САЩ и ЕС са единни в санкциите срещу Русия

Те настояват за спазване на споразумението от Минск
Обновена: 22 яну 2015 07:33 | 22 яну 2015 07:31, Анисия Иванова
79
САЩ и ЕС са единни в санкциите срещу Русия
Джон Кери и Федерика Могерини. Снимка БТА

Първите дипломати на САЩ и Европейския съюз обещаха вчера във Вашингтон да подкрепят общия режим на санкции срещу Русия и настояха Москва да спазва примирието от Минск в Източна Украйна, предаде ДПА.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини говориха на съвместна пресконференция в Договорната зала на американския Държавен департамент.

По думите на Могерини посещението й във Вашингтон, което е и нейното първо извън ЕС на сегашния й пост, говори за значението на тесните връзки между САЩ и съюза.

Кери от своя страна заяви, че подкрепяните от Русия сили са извършили "безочливо заграбване на земя" в Източна Украйна след подписването на така нареченото Минско примирие през септември.

Той определи ситуацията като "обезпокоителна". Могерини на свой ред се засмя, когато репортер я попита за "мекостта" й по отношение на Москва, за която се твърди, заявявайки, че не за първи път я атакуват по този въпрос.

Тя също така повтори няколко пъти по време на едночасовата пресконференция, че САЩ и ЕС ще "следват политиката на санкции в координация". Следващият път, когато въпросът за санкциите срещу Русия ще се разглежда, ще е на срещата на върха на съюза през март, отбелязва ДПА.

Всякакво разглеждане на ограничителните мерки "понастоящем зависи изцяло от това руснаците да изпълнят собствения си ангажимент".

"Санкциите [са] средство", посочи Могерини. "Става дума за политическа воля". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
До Анонимен--Защото се намесват "великите сили"--Англия и Франция--ето защо...сега разбра ли
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ЗАЩО ПРЕЗ 1828-1829 ГОДИНА,КОГАТО РУСКИТЕ ВОЙСКИ ПРЕМИНАВАТ ДУНАВ И ПРЕЗ ДОБРУДЖА И ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ СТИГАТ ДО ОДРИН НЕ ОСВОБОЖДАВАТ БЪЛГАРИЯ,ЗАЩО????Интересите на русия.
18
0
 
24
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Изумителна е наглостта,с която САЩ обвиняват Русия в неспазването на Минските споразумения!Кой непрекъснато насъсква украинците да решават проблема със сила и ги убеждава че могат да го направят безнаказано?!А след всеки провал реват за мир!Търпението на Русия и Путин(в частност) е огромно,но не безгранично!
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЯ не се занасяй! Епизод било. Левски е предаден и обесен, Априлското възстание е смазано с колене и кръв до колене от турското присъствие, лицемерите от европа са се отчели с няколко наистина честни и пламенни журналисти. Ако над сто хиляди руснаци, в това число българско опълчение, румънци, украинци и фини не са умрели на франта и от раните си/ сега щеше да имаш фес на кратуната си. Без Русия нямаше да я има България. Не съчинявай историята, ти си анонимен.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оди сей: Прадядо ми е дошъл с войските на Генерал Гурко като освободител на София като доброволец без да има българска кръв / и руска такава /-------Излиза, че си влах, така ли?
15
2
 
7
 
! Отговори
до одисей преди 9 години
Кой е споменатият от теб,генерал Гурко,от коя държава е, и защо е освободил София-по твоите думи.Напиши твоята умопомрачителна история тук--за да разберът всички тук,що за човече си....
14
0
 
9
 
! Отговори
до Одисей преди 9 години
Подвигът на българските Опълченци никой никога не е оспорвал. Ама "още миг ще падне заветния хълм и тогава Радецки пристигна със гръм " . И българските революционери си имат почетното място в нашата история и нашите сърца. Но как щяха да победят турската армия, наброяваща стотици хиляди а?!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До наблюдателСветът, драги , е един ***. И не знам къде са руснаците, тях не ги мисли, мисли, че ние сме клекалото на *** и върху нас ***, това мисли, мисли за майка си и баща си, дай боже да са живи, дето трябва да ги спасяваш, мисли за себе си, ако не си на хранилка на някоя фондацийка продажна, бъди българин, иначе си приюти десет ***, петима бежанци и няколко мутри в къщата и си живуркай с тях.
12
1
 
7
 
! Отговори
до наблюдател преди 9 години
Изглежда много отбизо "НАБЛЮДАВАШ "- от щата ЮТА ли пишеш
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сащ и ес са най-големите агресори, които освен войни, санкции и налагане на "демокрация" друго не правят!
10
7
 
9
 
! Отговори
до Одисей 1 преди 9 години
оти се срамиш да се наричаш НЕ българин. НИЕ БЪЛГАРИТЕ сме много ТОЛЕРАНТЕН НАРОД. Ние тачим своите ОСВОБОДИТЕЛИ РУСИЯ, а знаем и своите ВРАГОВЕ, които скалъпиха БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР, НОЙСКИЯ ДОГОВОР и АКТА за ПРИЕМАНЕ в НАТО.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не четат история тия "демократи" и това си е. Още през 1814г. Александър Първи е влязъл в Париж, през 1945г. Сталин в Берлин, може би сега е ред на Вашингтон, ако много се натискат !!!
8
3
 
20
 
! Отговори
САЩ са НАГЛИ преди 9 години
като сключват сделки за МИЛИАРДИ с РУСИЯ /руски двигатели за РАКЕТИ/, а карат другите да си развалят бизнеса. ЛИЦЕМЕРИЕ, ДВУЛИЧИЕ и пълна липса на МОРАЛ
7
2
 
17
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Ето това е резултатът от промиването на акъли за 25 години. Прадядо му сигурно е предавал комити на турците и партизани на фашистите. А после е станал партиен член.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката си боядисва косата и така ми прилича на Марая Кери.
5
1
 
11
 
! Отговори
от КОЛОНИЯТА РБ преди 9 години
казваме да вървите на 3 букви
4
3
 
16
 
! Отговори
до-7 преди 9 години
Да така са окупирали, та бладарение на тази окупация не си с потури.
3
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Зад дебелите стени на Кремъл... - санкции не ги ловят...
2
2
 
38
 
! Отговори
истината е друга преди 9 години
Да..ама нещо не се връзва в думите на Кери--Пояснявам--На межд.икономически форум-който тече в момента,настроенията са съвсем други..даже има обвинения към САЩ,че в понеделник сключиха договор с Русия за над 1 милярд долара,за закупуване на ракетни двигатели...Европейският бизнес е твърдо против санкциите,и това се отразява на политическите сили в Европа...Така че отново виждаме лицемерието на американската политика и двойните им стандарти-даже към съюзниците им....
1
2
 
33
 
! Отговори
дали преди 9 години
Eдинни са заплашените от САЩ политици. Народите им обаче ще ги отсвирят, защото защитават не техните, а американските интереси. Скоро и в БГ