Четирима заместник-директори на "Сикрет сървис" бяха уволнени

В службата започва голяма реорганизация
15 яну 2015 08:17, Елка Василева
2
Четирима заместник-директори на "Сикрет сървис" бяха уволнени
Снимка: архив, Reuters

Американската служба "Сикрет сървис", отговаряща за охраната на американския президент, започва голяма реорганизация.

Обявено беше оттеглянето на няколко от нейните високопоставени кадри след серия от инциденти, които опетниха имиджа на тайната полиция, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Още по темата

Заместник-директорите по разследванията, охранителните операции, технологиите и връзките с обществеността са били подканени да напуснат постовете си. Решението е взето въз основа на експертни доклади и на анализите на изпълняващия длъжността директор на "Сикрет сървис" Джоузеф Кланси, заявил е самият той в изявление. "Промяната е необходима, за да получим свежа перспектива как ще работим“, подчерта той.

Белият дом отказа да коментира промените, съобщава АФП. Това е най-голямата реорганизация в ръководството на "Сикрет сървис", след като бившата директорка Джулия Пиърсън беше принудена да подаде оставка миналата година. Засега не е назначен постоянен директор.

Имиджът на "Сикрет сървис", която има 6500 служители, беше опетнен от скандали с алкохол и проституция. След това той понесе нов удар, когато въоръжен с нож мъж успя да изкатери оградата, заобикаляща Белия дом и да навлезе навътре в територията на комплекса, преди да бъде заловен. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: САЩСикрет сървис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.