуват дечурлига за няма нищо покрай изборите за да симулират дейност. Който си мисли, че свинете са там за да служат на нас и да ни пазят - в голяма заблуда е, ние само им плащаме заплатите, но те служат на властта като кучетата, които да стряскат нас - овцете им. Скоро убийците на полицаи ще се смятат за герои...
71
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ако взема истински пистолет и му сложа ярко оранжев накрайник съм ОК, понеже всички ще знаят, че е играчка?И как разбраха, че бил предупредил 3 пъти за секунда и половина, след като на клипа няма звук, и се вижда как колата спира, оня излиза и стреля. Тия американци тотално изтрещяха, дано никога не ги стигаме...
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До едно ченге 92Съгласен съм,но не може да се сравнява банда *** с 12 годишно хлапе.В предния си коментар към теб попрекалих,за което се извинявам,но синът ми е точно на 12 и се вбесявам от случая в САЩ.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дървените философи започнаха :)Интересно какво би направил всеки от вас на мястото на полицая , а на това хлапе никъде не е написано че е на 12 години, в телефонното обаждане да изпратят линейка казват че изглежда около 20 годишен. А и какво значение има на колко години е, насочва пистолет получил си е каквото трябва .
68
1
 
9
 
! Отговори
Едно ченге преди 9 години
До 91 Дано не ти се налага, но ако все пак имаш нужда от полицай, по добре да е в САЩ, точно защото когато се наложи стрелят. В България е много вероятно да бъдеш убит пред полицаи от банда ***, които мислят, че всеки може да прави каквото си иска, а българските полицаи ги е страх от закона, който пази престъпниците. Освен това от личен опит ти казвам, че и 12 годишен може да убие.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До едно ченге 89Абе Ушев,не пиши глупости,излагащ не само себе си а и цялата полиция.Български полицай не би застрелял дете,ако ще и пушката на баща си да размахва.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 85Шопе,според теб децата,които до 12 годишна възраст не са се разделили с играчките си,трябва да бъдат разтрелвани.Така ли да го разбирам???
65
4
 
8
 
! Отговори
Едно ченге преди 9 години
Имайте в предвид, че в САЩ има доста гангстери на по 12 - 13 години, които стрелят. Колегата е отишъл на сигнала, видял е момчето с пистолет, който е възприел за истински, предупредил го е, момчето не се е подчинило и е стрелял. В такъв случай разликата между живота и смъртта е части от секундата. Между другото момчето е можело да бъде застреляно и от гражданин, в САЩ доста хора носят оръжие. Просто там има определени правила, които е добре да се спазват, иначе става лошо.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероятно подражава на родителите си, които се занимават с тежък земеделски труд - не с въоръжени обири.