Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба

Появи се видео с полицая, който застреля 12-годишно момче в САЩ
Обновена: 27 ное 2014 14:30 | 27 ное 2014 10:40, Елка Василева
127
Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба
Снимка: Reuters

Полицаят, който смъртоносно простреля в Кливлънд, САЩ в парк 12-годишно момче, което било с пистолет играчка, е стрелял секунда и половина до две, след като е спрял с патрулката, съобщи полицията. През тези няколко мига той три пъти е заповядал на момчето да вдигне ръце, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

Градските власти показаха запис от камера за сигурност, запечатал стрелбата срещу Тамир Райс, който, както се оказа, е носел пневматичен пистолет, който стреля с пластмасови топчета.

На записа, който е без звук и е малко накъсан, се вижда дете, което изглежда скучае, само е в парка, разхожда се и от време на време протяга дясната си ръка, в която изглежда държи пистолет, говори по мобилен телефон, седи на маса за пикник.

Още по темата

След стрелбата се оказа, че пистолетът не е истински. Той е бил обаче без яркооранжевия накрайник, който обикновено се слага на такива оръжия, за да се покаже, че не са истински.

Полицията пристигнала, след като на спешния телефон 911 било получено обаждане, че в парка има човек, който насочва срещу хората оръжие, "което вероятно не е имитация".

Съобщено бе и кой е полицаят, който е стрелял – Тимъти Лоумън, на 26 години, започнал работа в полицията през март.

Другият полицай, който по време на инцидента, не излиза от патрулката, е работел в полицията на Кливланд от 2008 г. И двамата са в отпуск, докато бъде взето решение дали да бъдат подведени под отговорност.

Учудващото в показаното видео е бързината, с която е открита стрелбата, отбелязва Асошиейтед прес. Вижда се, че Тамир седи на маса за пикник в беседка. Той се изправя, в кадъра отдясно се появява полицейска кола и спира на тревата, само на няколко метра от Тамир. Отваря се дясната предна врата и Лоумън стреля, преди другият полицай да е успял да стане от мястото на шофьора.

Според заместник-шефа на полицията Тамир е бил на по-малко от три метра от полицая, когато той е стрелял. Намирал се наблизо агент на ФБР е пристигнал минути по-късно на мястото и се е оказал първа помощ на Тамир. Три минути по-късно дошли и парамедиците. Тамир почина по-късно в болница.
 

/БТА/

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: стрелбаСАЩКливланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Интересно как би реагирал Путин на мястото на полицая?
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Руската *ация полицаите може и да падат на колене пред въоръжени негърчета, но в нормалните страни към такива начинаещи престъпници се проявява нулева толерантност.
61
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Това не е дете, а генетичен ***. Нормалните деца на 12 години учат езици, решават задачи, свирят на инструменти или помагат на родителите си. Нормалните деца на 12 г. не позират на улицата с насочен пистолет.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашето дете се движи по тротоара. Младеж насочва към него пистолет, който изглежда истински. По вечерните новини постоянно ви информират за застреляни учители от деца. Вие също сте въоръжен. Как ще реагирате: а) ще се самоубиете б) ще си застреляте детето с) ще стреляте по нападателя
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви права бе хора? Пристига полицай и срещу него се насочва пистолет. Какво очаквате да се случи? И защо обикновените граждани трябва да изпадат в шок и да обикалят по съседните улици?
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 81Прав си,и те избиват деца.Така са ги научили,така правят.Нали си спомняш тях кой ги създаде и обучи?Американските "съветници",сиреч колегите на тоя полицай убиец.
57
3
 
1
 
! Отговори
77 олигос преди 9 години
не си се срещнал значи с исис да видиш дали не трепят деца и майки като дивеч...
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 79Като гледам какво става по улиците на Фъргюсън,явно неадекватността в американската полиция е масово явление
55
6
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
Толкова си ***, че няма накъде повече... След, като полицая е неадекватен.... какво се чудиш на стореното от него??? Какво общо има това с държавата, където се случва нещастието?
54
6
 
11
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Случилото се не е допустимо, особено за страна като САЩ, където човешките права уж са на челно място. А знаем ли какво става в другите страни в света, където няма камери?
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 75Неадекватни хора има навсякъде по света,но никъде не избиват децата като вреден дивеч...ИДИОТИНО
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите куки са пословично ***,но никога не биха направили такава идиотщина.Направете си сметка какви *** са американските.
51
6
 
5
 
! Отговори
до 74 преди 9 години
Това се случва навсякъде, където има неадекватни хора, идиотино... Дали е в САЩ или в други точки по света е въпрос на гледна точка и промит мозък, като твоя...
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** идиотската държава.Това може да се случи само в САЩ.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е що не е бяло дете!? Защото ги възпитават!!! Проста черна ***, всеки нормален се страхува от такива. В 99% си заслужават стрелбата, 1% стават грешки. Майка му и баща му са си виновни.
48
0
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До до 67Причина номер 1 за емиграцията са парите!Човешки права и други отвлечени понятия са на заден план!Колкото до това,защо Америка е богата-ами защото останалия свят и плаща да е така!От много години бюджета на САЩ е дефицитен,а още от 1974 търговското салдо е отрицателно-т.е. харчат повече,отколкото произвеждат и то много!На практика всеки жител на планетата плаща благоденствието на Америка-не е ли по-добре да иде там и да получава,не да дава?Засега всичко се крепи на долара,но докога?
47
7
 
13
 
! Отговори
нормално преди 9 години
това е нормално за изродската държава сащ - единиствено в сащ са осъдили на смърт 10 годишно дете и са го екзекутирали. било е преди около 45-50 години, но явно нищо не се е променило към по-добро. ***, *** са всички янки!!!!!!!!!!!!
46
10
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Как е възможно свободно да се разпространява видео с разстрела на 12-годишно дете... Накъде отива светът - отвратен съм. Правилно държа децата ми далеч от телевизия и компютри.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 61.Явно не си много запознат... А знаеш ли,че в Русия винаги може да направиш забележка на полицай в нарушение??? да не говорим, че и бой ядът честичко....
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДОЛНЬОМоли се да не забравш случая и да дадеш някога на детто си да играе с подобен тип играчки, че може някой супер-герой на който се възхищаваш да го затрие... Това е нелепо, как може да има толкова *** хора, дори и да беше истински да се бше опитал да го обезвреди.